פורום ביטוח לאומי
פורום ביטוח לאומי הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנושאי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי. נכות כללית, תאונת עבודה, זכויות רפואיות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
אולצתי להתפטר דמי אבטלה
זכאות לדמי לידה לאחר התפטרות שלא מרצון
הדברים לא לגמרי ברורים, אולם ברמת העקרון, אם אולצת להתפטר בניגוד לרצונך הרי שמדובר בפיטורין לכל דבר ועניין מבחינה משפטית. כמובן שחובת ההוכחה להוכיח שאכן מדובר בפיטורין ושלא התפטרת מרצונך, תהיה עלייך.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זכאות לדמי לידה
אם נותרו לי 4 חודשי עבודה עד הלידה ואני רוצה להפסיק לעבוד (אין קשר למצב רפואי), האם אהיה זכאית לדמי לידה מלאים?
אם לא, מדוע?
אם כן, כיצד יחושבו דמי הלידה.
תודה מראש.
דמי לידה היום הקובע
שלום לך,
מי שעבדה 10 חודשים לפחות הנבדקים לתקופה של 14 חודשים קודמים להפסקת העבודה, או 15 חודשים לתקופה קודמת של 22 חודשים, תהיה זכאית בבוא היום לדמי לידה על פי הגדרת היום הקובע= היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
6 חודשי עבודה מזכים במחצית דמי לידה.
ראי בהרחבה מתוך דמי לידה - תנאי זכאות:
ולשאלתך, עובדת המסיימת עבודתה בכל אחד מחודש ההריון, וצברה תקופות עבודה מזכות כנ"ל, תהיה זכאית לדמי לידה.
החישוב יערך על פי ממוצע שכרך ב-3 החודשים שקדמו לחודש הפסקת העבודה.
בברכה.
זכאות לדמי אבטלה
זכויות באבטלה
שלום רב,
זכויות באבטלה נבדקות מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה, לתקופה של 18 חודשים קודמים, בה יש לצבור 12 חודשי עבודה לפחות.
לאור המידע בשאלתך, מתקיימת זכאות לדמי אבטלה, שכן עדיין קיימים 12 חודשים לתקופה בה נבדקת הזכאות.
בברכה ובהצלחה!
הסיבה לנכות זמנית בבטוח לאומי
אודה לעזרתכם מה עלי לעשות כדי לברר את הסיבה לזמניות
מדוע נקבעים אחוזי נכות זמניים
ככלל נקבעים אחוזי נכות זמניים כאשר מדובר בתביעה חדשה ו/או במצב שיתכן וישתנה.
העובדה שנקבעו לך אחוזים על-ידי גורמים אחרים בעבר לא תשנה את החלטת המוסד מבחינה זו.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול תושבות בדיעבד
שאלה קצת מסועפת...
חייתי בחו״ל במשך כחמש שנים וחזרתי ארצה לפני כשנתיים.
רק לאחרונה הגיע לידיעתי שבכלל קיים דבר כזה ביטול תושבות , שבין היתר משחרר מהצורך לתשלום ביטוח לאומי...
עקב אי ידיעת הנל במשך כל שנות השהות והמגורים בחו״ל שילמתי ביטוח לאומי .
האם ניתן לפנות כעת לביטוח לאומי ולבקש החזר רטרואקטיבי? שכולל כביכול ביטול תושבות רטרואקטיבי ואז החזרתה? (שכן כבר שנתיים שאני כן גרה כאן)..
תודה מראש
ביטול תושבות רטרואקטיבי
אדם יכול לדווח על עזיבתו את הארץ, ויהיה פטור מתשלום דמי ביטוח בהתאם לדיווחו.
אדם שאינו מדווח, תושבותו תבוטל בדרך כלל באופן יזום על-ידי המוסד אם ישהה בחו"ל למעלה מ-5 שנים (אף אם במהלכן מבקר בארץ), אם כי כל מקרה נבדק לגופו.
כאשר המוסד מחליט לבטל למישהו תושבות רטרואקטיבית, הוא יהיה זכאי להחזר דמי הביטוח ששילם ממועד ביטול התושבות.
