פורום ביטוח לאומי

פורום ביטוח לאומי הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנושאי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי. נכות כללית, תאונת עבודה, זכויות רפואיות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום ביטוח לאומי

עו"ד שירי אלון

מנהלת תביעות ומייצגת מזה שנים חולים ונפגעים במיצוי זכויות רפואיות במוסד לביטוח לאומי

עו"ד סיגלית שאלתיאל

מתמחה במיצוי זכויות מול המל"ל על רקע נסיונה במשרד הראשי של המל"ל.

עו"ד אורלי פנסו

ניסיון מקצועי של מעל ל 15 שנים וצבירת מוניטין רב בייצוג נפגעים בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי

חוב ישן שנמסר לי מהביטוח הלאומי רק לאחר שנים

טל 15/11/15
היי שלום, 



קיבלתי דרישה לשלם חוב משנים 2009 ו-2012. 



האם קיימת התיישנות על זה והאם קיים משהו נגד זה שהביטוח מבקש זאת רק היום בסוף 2015

התיישנות חוב למוסד לביטוח לאומי

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום טל,

על-פי הנהלים החדשים שנכנסו לתוקף השנה בדבר התיישנות חובות לבט"ל, ניתן -במקרים מסוימים- לטעון להתיישנות לגבי חובות שחלפו למעלה מ-7 שנים ממועד היווצרותם.



מאחר וטרם חלפו 7 שנים ממועד היווצרות החוב בהתאם לשנתונים שציינת, נראה שלא תוכל לטעון להתיישנות במקרה הזה. 



עם זאת, כל מקרה נבחן לגופו של עניין וצריך להכיר את כל פרטי המקרה כדי לחוות דעה מקצועית ועניינית יותר.



לגבי העובדה שהמוסד לא פנה בעניין עד היום, מאחר ושאלה זו היוותה חלק משמעותי בשיקול קביעת הנהלים החדשים (שנקבעו על סמך פסק דין של ביה"ד הארצי בעניין), עובדה זו כשלעצמה לא תוכל להוות תנא דמסייע במקרה בו לא חלפו עדיין 7 שנות ההתיישנות.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נכות כללית

אמא 15/11/15
שלום,

אני כבר מספר שנים סובלת ממחלה אוטואומנית שהראמטולוגית לא בטוחה מה היא : לופוס או רקמת החיבור מעורבת. להערתי ברמה קלה עם כאבי פרקים ונפיחויות. בשנתיים האחרונות נוספו פיברומיאלגיה די קשה, אני מטופלת באופן קבוע ע"י פסיכאטר וטיפולי CBT, בנוסף עברתי בדיקות כי אני ממש סובלתמכאבים ובקושי מתפקדת ויצא כי יש לי שני בלטי דיסק בצוואר עם לחץ קל על השורש והיצאות של הפורמונה ושני בלטי דיסק בעמוד שידרה מותני, (להערכתי הכאבים שלינובעים מהגב), דלקת בקיבה.

מטופלת בסימבלתה ופלקווניל ומדי פעם סטרואידים.

כרגע ממתינה למרפאת כאב.

בגדול אני עושה הכל כדי להגיע לעבודה יום יום ובקושי עוברת את היום (עובדת 4.5 שעות ביום).

מגיעה הביתה לילדים ובקושי מצליחה לתפקד רק רוצה לנוח מהכאבים פעולותמאוד פשוטות קשה לי לבצע ואני כן עושה כי חייבים להמשך ואז יש כאבים מאוד חזקים, לא ישנה ללא כדורי שינה.

כר מספר פעמים המליצו לי כולל העו"ס תבוע נכות כללית ולא כל כך בא לי להכנס לזה.

אין לי את הכוחות להתמודד ...

שאלתי בגדול היא האם יש לי בכלל למה לפנות?

אני עובדת כ 3/4 משרה בכלל לא במצוע שלי כי אנני מסוגלת לשבת על יד מחשב ומרוויחה 3,300.

תודה מראש

כדאיות הפניה לתביעת נכות כללית

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום אמא,

על פניו בהחלט יש טעם בהגשת תביעה למחלקת נכות כללית, כאשר חלק מהפגימות הרפואיות שהזכרת מוכרות במישרין ובאחרות שיעור הנכות ייקבע על סמך סממני המחלה.



על-מנת לעבור את המשוכה הראשונה, תצטרכי להראות ירידה בהכנסות בשיעור כ-50%. ככל שתעברי משוכה זו בהצלחה, תוזמני לוועדה רפואית בה ייקבעו אחוזי הנכות עבור כל פגימה רפואית.