בנסיבות שאת מתארת, ככל שלא בוטלה תושבותך בזמן אמת, המוסד לא יעשה זאת רטרואקטיבית ככל הנראה.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מילוי טופס תביעה לדמי אבטלה
מילאתי את הטפסים המתאימים אך המעסיק טרם מילא את חלקו בתענה שלא שילם לי עבור חמשת הימים של דצמבר. האם ניתן לשלוח תביעה לדמי אבטלה ללא חתימת המעסיק.
תשלום עבור אי הודעה מוקדמת - דמי אבטלה
שלום לך,
האם התאריך הנקוב לסיום יחסי עובד/מעביד, כולל את התשלום עבור אי הודעה מוקדמת?
לא ניתן לקבל דמי אבטלה בחודש בו משולם התשלום עבור אי הודעה מוקדמת והוא נכלל בתקופות העבודה.
דמי אבטלה משולמים בכל 17 בחודש עבור התיצבות חודש קודם בשירות התעסוקה.
יש לציין שחישוב הזכאות לדמי אבטלה נעשה על חודש קודם להפסקת עבודה, כך ש-5 הימים לא ילקחו בחשבון.
אם יש לך תלושי שכר של 12 חודשי עבודה לפחות, ב-18 חודשים קודמים (גם באופן רציף/לא רציף גם אצל מספר מעסיקים) ניתן להעביר את התביעה.
הדרישה היא להעביר גם תלוש משכורת אחרון כמופיע בטופס התביעה.
ניתן לציין בטופס הגשת התביעה, שאת התלוש הנוסף עבור 5 ימים, תעביר לכשתקבלו.
בברכה.
הבטחת הכנסה
במקרה של הבטחת הכנסה, האם לביטוח לאומי יש זכות חוקית לבקש את כל פירוט תיק המזונות שמתנהל לזכותי בהוצל"פ משנת 2009 ועד עתה, כאשר למעשה הופקד לחשבוני בחודש אוקטובר במפתיע ע"י הוצל"פ ,חלק קטן מהסכום הכולל של החוב, שעליו הצהרתי וסיפקתי אישור רלוונטי לסכום אותו קיבלתי בחודש אוקטובר, זאת בהתאם לדרישתם במסגרת הבדיקה התקופתית .
עקרונית לא קיבלתי מעבר לסכום הנ"ל שום תשלום אחר, ובינתיים בט"ל הפסיקו להעביר אלי את הבטחת ההכנסה עד שאספק להם את כל פירוט תיק המזונות ,שעבר לאחרונה לכונס נכסים. כמו כן לפני דרישתם זו, קיבלתי מכתב מהם שאני זכאית להמשיך לקבל הבטחת הכנסה אך לאחר שבועיים לפתע צץ לו מכתב חדש שבו אני מתבקשת להמציא עבורם את כל פירוט תיק המזונות כפי שציינתי לעיל
הבטחת הכנסה/דמי מזונות
שלום לך,
לא ניתן לקבל במקביל דמי מזונות והבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי, מדובר באותם סכומים למעשה.
ניתן לבדוק אם תוותר לך יתרת תשלום השלמת הכנסה לאחר קבלת דמי מזונות מההוצאה לפועל.
יש להעביר לביטוח לאומי את המסמכים הנדרשים.
מצ"ב מחשבון לבדיקה מקדימה של הזכאות:
https://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/zikui%20lhacnasa%20meavoda.aspx
בברכה.
דמי אבטלה
פוטרתי לאחר 3 שנים. במקביל אני גם עובדת כפרילנסרית (עוסק פטור).
האם אני זכאית לדמי אבטלה?
תודה,
הכנסות בתקופת אבטלה
שלום לך,
מדמי האבטלה ינכו את ההכנסות כעצמאית.
ראי בהרחבה מתוך הכנסות בתקופת אבטלה:
https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/rates/Pages/avthcnsot.aspx
"מקבל דמי אבטלה העובד כעצמאי
לא ישולמו לו דמי אבטלה, אם הכנסתו עולה על דמי האבטלה.הכנסתו של עובד עצמאי מחושבת על בסיס שנתי, ולא ניתן לייחס אותה לחודשים ספציפיים.
החישוב הסופי של דמי האבטלה המגיעים לעובד העצמאי ייעשה לאחר קבלת שומה סופית"
בברכה.
תאונת עבודה
תאונת עבודה, את מי תובעים?
באפשרותך להגיש תביעה להכרה כנפגע בעבודה למוסד לביטוח לאומי.
אם וכאשר תאושר תביעתך (הליך שיכלול תשלום עבור ימי המחלה בהם לא יכולת לעבוד עקב הפגיעה), תוכל להגיש תביעה לנכות מעבודה, במסגרתה תתבע גם על הנזק שנותר (מגרנות) וגם על הצלקת.
ללא כל קשר לכך ניתן לבדוק אפשרות להגשת תביעה נגד המעסיק, אם הייתה רשלנות מצידו. אך כאמור הדברים לא בהכרח קשורים.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעבר מקצבת נכות לקצבת זקנה
חמותי קבלה טפסים שחובה למלא מביטוח לאומי ,
אציין שהיא בקושי מדברת עברית.
במסמכים שהפקידה בקשה שתמלא מופיע המרכיב שמעסיק אמור למלא אבל היא כבר לא עובדת קרוב לעשר שנים ואפילו אין לה את המסמכים הדרושים בנוסף היא איננה עבדה במקום קבוע אך היא טוענת שלביטוח הלאומי יש את המיידע .
נשאלת השאלה אייך היא מוציאה מסמכים ממעסיק כזה או אחר שב.ל דורש .
למשל עו"ש 3 חודשים אחורה הוצאתי לה
מעבר מקצבת נכות לקצבת זקנה
שלום לך,
במעבר מקצבת נכות לקצבת זקנה,
משולמת הקצבה הגבוהה מבין השתיים.
על פי המידע המתואר בשאלתך, יש לציין שאינה עובדת כבר מעל ל-10 שנים ובביטוח לאומי מסתפקים בכך.
את אישור תקופות ביטוח ומעסיקים ניתן להפיק מעמדות השירות בביטוח הלאומי, או להזמינו בקישור המצ"ב:
האופן כללי, מומלץ לקבל בדלפק השירות בביטוח הלאומי, בסניף שלה, קוד משתמש וסיסמא, ואיתם להפיק לבד אישורים דרך אתר שירות אישי:
https://www.btl.gov.il/snifim/Pages/atarIshi.aspx
הנחיות מלאות בקישור.
בברכה.
רונית
השלמת הכנסה
שלום לך,
השלמת הכנסה נעשית על פי התא המשפחתי.
ניתן להיעזר במחשבון המצורף לבדיקה מקדימה:
https://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/IncomeSupportCalc.aspx
בברכה.
חוב בדמי ביטוח –
שלום!
הסיפור התחיל עקב מכתב התראה לפני קיזוז קצבת ילדים שנשלח לרעייתי עקב אי תשלום דמי ביטוח מצדי. וכעת בוצעו שני קיזוזים.
רקע
ברשותי
מכתבי "בקשה
לאישור חשבון בנק "
מהמוסד
שמונה שנים אחורה
המיידעים
אותי שחשבוני אצלם מראה יתרת זכות.
לכן
מכתב ההתראה לעיל היה "פצצת
הפתעה"
לחלוטין.
התלונה
על הדרך ועל המהלך
שהעניין מטופל על ידי המוסד.
א.
איך
חשבוני יכול להגיע מזכות לסכום חובה כל
כך גדול בלי לידע אותי במשך שמונה שנים
וללא הסבר אלא כ-"פצצה
בפנים”?
לא קיבלתי
שום התראה על מצב חוב אלא במשך שמונה שנים
רצופים רק הודעות זכות.
ב.
מדוע
נשלח מכתב התראה לרעיתי ולא אלי?
רק דרך
רעיתי נודע לי שמשהו אינו בסדר.
הצעה שלי להסדר לסגירת החוב
למרות
הטיפול הלא הגון אני מעוניין להגיע
להסדר אם המוסד כדי לסגור את החוב הנוצר.