על-מנת להימצא בסופו של דבר זכאית לקצבת נכות, תצטרכי להגיע לרף מינימלי של אחוזי נכות (60% או 40% כאשר פגימה אחת לפחות מגיעה ל-25%), ולאחר מכן תוזמני לוועדת אובדן כושר שתצטרך לקבוע (שוב) שאיבד מכושרך להשתכר בשיעור למעלה מ-50%.



הדברים נשמעים מפרכים ואכן מדובר בהליך לא פשוט, אולם כאמור, על-סמך הנתונים שמסרת נראה שלפחות מבחינה רפואית (כלומר מעבר להיבט שיעור ההשתכרות) יש טעם בהגשת תביעה במצבך.



לנוחיותך מצו"ב קישור לטופס התביעה.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלות בנושא קרקע נוספת לעניין הבטחת הכנסה

אסי 14/11/15
א. האם שטח קרקע שאינו שלי אלא רק רשום על שמי (ניתן להביא תצהיר עו"ד על זה) יגרום לי להפסד הבטחת ההכנסה?

ב. האם שטח קרקע בעיר (60 מ"ר) לא בנוי ומוגדר כשטח ירוק (ניסו ב 2009 להגיש תב"ע ולא צלח) יגרום לי להפסד ?

ג. האם העובדה שהשטח רשום  על שמי לא כקנין, אלא רק בהערת אזהרה לפי סעיף 126, יכולה לעזור לי ?

ד. אם בכל אלו אין עדיין מפלט, האם אחרי שאני יוריד את הערת אזהרה אני יוכל מיד לקבל או שיש בזה כללים מסוימים יצוין שאני כבר באמצע תהליכי הגשת הבקשה   תודה מראש אסי




הבטחת הכנסה ונכסים

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום אסי,

לצערי אין תשובה גורפת לשאלתך וכל מקרה נבחן לגופו של עניין.



ככלל, נכס שנמצא בבעלות המבוטח יילקח בחשבון כאשר השאלה אם הנכס אכן שלו או רק רשום על שמו היא שאלה שצריכה להיבדק בכל מקרה ומקרה. כך למשל יתכן מקרה בו הנכס אינו רשום על שמו של המבוטח אך הוא נוהג בו מנהג בעלים והוא יילקח בחשבון, ויתכנו מקרים בהם הנכס רשום על שמו אולם המבוטח יכול להוכיח שהנכס בכל זאת לא בבעלותו או רישומו, והנכס לא יילקח בחשבון.



סוג הנכס כמו גם ייעודו, אפשרויות ההכנסה ממנו, וכיו"ב, נלקחים כולם בחשבון בבוא המוסד להכריע אם הנכס יילקח בחשבון ובאיזה שיעור.



הערת אזהרה, ככלל, אינה מלמדת בהכרח על בעלות, ורישום הבעלות מחייב רישום בטאבו או אצל רשם המקרקעין. עם זאת אף שאלה זו תיבחן לגופו של עניין בכל מקרה ומקרה.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קצבת נכות כתלות בהכנסות

מיכה 14/11/15
שלום,

כתוצאה מסרטן אינני עובד מחודש אוגוסט ולמעשה נמצא בחופשת מחלה.עד ה 7 לנובמבר תאריך שבו תמו ימי  המחלה שלי.

עדיין לא חזרתי לעבודה.

בתחילת נובמבר תמו 90 ימי המחלה שעבורם קיבלתי תשלום מהמעסיק .

ועדת ביטוח לאומי קבעה לי 100% נכות רפואית זמנית לשנה, אבל לא אושרה קצבת נכות כי עדיין קיבלתי שכר ממעסיק.(השכר מתוקף ימי המחלה)

האם ימי מחלה נחשבים כשכר מעבודה?

שאלה שנייה : האם ימי חופש פרטי שנלקחים נחשבים על ידי הביטוח לאומי כשכר עבודה שיעכב תשלום של קצבת נכות ( מעבר ל 90 ימי ההמתנה?)

 

תודה

 

קצבת נכות

אורנה ללוז 21/11/15

שלום לך,


 


מנסה שוב להעלות תגובה שלא עברה משום מה.


 


ראשית רפואה שלמה והחלמה מלאה!


 


תשלום קצבת נכות בכל מקרה, חל מתום 90 ימי המתנה.




ימי מחלה/חופשה המשולמים לעובד, דוחים את תשלום הקצבה.

מומלץ לברר באופן אישי ספציפי ע"י פניה לסניף שלך:

https://www.btl.gov.il/snifim/Pages/%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94%D7%9C%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A3%D7%A9%D7%9C%D7%9A.aspx


יש לשים לב, לזכאות לפטור מארנונה כמו גם לטופס 17 מהיום בו נקבע אבדן כושר עבודה מלא (ללא קשר עדיין לתחילת תשלום קצבת הנכות)


ראה מתוך זכויות מקבלי קצבאות הביטוח הלאומי במוסדות וארגונים אחרים :


https://www.btl.gov.il/AllRights/Pages/mosdot.aspx


האישורים עוברים בד"כ באופן אוטומטי למוסדות ולרשויות, אך רצוי לבצע את הבדיקה מול הרשות המקומית (ארנונה), על דרישתם להעברת אישורים לקביעת גובה ההנחה. כל רשות מקומית נוהגת אחרת.