לכן
שמחתי מאוד על פרסום ההוראה של שר הרווחה,
חיים
כץ, למוסד
לביטוח הלאומי לשמוט את חובותיהם של
אזרחים.
אמר
"...הורתי
לביטוח הלאומי להפסיק ולרדוף אחר האזרחים
עבור חובות כה ישנים".
על פי
ההחלטה ימחקו חובותיהם של כ 590-
אלף
אזרחים שצברו במשך השנים חובות על אי
תשלום לביטוח הלאומי כמתבקש
בחוק.
בינם
מדובר באזרחים שלא קיבלו הודעות על
חובותיהם וככל הנראה לא היו מודעים להם
.
אני
רואה בעצמי כאחד מאלה שלא היו מודעים
לחובותיהם.
להפך,
חשבתי
שאני במצב זכות מבוסס על המכתבים שנשלחו
לי במשך שמונה שנים.
ועוד כעולה לארץ מאירופה ממדינה ששם אינם משלמים ביטוח לאומי כתשלום נפרד אלה מס הכנסה - סטודנט. לכן מישהו שאין לו הכנסה אינו משלם ביטוח לאומי נפרד. ולא הייתי מודע לזה שבארץ קיימים תנאים אחרים.
עם מה שנאמר לעיל הייתי רוצה עזרתכם להבין וללמוד מה מעמדי ואיך אני יכול לנהל משא ומתן עם המוסד לביטוח לאומי כדי להשיג ביטול החוב או לפחות הפחתה רצינית ומעכשיו להתחיל לשלם את דמי ביטוח החודשי.
תודה מראש
כיצד להתנהל מול המוסד לגבי חוב בדמי ביטוח?
ראשית חשוב להדגיש כי אתר הפורומים אינו מייצג את המוסד לביטוח לאומי, והמשיבים כאן הינם מתנדבים שמבקשים לסייע לציבור, אולם לא עובדי המוסד.
לגופו של עניין, צריך לבדוק תחילה ממה בדיוק נובע החוב, מאיזו תקופה, וכדו'. כך למשל יתכן שעל חלק מהחוב חלה התיישנות (חפש בגוגל את כללי ההתיישנות החדשים לגבי חובות למוסד), יתכן שחלקו קוזז זה מכבר מקצבת הילדים ובכל זאת מודיעים לך על החוב הכולל, וכיו"ב.
לאחר שתבדוק את הדברים האלה, תוכל להחליט כיצד להתמודד. אם לדרוש את הקטנת החוב מסיבה כזו או אחרת (בהתאם לבדיקה הנ"ל), או אם להגיע להסדר תשלומים.
ככלל, ככל שלאחר בדיקותיך יתברר שאכן קיים חוב, החובה לשלמו מנותק בדרך כלל מהתנהלות המוסד. במקרה כזה, תוכל לפנות לסניפך ולבקש להגיע להסדר תשלומים. בדרך כלל המוסד מאפשר פריסת תשלומים נוחה במקרים כאלו, ויסכים לבטל קנסות והצמדה באופן שיקטין את החוב.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עצמאי- 2015
עצמאי שמבחין בסוף 2015 כי הוא עומד ברף ההכנסות של ביטוח לאומי לעניין הגדרת עצמאי
האם שווה שיפנה לביטוח לאומי לתיקון מקדמות 2015- וזאת בכדי להימנע מקנסות עתידיים
או שימתין להגשת דוח מס 2015 למס הכנסה
האם צריך לפנות פוזיטיבית לב"ל , עם הגשת דוח מס 2015 או שבל יפנו אליו ישירות?
תודה
עדכון מקדמות בדיעבד
זה נתון לשיקול העצמאי. בעקרון חלה עליו חובת דיווח בהיוודע השינוי בהכנסותיו, אולם בנסיבות שתיארת סביר שלא יבואו אליו בטענת בעניין.
עם זאת, חשוב להיות מודעים למספר נקודות. ראשית מקדמות 2016 יתבססו על הדיווח הקודם משנת 2015, לפחות עד שתגיע שומת המס (מה שלא יקרה לפני אמצע השנה בדרך כלל). המשמעות היא שאם הכנסתך השתנתה לטובה, ייווצר לך חוב גם בגין (לפחות) המחצית הראשונה של 2016.
כמו כן חשוב לדעת שכעצמאי שאינו עונה להגדרה אינך מבוטחת בביטוח נפגעי עבודה. מאחר וממילא את יודעת כבר שתצטרכי לשלם את ההפרשים, עדיף לעניות דעתי לשנות את הסטטוס שלך באופן יזום לעצמאי (רגיל) ולהגדיל את המקדמות כעת, ובכך לזכות גם לביטוח זה שיגן עלייך בשעת הצורך.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חתימה בלישכה
האם אני זכאית לחתום בלישכה?
השלמת הכנסת למקבלי קצבת נכות
מקבלי קצבת נכות רשאים להגיש תביעה להשלמת הכנסה. עם זאת, תיתכן וסביר שתהיה השפעה של ההכנסות הנוספת על שיעור הקצבה הקיימת.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קיצבה נכות האם צריך לדווח לביטוח הלאומי על שהפסקתי
והפסקתי לעבוד אחרי שנתים רצופות
האם אני צריכה לדווח לביטוח הלאומי שהפסקתי לעבוד??
חובת ההודעה למוסד על שינוי בהכנסות
אכן עלייך לדווח למוסד על השינוי בהכנסותייך. שימי לב שככל שהפסקת העבודה נעוצה בנכות עצמה, יתכן שתוכלי לבדוק אפשרות להגיש תביעה להחמרה בדרגת אובדן הכושר.
כך או אחרת בכל מקרה חלה עלייך חובת הדיווח כאמור.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עצמאי
על הכנסתו כשכיר- משלם ביטוח לאומי
אולם כעצמאי- אינו עונה להגדרת עצמאי לפי הגדרות הביטוח הלאומי
האם הוא פטור לחלוטין מתשלום ביטוח לאומי על הכנסותיו כעצמאי? קרי משלם בגינם אפס שח?
מה המשמעות של הנ"ל לעניין פיצוי בשל נכות / דמי לידה?
תודה
האם עצמאי שאינו עונה להגדרה חייב בתשלום דמי ביטוח?
ככלל, עצמאי שאינו עונה להגדרה חייב בתשלום דמי ביטוח. עם זאת, כאשר מדובר בעובד שכיר במקביל להכנסתו כעצמאי שאינו עונה להגדרה, לעתים המוסד אינו גובה תשלום בגין היותו עצמאי. הדבר תלוי בין השאר בגובה ההכנסות.
אחת המשמעויות של ההגדרה עצמאי שאינו עונה להגדרה היא שאין לאדם זה ביטוח בענפים שונים. כך למשל אם ייפגע במסגרת עבודתו כעצמאי, הוא לא יוכל להגיש תביעה להכרה כנפגע בעבודה.
עם זאת, בענפים אחרים יתכן שהוא כן יהיה מבוטח. פירוט לעניין זה תוכלי למצוא בקישור המצורף.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חופשת לידה לעצמאים
2. האם במקרה בו העצמאית משמשת יועצת ריטיינר באופן חודשי לעסק היא יכולה להמשיך בעבודת הייעוץ הטלפוני במהלך חופשת הלידה? במידה וכן, האם ניתן לגבות תשלום?
3. קראתי כי עבודה ברמה של "שמירה על הקיים" מותרת. מה הכוונה? מהי עבודה לצורך שמירה על הקיים(במיוחד במקרה בו בעסק לא מועסקים עובדים נוספים)?
עצמאית ועבודה במהלך חופשת לידה
על-פי חוק עצמאית אינה מורשית לעבוד במהלך חופשת הלידה, והמוסד רשאי במקרים בהם העצמאית עבדה בכל זאת, לשלול את זכאותה לדמי הלידה באופן מלא או חלקי.
עם זאת, המוסד מפעיל שיקול דעת בעניין זה וכל מקרה נבחן לגופו של עניין. אכן יהיו מקרים בהם הפעולות במסגרת העבודה תהיינה כל כך מינימליות שהמוסד לא ישלול מאומה, ויהיו מקרים בהם העצמאית עבדה במשרה כמעט מלאה במהלך חופשת הלידה, והמוסד יחליט לשלול הימנה את מלוא הגמלה.