כך גם מול סניף קופת חולים איליו הנך שייך.


 


בברכה לבריאות טובה יותר.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דמי אבטלה

רועי 13/11/15
שלום,

אני סטודנט שעובד בשלישחצי משרה ומעוניין להתפטר מעבודתי.

כמה זמן לאחר מכן אני יכול לחתום דמי אבטלה?

האם סיבת התפטרותי משנה עבור קבלת דמי האבטלה?

תודה רבה

דמי אבטלה לסטודנט

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום רועי,

ככלל קשה לסטודנטים להימצא זכאים לדמי אבטלה, לאור הקושי שלהם להתייצב כדורשי עבודה במשרה מלאה).



במקרים חריגים בהם הסטודנט יכול להוכיח שלימודיו לא מונעים ממנו לעבוד, יתכן שהוא יימצא זכאי.



מעבר לכך, הזכאות לדמי אבטלה דומה לשאר האוכלוסיה, קרי על עובד המתפטר להמתין תקופת המתנה בת 90 יום אלא אם התפטר ממה שמוגדר בחוק הבט"ל כסיבה מוצדקת (הרעת תנאים חריגה וכיו"ב).





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התיישנות חוב – ביטוח לאומי

אבנר 12/11/15
שלום, השתחררתי מהצבא בינואר 2008, וישר לאחר מכן טסתי לחו"ל למספר חודשים, לא הייתי מודע לכך שנדרש לשלם דמי ביטוח לאומי.בספטמבר האחרון שיניתי את כתובתי במשרד הפנים, ושלשום קיבלתי הודעה שתיק החוב שלי (על סך 1900 ש"ח) עבר לעיר בה אני גר.מעולם לא ידעתי שיש לי חוב אליהם, אך התקשרתי לביטוח הלאומי, והם טוענים שיש לי חוב בין החודשים אפריל עד אוקטובר משנת 2008!בנוסף, הם טוענים ששלחו לי דרישת חוב ביוני האחרון (דרישה שמעולם לא הגיעה אלי) ביקשתי מהנציגה לשלוח לי מחדש את כלל הפרטים וכלל הדרישות מחדש לכתובת החדשה והמעודכנת. תוך כדי תהיתי אם יש התיישנות על הנושא.ואכן, נראה שנכנס לתוקף חוק (תיקון 159 לחוק הביטוח הלאומי) - החל מה-01/01/2015 בו מצוין שיש התיישנות של 7 שנים על חובות. על הביטוח הלאומי לשלוח דרישת חוב, וגם אם נשלחה מוטלת האחריות לפעול לגביה (מה שלא בוצע מן הסתם). אשמח לקבל את עזרתכם בנושא,* האם באמת חלה התיישנות על דרישת החוב?* איך להתקדם בנושא? לחכות למכתבים שביקשתי? ללכת לסניף? כל עזרה תתקבל בהערכה רבה.

התיישנות חוב למוסד לביטוח לאומי

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
ערב טוב אבנר,

לאור הניואנסים הרבים שקיימים בסוגיה זו, קשה לתת תשובה גורפת ויש לבחון כל מקרה לגופו של עניין על-פי נתוניו הספציפיים.



ככלל במקרה שלך, צריך לבחון את מועד היווצרות החוב המדויק, וכן את סוגיית משלוח המכתב ביוני. ככל שנשלח למשל לכתובת שהייתה רשומה באותו מועד ככתובתך הרשמית במשרד הפנים, יתכן והדבר יחייב אותך.



מומלץ לפנות לסניף ולברר את הסוגיות האלה בצורה מסודרת. ככל שהחוב נוצר למעלה משבע שנים ממועד הפניה אליך, אכן ניתן לכאורה לטעון להתיישנות.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטוח לאומי

מתעניינת 11/11/15
שלום,מבקשת לדעת, שמעתי לאחרונה על אישה שרכשה רכב בעלות של 30,000 ש"ח מבלי שהודיעה על כך לביטוח לאומי והורידו לה באופן רטרואקטיבי את קצבת הנכות. האם מקרה דומה יכול לקרות למי שהצהיר בעבר שאין ברשותו חסכונות, אך בפועל מתעתד לרכוש דירה? האם קצת הנכות יכולה לרדת במקרה שכזה?