מבחינת התשלום, אין מניעה לקבל תשלום במהלך חופשת הלידה, אולם ברי כי קבלת תשלום כזה יכולה ללמד על עבודה.
המונח 'שמירה על הקיים' בא יותר ללמד על רוח הדברים, מאשר לקבוע גבולות ברורים. כך למשל אם העצמאית שכרה מישהי שתחליף אותה בתקופת חופשת הלידה, והמחליפה מתקשרת לשאול משהו או לקבל הנחיות, סביר להניח שיראו זאת כ'שמירה על הקיים'. לעומת זאת אם מידי יום העצמאית תיתן הנחיות אקטואליות ובמשך שעות תהיה בעסק/טלפון, יראו את זה יותר כתפעול העסק באופן ממשי.
כאמור, כל מקרה נבחן לגופו של עניין מבחינה זו, אולם בעקרון המוסד רשאי לשלול גמלה ממי שנמצאה עובדת במהלך חופשת הלידה.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מחלת מקצוע
איזה טפסים עלי להגיש לביטוח לאומי בהקשר של מחלת פגיעה בשמיעה להבדיל מתאונת עבודה או שזה אותם טפסים ? הפגיעה בשמיעה היא לאורך שנים כמובן ולא נראה לי רלוונטי דמי פגיעה כי אני עדין עובדת במפעל אז בעצם מה הטפסים להגיש?
תודה רבה
מחלת מקצוע
הטפסים הינם אותם טפסים זה לא משנה אם את עובדת או לא עובדת
תשלום ביטוח לאומי עבור העסקה
שמי חן קרוב לשנתיים הועסקתי במשק בית ופוטרתי.
המעסיקה אשר הייתה אמורה לשלם עלי ביטוח לאומי בגין העסקתי לא שילמה עלי כלל.
חודשים לפני פיטורי המעסיקה ביקשה ממני את הפרטים ע"מ שתשלם עלי ביטוח לאומי אך אני חוששת שלמרות שנתתי לה את הפרטים היא לא שילמה את הביטוח הלאומי על העסקתי.
לי ברור שבבוא הזמן אי תשלום דמי ביטוח הלאומי יפגע בקצבת הזיקנה שלי.
האם אני יכולה לתבוע את המעסיקה בגין אי תשלום דמי הביטוח?לאן אני פונה ע"מ להודיע על אי תשלום דמי ביטוח לאומי?כי הרי זו פגיעה בזכויותי כעובדת
אודה לכם על תשובה בהקדם.
בכבוד רב ובתודה
חן.
אי-תשלום דמי ביטוח למועסקת במשק בית
אכן חובת התשלום במקרה כזה חלה על המעסיק בעקרון. את צודקת באומרך שאי-התשלום (שכולל כמובן אי-דיווח) עלול לפגוע בך בעתיד, כאשר המוסד לא יכיר בתקופת העבודה כחלק מתקופת האכשרה לקצבת זקנה.
מומלץ בראש ובראשונה לבדוק עם המוסד אם המעסיקה דיווחה אם לאו. ניתן לבדוק זאת במוקד הטלפוני של המוסד (6050*) או בפניה פרונטלית לסניף בו מתנהל תיקך.
ככל שיתברר שהתקופה המדוברת לא דווחה, והמוסד לא יסתפק בהודעתך שעבדת בתקופה הנ"ל (אם המוקד הטלפוני יטען שהוא כן מסתפק בדיווח זה, דרשי על כך אישור בכתב בדמות תקופות העסקה מאושרות), את בהחלט יכולה להגיש בביה"ד האזורי לעבודה תביעה נגד המעסיקה.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קצבת נכות ודמי אבטלה
והאם בהתפטרות עקב מצב רפואי עליו להמתין 3 חודשים לפני שיקבל דמי אבטלה?
מיצוי זכויות בביטוח לאומי - דמי אבטלה ונכות כללית
שלום לך,
אפשר לקבל את שתי הקצבאות.