קצבת נכות ודירה ו/או רכב

אורנה ללוז 23/11/15
שלום לך,



בקצבת נכות אין משמעות לשווי רכב ו/או דירה ראשונה.



ההתיחסות הינה לחסכון מניב, לצורך בדיקת זכאות לתוספת "תלויים" בקצבת הנכות,

עבור בן/בת זוג ועד 2 ילדים.



מידע המשפיע על גובה הקצבה המשולמת, ואינו נמסר במועד,

יחייב במלוא החזר התוספות אם שולמו בקצבה (תלויים).

במקרה שאין תוספת "תלויים" אין השפעה.



ההתיחסות בשאלתך הינה גם בקצבה להבטחת הכנסה.



בברכה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פנסיה לבן 66

מירית 11/11/15
שלום רב,אשמח לברר עבור הורי,אמא שלי אמורה לצאת לפנסיה בחודש מרץ ימלאו לה 62,אבי יליד 11.12.1949

ז"א ימלאו לו 67 בחודש דצמבר לאחר מכן,נאמר לו שהוא זכאי לצאת לפנסיה ביחד עם אמי בגלל שההפרש שנשאר לו הוא מספר חודשים בלבד לגיל הפרישה האמית

האם נכון?אם כן איך זה מתבצע?תודה ענקית

ראה תשובה בשאלתך הנוספת. בברכה.

אורנה ללוז 23/11/15
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דמי לידה

שירי 11/11/15
שלום ילדתי תינוק ב13.08.15 וקיבלתי דמי לידה לפי חוק...לאחרונה גיליתי שאני בהריון שנית ותאריך לידה משוער 01.08.16
אני עובדת במקום עבודה מסודר מזה שנתיים במועד הלידה זה יהיה שנתיים וחצי לערך
האם אני זכאית לקבל דמי לידה למרות הלידות הצפופות? יש לציין שאת הלידה של ה 13.08.15 הארכתי עד ה 01.03 שגם זה לפי חוק.
ובנוסף קראתי שכל עוד שולמו בעדי דמי ביטוח במספר חודשים הנדרשים טרם הלידה לא אמורה להיות בעיה...ומדמי הלידה נוכו דמי ביטוח למיטב ידעתי...אודה לתשובתכם
תודה רבה

תקופת אכשרה לדמי לידה

עו"ד אפרים דה האס מנהל 17/11/15
שלום שירי,

על פניו תהיי זכאית לדמי לידה. 



החישוב פשוט. על-מנת להיות זכאית לתקופה המלאה (14 שבועות), את צריכה תקופת אכשרה בה שולמו דמי ביטוח במשך 10 חודשים מתוך ה-14 שקדמו למועד הקובע*, או לחילופין 15 חודשים מתוך 22.

על-מנת להיות זכאית לתקופה החלקית (7 שבועות), את צריכה תקופת אכשרה בת 6 חודשים מתוך ה-14 שקדמו למועד הקובע.



במקרה שאת מתארת את צפויה לעבוד בשנת 2016 7 חודשים מלאים.

בשנת 2015 את עובדת מחודש מרץ עד דצמבר, ס"ה 10 חודשים.



המשמעות בפשטות היא שאם אנחנו בוחנים את 14 החודשים שקודמים למועד הקובע, עבדת יותר מ-10 חודשים מתוכם. 7 בשנת 2016 ולפחות עוד 3 בשנת 2015 (בתכל'ס אף יותר מכך).



מקווה שהחישוב ברור. בכל מקרה על פניו כאמור, לפי הנתונים שמסרת תהיי זכאית.



סתם לידיעה באופן כללי, תקופה בה משתלמים דמי לידה נחשבת כחלק מתקופת האכשרה. לעומת זאת תקופת החל"ת שלאחר החל"ד, לא בכרח.



* המועד בו הפסקת את עבודתך במהלך ההריון שהסתיים בלידה.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נכה 100% לצמיתות

גלית 11/11/15
רציתי לשאול אני נכה 100% לצמיתות !

עד איזה סכום מותר לי לעבוד?

כמה מותר להשתכר למקבלי קצבת נכות כללית?

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום גלית, 

בהנחה שמדובר בקצבת נכות כללית ולא נכות מעבודה, התשובה יכולה להשתנות ממקרה למקרה. 



מומלץ לבדוק את השאלה ישירות מול המוסד בהתאם לנתונייך האישיים, או להשתמש במחשבון שהמוסד מעמיד לבדיקת העניין על-פי נתונים ספציפיים, בקישור המצו"ב מטה.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

שאלה 11/11/15
הי האם אחרי שמעלים  קצבאות ילדים מורידים מהמזונות שצריך לשלם או שאין קשר  ולמה  רק האמא שאצלי זה שני אמהות  סך הכול 4 פלוס 1  בנות  למה אני צריך לשלם  גם מזונות   גם מדור   והם מקבלות  ק'צבאות גרות אצל האמא ואני נדפק מכל הכיוונים שיעבוד  עד המוות  מה אני יכול לעשות?

השפעת קצבת הילדים על גובה דמי המזונות

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום רב,

שיעור דמי המזונות שעל הגרוש(ה) לשלם נקבע על-ידי הערכאה השיפוטית בה טופלו הגירושין (בית דין רבני או ביהמ"ש לענייני משפחה), ורק אותה ערכאה מוסמכת לשנות זאת.



במידה וחל שינוי בהכנסות הגרוש(ה) באופן שלדעתך מאפשר את שינוי שיעור דמי המזונות שעליך לשלם, עליך לחזור לאותה ערכאה.



המוסד לביטוח לאומי לא עוסק בגובה דמי המזונות שעל הגרוש(ה) לשלם, אלא מעביר את התשלום בהתאם למה שנפסק באותה ערכאה (עד שיעור מקסימלי בהתאם לתקנות).





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונת עבודה ותאונת דרכים

עו"ד צעיר 10/11/15
שלום רב אשמח לעזרתכם



לקוח שלי, נהג משאית במקצועו, נפגע פגיעת גוף שעה שירד מהמשאית שהוא מופקד עליה בעבודתו ובשעות העבודה. תביעתו לדמי פגיעה הוכרה ע"י המל"ל ומשנסתיימו הימים להם זכאי לדמי פגיעה פנה למשרדי. שאלתי היא ומאחר ופגיעתו אינה חמורה מאוד (אך בכל זאת נקבע ע"י רופא תעסוקה כי אינו יכול לנהוג במשאית במשך 3 חודשים) וכנרה שבאם תקבע לו דרגת נכות היא אינה תזכה אותו בקצבה, האם כדאי לפנות לחברת הביטוח במכתב דרישה בשלב הזה או שעדיף להפנות אותו לועדה רפואית של המל"ל וכמו כן האם ניתן לבצע את שתי הפעולות במקביל (מאחר ובמידה ויזכה לגמלה מהמל"ל יש להפחית את הפיצויים מהביטוח ? )



אודה רבות לעזרתכם 

תביעה לנכות מהמל"ל או מחברת הביטוח

עו"ד אפרים דה האס מנהל 15/11/15
שלום רב,

ניתן לבצע את הדברים במקביל, ויתכן אף שפניה לחברת הביטוח ללא פניה מוקדמת למל"ל תגרום לחברת הביטוח לדרוש פניה כזאת.

עם זאת, במידה ונקבעו אחוזי נכות ע"י ועדה רפואית של המל"ל זה צפוי להשפיע על התביעה לחברת הביטוח. על כן יהיו שיטענו שעדיף לפנות לחברת הביטוח מתוך אמונה שאחוזי הנכות שייקבעו ע"י הגורמים המקצועיים שם עשויים להיות גבוהים ממה שייקבע ע"י המל"ל.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיטורין מהעבודה בחודש שמיני

מירי 10/11/15
היי ,

עזבתי את מקום עבודתי לאחר שפנו אליי מעבודה אחרת וביקשו שאבוא לעבוד אצלהם .

הודעתי להם כי אני בהריון וכי אני צפויה ללדת בתחילת ינואר 

הם הודיעו לי כי למרות זאת , ישמחו לקבל אותי . 

עבדתי בעבודה פחות משלושה חודשים והודיעו לי כי החברה נקלעה לקשיים כלכלים ולכן פיטרו עובדים רבים (בפועל סגרו את המחלקה שלי), בינהם אני .. כרגע אני בחודש שמיני ואני אמורה לעבוד עד חודש תשיעי (מתוקף הודעה מוקדמת ). 

האם אהיה זכאית לדמי אבטלה לאחר מתן חופשת לידה מביטוח לאומי ?



תודה




דמי אבטלה לאחר חופשת לידה

אורנה ללוז 10/11/15

שלום לך,


 


אכן, לאחר חופשת לידה תוכלי להרשם בשירות התעסוקה כדורשת עבודה (חלק מתנאי הזכאות לדמי אבטלה) ולהיות זכאית לדמי אבטלה.


 


חשוב לדעת, הרשמה ראשונה מקבעת הזכויות לשנה, כך שניתן לאחר הרשמה ראשונה, לחזור במהלך השנה להרשמה באופן שוטף, כאשר יהיה סידור לתינוק שנולד.