לתשומת לבך, הזכאות לדמי אבטלה מותנית במבחן התעסוקה של שירות התעסוקה, ובהחלטה של שירות התעסוקה שדורש העבודה אכן מסוגל לעבוד.
בברכה,
סיגלית שאלתיאל, עו"ד
מנהלת פורום ביטוח לאומי
מנהלת פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דמי לידה לעצמאית
תודה רבה!
חישוב דמי לידה לעצמאית
שלום רב, הילה.
בעיקרון צירוף שתי הדעות ששמעת היא התשובה הנכונה. אסביר.
עצמאית המגישה תביעה לדמי לידה, מגישה בד"כ באותה שנת המס בה ילדה (נניח ב- 12/2015). באותו מועד עדיין אין לה את השומה השנתית (של 2015). ולכן חישוב דמי הלידה נעשה (זמנית) לפי השומה השנתית האחרונה שיש בידיה (2014).
בתום שנת המס , ולאחר קליטת השומה השנתית הרלבנטית לשנה בה התרחשה הלידה (2015), נעשה חישוב מחדש (נוסף) ולפי התוצאה המתקבלת נקבעת הזכאות הסופית.
אם שולם תשלום יתר בשל החישוב הראשוני הזמני, אזי העצמאית נדרשת להחזיר את תשלום היתר ששולם לה.
ואם להיפך, מתברר שמגיע לה יותר, היא מקבלת הפרשים לחשבונה.
בברכה,
סיגלית שאלתיאל, עו"ד
מנהלת פורום ביטוח לאומי
מנהלת פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
העלאת קצבת נכות 2016
שאלתי , האם ייעלו את קיצבאות ביטוח הלאומי השנה 2016 ,
שאלתי יותר בהקשר של נכות כללית ,
שנה שעברה לא היתה שום העלאה , איפלו לא של שקל ,
וגם במהלך השנה העלו את שכר המינימום ל 5300 ש"ח ,
האם תיהיה השפעה על זה בינואר 2016 ??
ואם הם ייעלו את הקיצבאות , בכמה יעלו בערך , 20 ש"ח או 30 ש"ח , וייעשו מאיתנו צחוק .....
איך אפשר להתקיים מ 2200 ש"ח , להשכיר דירה ???
לאוכל , גז , מים , חשמל , מיסים ???
מתי יבינו שצריך להעלות לשכר שיאפשר לחיות עם זה .
העלאת גובה הקיצבאות
שלום לך, מאיר.
העלאת קיצבה מסוימת תלויה בנוסחה שבה נבדקים השינויים בהתחוללו בפרמטרים ממנה מושפעת הקצבה.
את הבדיקה עושה מחלקת המחקר של הביטוח הלאומי.
לכל קיצבה יש את הנוסחה שלה.
במידה ומחלקת המחקר מוצאת שחלו שינויים בגורמים המרכיבים את הקצבה, אזי החל מאחוז מסויים שנקבע בחוק, היא מחוייבת לעלות את הקצבה.
דרך אגב, כאשר קורה ההיפך, ויש שינוי כלפי מטה בפרמטרים המרכיבים את הקצבה , המוסד מוסמך ורשאי להפחית את הקצבה. ואולם בפועל, המדיניות של המוסד בדרך כלל לא להפחית את הקצבה במקרים אלה, אלא להשאירה כפי שהיא.
בברכה,
סיגלית שאלתיאל, עו"ד
מנהלת פורום ביטוח לאומי
מנהלת פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול עו"ד המייצג בתיק
לפני ארבע שנים הוגשה תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה וגם תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ולתשלום גמלת נכות מעבודה ע"י עורך דין המייצג אותי.
בכתב התחייבות והסכם שכר נכתב ששכר טירחה יהיה עבור ייצוג בועדות רפואיות של המל"ל.
להיום אני צריך להגיש בקשה לבדיקה מחדש למקבל קצבת נכות!
הנכות להיום שונה מזאת שהייתה בעבר.
האם זה אומר שכל סכום שאני יוציא מהנכות החדשה יהיה עליי לשלם סכומים נוספים או/ו את האחוזים הנוכחים של שכר טירחה?