לאור השינויים בתקנות שלא ברור מתי יכנסו לתוקף, למי שגילו צעיר מ-30 ויהיה עליו לצבור 24 חודשי עבודה לפחות מתוך 30 אחרונים,

(במקום 12 חודשים הנבדקים לתקופה של 18 חודשים קודמים כיום), מומלץ על הרשמה ראשונה במהלך חודש תשיעי ולפני חופשת לידה (אם הגיל ותקופת העבודה מתאימים) ולחזור להרשמה כאשר יהיה סידור לתינוק שנולד כנ"ל).


בברכה ובהצלחה.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כמה צריך לשלם?

10/11/15
שלום,

עובד שכיר שהוא גם עצמאי, כמה דמי ב"ל עליו לשלם? מדובר בשכיר המרוויח כ 7,000 ש"ח לחודש ומכניס מהעסק העצמאי עוד כ- 1,000 ש"ח בממוצע. האם עליו לשלם סכום מינימום חודשי גם בחודשים בהם ההכנסה כעצמאי נמוכה? (והוא ממשיך לשלם סכום קבוע כשכיר)



תודה מראש!

שיעור דמי ביטוח לאומי לשכירים ועצמאיים

עו"ד אפרים דה האס מנהל 10/11/15
שלום תומר,

אנא ראה את הקישור המצו"ב על-מנת למצוא מענה מדויק לשאלתך.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכאות לדמי לידה

נאווה לוי 09/11/15
שלום רב,
העליתי שאלה בפורום אתמול 8/11 בשעה 21:13. לצערי הרב, אני היחידה שלא קיבלה תשובה בתאריך ה 8/11.
אודה להתייחסות.

אי-קבלת מענה

עו"ד אפרים דה האס מנהל 10/11/15
שלום נאווה,

ראשית התנצלותנו.

אנא הביני שהמגיבים כאן עושים זאת בהתנדבות ובהתאם לזמן העומד לרשותם. יש שאלות עליהן התשובה קלה וניתן לענות אותה מיידית, ויש מקרים שמחייבים בדיקה או חישוב כאשר לא תמיד למגיב יש באותו רגע את הזמן לכך.



בכל מקרה, שאלתך נענתה בינתיים.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דמי לידה

שרית גיספאן 09/11/15
היי אני ילדתי בתאריך 26.10.15 עד התאריך הנ"ל חתמתי אבטלה מחודש פברואר 2015. לפני כן עבדתי רצוף במשך שנתיים ופורטרתי בחודש הראשון להריונה ללא ידיעה של המעביד שלי שאני בהריון. (עבדתי אצלו רק 3 חודשים מתוך השנתיים אז זה לא רלוונטי) שאלתי היא כזאת האם מגיעה לי דמי לידה ולפי איזה סכום ? סכום האבטלה או סכום השכר שלפני הדמי אבטלה?
תודה רבה מראש על התשובות.
שרית גיספאן.

דמי לידה - היום הקובע

אורנה ללוז 10/11/15

שלום לך ומזל טוב,



זכאות לדמי לידה נבדקת אם הפסקת עבודתך בהיותך בהריון, (יש להוכיח זאת ע"י העברת מכתב מרופא מומחה לנשים ולידה),



כמו גם יש לצבור תקופות עבודה של 10 חודשים מתוך 15 חודשים קודמים, או 14 חודשים מתוך 11 חודשים קודמים (העבודה יכולה להיות באופן רציף לא רציף בתקופה הנ"ל).



חישוב דמי הלידה למי שנמצאת זכאית, יהיה גם על פי דמי האבטלה ששולמו.



ככלל, מי שקבלה דמי אבטלה סמוך ללידה אמורה לקבל אוטומטית את דמי הלידה, אלא אם יש להוכיח שהפסקת העבודה היתה בהיותך בהריון.


ממליצה על בדיקה  עם המידע המלא על תקופות העבודה ואישור על הפסקת העבודה בהיותך בהריון, ולקבל מענה אישי ספציפי ובכתב ממחלקת אמהוּת בביטוח הלאומי.



בברכה ובהצלחה!






תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דמי אבטלה לאחר תקופת נכות ארוכה

אסתי 09/11/15
שלום רב
שאלתי היא כזאת:
אמא שלי בת 59 במשך יותר מ15 שנה עבדה באותו מקום עד לפני שנתיים חלתה
בסרטן והחלה לעבור טיפולים, מהעבודה החליטו לא לפטר כי האמינו שתוכל לחזור לעבודה
סדירה לאחר הטיפולים
אך בימים האחרונים רופא תעסוקתי קבע שהיא איננה כשירה לעבודה.
לכן הפיטורים שלה תקפים החל מעכשיו ולא מלפני שנתיים.
כמובן שבמהלך השנתיים האחרונות לא קיבלה שום דבר מהעבודה אלא היתה
מקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי.
הגשנו בקשה לדמי אבטלה אך הסירוב שהתקבל שאין מספיק משכורות לחישוב
דמי האבטלה
הרי רשום בכל מקום שהייתה חולה ומקבלת קצבת נכות
האם יש אפשרות לעשות משהו בנידון?
איך ניתן להגיש ערר לגבי החלטה כזו
תודה מראש אסתי

דמי אבטלה

אורנה ללוז 10/11/15

שלום לך אסתי,


 


זכאות לדמי אבטלה נבדקת מיום הרשמה ראשון בשירות התעסוקה, לתקופה של 18 חודשים קודמים, בה יש לצבור לפחות 12 חודשי עבודה לפחות.


 


מי שחלה, ניתן להאריך את התקופה הנבדקת לכל היותר ב-6 חודשים, כך שלתקופה של 18+6=24 חודשים קודמים, יש לצבור גם כן 12 חודשי עבודה לפחות.


 


ראי בהרחבה מתוך


 השלמת תקופת אכשרה (תקופת ביטוח) קודם לאבטלתך


https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/tnaiZakaut/Pages/hslmatacsra%201.4.13.aspx כולל


תקופות היעדרות מעבודה שמאריכות את תקופת ההתיחסות של 18 החודשים


 


לאור המידע אותו ציינת בשאלתך,


אמך לא עבדה בשנתיים האחרונות, כך שכל בדיקה על פי חוק/תקנות דמי אבטלה, אינה יוצרת זכאות לדמי אבטלה.


 


בברכה ורפואה שלמה.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חופשת לידה עו"ד עצמאית

עו"ד בתחילת דרכה 09/11/15
אני עו"ד עצמאית בתחילת דרכי, אני בחופשת לידה בגינה קיבלתי כסף מהמל"ל.



האם יש מגבלה מבחינת ביטוח לאומי להגיע לדיונים חשובים אותם אינני רוצה לדחות בגינם כבר קיבלתי שכ"ט לפני הלידה?



כמו כן, האם יש מגבלה לקחת תיק לטיפול בגינו יגבהה שכ"ט במועד חופשת הלידה?





אודה להכוונה

עבודה בזמן חופשת לידה

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום עו"ד,

עייני בסעיף 56 לחוק הביטוח הלאומי. המוסד יהיה רשאי במקרה בו תעבדי (מעבר למשק ביתך) לשלול את דמי הלידה במלואם או חלקם, גם רטרואקטיבית.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאריך במכתב הפסקת עבודה

גיל 09/11/15
שלום,

אני עובד בתחום המסעדנות במספר קטן של משמרות בחודש.

אני מעוניין לעזוב את העבודה ולחתום הבטחת הכנסה.

בהבטחת הכנסה ביקשו ממני שאביא להם מכתב הפסקת עבודה מהמעביד.

המשמרת האחרונה שלי הייתה ב25.10 ואני מעוניין להודיע למעביד ב10.11 שאני עוזב מיידית.

אני מאמין שהמעביד יסכים לכך בלי בעיות שכן אין לו בעיה של עובד מחליף והיחסים בינינו תקינים.



שאלתי:

מהו תאריך הפסקת העבודה שיופיע במכתב? האם במכתב הפסקת העבודה יהיה רשום התאריך (25.10) של היום האחרון בעבודה בחודש שעבר או היום (10.11) שבו הודעתי על ההתפטרות?

אני מעוניין שתאריך הפסקת העבודה במכתב יהיה 25.10 ולא 10.11 כדי שאוכל לקבל הבטחת הכנסה בחודש נובמבר כי בהבטחת הכנסה הם דורשים שלא אעבוד בכל החודש כתנאי לקבל הקיצבה.



בברכה, גיל                                

תאריך במכתב הפסקת עבודה

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום גיל,

על התאריך במכתב לשקף את המצב לאשורו. קרי את המועד בו הסתיימו יחסי העובד-מעביד ביניכם.



שים לב שדיווח שגוי עלול לפגוע בך בסופו של דבר, כאשר אם סיום יחסי העובד-מעביד יהיה ב-10/11 והמכתב ייקבע אחרת, עובדה זו תתנגש עם חובת המעסיק לשלם עבורך דמי ביטוח בגין חודש נובמבר.



במאמר מוסגר ועל אף דבריך נזכיר כי הנך חייב בתקופת הודעה מוקדמת כקבוע בחוק. 





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

משמעות גובה ההכנסה

שלום 09/11/15
אני  מקבל פנסיה מהאוצר משירות המדינה ובנוסף נכות שנקבעה מביטוח לאומי לצמיתות.

נוכח הנתונים אני מקבל נכות בגובה 2340 ש"ח שזה אומר

60 אחוז אי כושר ,נכות רפואית 85% ותוספת רק עבור ילד אחד (בפועל אני נשוי +3) כיוון שאני מקבל פנסייה אני מקבל רק תלוי אחד.