האם הוועדות שאני אמור לעבור בעתיד או /ו לא יהיו קשורים לשכר טירחה הנ"ל?
תודה
הסכם שכ"ט עו"ד
שלום רב, יקיר.
יש לקרוא היטב את הסכם שכר הטירחה שסיכמתם בינכם. במידה שאין התייחסות בהסכם לתביעות עתידיות (וכך מקובל ברוב המקרים) והעו"ד לא נוקט בפעולות כאלה בהמשך (כגון: החמרת מצב וכיו"ב) , אזי אין מחוייבות לתשלום שכר טירחה.
בברכה,
סיגלית שאלתיאל, עו"ד
מנהלת פורום ביטוח לאומי
מנהלת פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פגיעה בשכר
לקוח אשר נפגע בתאונת עבודה פנה אלי לאחר שהוגשה בעניינו תביעה לדמי פגיעה (ע"י המעביד) ולאחר שאושרה תביעתו ואף קיבל דמי פגיעה במשך התקופה המקסימלית בחוק עפ"י תעודה רפואית. הלקוח הנו נהג משאית במקצועו וכתוצאה מפגיעתו נשלל רישיון הנהיגה במשאית ונקבע ע"י מומחה תעסוקתי ככשיר לעבודה אך כמובן אנו יכול לנהוג במשאית. בפניה אל מקום עבודתו נאמר לו כי לא נמצא לו תפקיד אחר ועליו לנצל את ימי מחלתו או חופשתו. שאלותיי: האם יתכן כי דחית מקום העבודה לתפקיד אחר אפשרית? ויותר חשוב מכך - משכורתו של הלקוח נפגעה מכיוון שכרגע משולם לו שכר בסיס בלבד (על חשבון ימי מחלה) איך ניתן לפנות לביטוח הלאומי להשלמת השכר? (סע' 5(א) לחוק ו/או דרך אחרת - אודה לביאור הסוגיה )
אודה מאוד לתשובתכם
תביעה לקצבת נכות מעבודה
שלום לך,
השלב הבא הינו הגשת תביעה לקצבת נכות מעבודה:
https://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/Pages/default.aspx
הנחיות כולל טפסים בקישור הנ"ל.
במידה ולא יהיו לו הכנסות (סיום ימי מחלה בדוגמא שלפנינו או מעבודה), ונקבעו אחוזי נכות זמניים עד להתיצבות מצבו הרפואי, ניתן יהיה להגיש תביעה לנכה נזקק (שוב רק אחרי קביעת אחוזי נכות זמניים).
ראה להלן מתוך דרגת נכות זמנית:
https://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/KviatDarga/Pages/nehutzmanit.aspx
ניתן לקבל לכל היותר עד 4 חודשים בתקופת הנכות הזמנית ויש להגיש את התביעה מידי חודש.
אם תקבע נכות לצמיתות, אין מניעה בקבלת הקצבה ועבודה חלקית או מלאה, ללא הגבלה בהכנסה,
אלא אם נקבעה תוספת אחוזי נכות על פי תקנה 15.
בברכה ובהצלחה!
דורי
חוב ותשלום מזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי לא מתעסק עם שיעור חיוב המזונות של הגבר לרעייתו (או הפוך). בכך עוסק בית המשפט או בית הדין אשר בו נקבע שיעור המזונות. המוסד לביטוח לאומי רק נכנס לנעלי הגבר כאשר זה אינו משלם, משלם לאשה את דמי המזונות, ודורש אותם חזרה מהגבר.
ככל שהנך מבקש לשנות את גובה דמי המזונות, עליך לפנות לביהמ"ש/ביה"ד שקבע את שיעורם.
ככל שהצטבר לך חוב למוסד לביטוח לאומי בגין המזונות, באפשרותך להיכנס למשרדי המוסד ולהגיע להסדר תשלומים.
אם וכאשר תוכרז כפושט רגל ותקבל הפטר, יהיה צורך לבדוק אם זה חל גם על החוב הנ"ל.
בברכת חנוכה שמח,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