שאלתי היא זו:לאחר ביקור בסניף הקרוב נמסר לי שאני מקבל פנסיה גבוה ממה שאני מקבל בפועל נמסר לי על סכום ברוטו 5500 ובפועל הברוטו 4500 . 

כמובן שמיד תיקנתי ומסרתי העתקים מקוריים .

שאלתי היא כיצד זה ישפיע לטובת המקרא כלומר יהיו תוספת עבור תלוי נוסף?

אני יכול לעבוד ולהרוויח סכום גבוה יותר ?

במוסד לב.ל מודים בטעות אך כיצד כל זה בא ליידי ביטוי

נוכח הטעות אודה על תשובתכם מראש

השפעת גובה ההכנסה על קצבת הנכות ונספחיה

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום שלום,

ההשפעה הישירה ביותר אכן צפויה להיות על הזכאות לתלויים.



לגבי הסכום שתוכל להשתכר מבלי להיפגע, מומלץ לבדוק זאת בכל זאת ישירות מול המוסד. ככל שעד כה ניסית לעשות זאת מול המוקד הטלפוני, יתכן שעדיף להיכנס לפקידי המוסד במחלקה הרלוונטית בסניפך על-מנת לקבל מענה על שאלה זו.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בשעות מחלה לפני לידה

רבקה 09/11/15
שלום 

אני שבועיים לפני לידה, עקב קושי ואי ויכולת לעבוד כרגיל הרופאה הביאה לי "סיק". 

יש ברשותי המון שעות מחלה שצבורים לי.

מי אמור לשלם לי על הימים האלו?  הבוס או  הביטוח לאומי?

מי מממן ימי מחלה בתקופת ההריון?

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום רבקה,

ימי מחלה משולמים על-ידי המעסיק, כל עוד לא מדובר בשמירת הריון שאושרה על-ידי המוסד (דבר שמחייב תקופה מינימלית של 30 יום, מה שעל פניו אינו רלוונטי למצבך).



באפשרותך לנצל לשם כך את ימי המחלה הצבורים לך ללא כל קשר להריונך (גם אם הצורך בימי המחלה נובע מההריון).





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

העלאת קצבת ילדים

רוני 09/11/15
שלום האם אחרי ההסכם על העלאת קצבאות ילדים נקבל מהמדינה סכום כסף ממאי 2015 ואם זה נכון מתי וכמה תודה מראש.

העלאת קצבאות הילדים

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום רוני,

על-פי הפרסומים בעניין הקצבאות יועלו מינואר 16', רטרואקטיבית למאי 2015.



למיטב ידיעתי טרם יצאה הודעה ברורה ומחייבת של המוסד לביטוח לאומי בעניין, ועד אז אין לנו אלא את הדיווחים בתקשורת.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכאות לדמי לידה

נאווה לוי 08/11/15
שלום רב,
אני נמצאת בחודש השני להריוני. סיימתי את עבודתי (פוטרתי) בסוף חודש אוקטובר. שבוע לפני שפוטרתי גיליתי על ההריון. כעת אני חותמת אבטלה. בחודש החמישי להריוני תסתיים תקופת האבטלה בה אני יכולה לחתום. חשוב לציין, שבין אוקטובר 13 ועד סוף אפריל 14 שהייתי בחופשת לידה. שלושה חודשים ראשונים קיבלתי דמי לידה ולאחר מכן שהיתי עוד 3 חודשים בבית על חשבוני. אני צפויה ללדת בסוף יוני 15. האם אהיה זכאית לדמי לידה במידה ולא אמצא עבודה עד סוף ההריון? (כלומר אם לא אעבוד בארבעת החודשים האחרונים להיריון)

תקופת אכשרה לדמי לידה

עו"ד אפרים דה האס מנהל 10/11/15
שלום נאווה,

על פניו תהיי זכאית לפחות לדמי לידה חלקיים, אולם החישוב אינו פשוט וחסרים מספר דיוקים בנתונים על-מנת לתת מענה מוסמך יותר.



בעקרון, הבחינה היא ביחס למה שמוגדר המועד הקובע, כאשר מועד זה הוא המועד בו הפסקת את עבודתך במהלך ההריון. 

לאור הגדרת המועד הקובע, נראה שדמי האבטלה שאת מקבלת היום לא ייכנסו לתחשיב.

מאחר והיית בחל"ת עד אפריל 2015, עבדת (לכאורה, לא מסרת נתון זה) בחודשים 5-10/15. 

מאחר ותנאי הזכאות לדמי אבטלה חלקיים הם עבודה של 6 חודשים (לפחות) לפני המועד הקובע, נראה על פניו שתהיי זכאית לכך.



עם זאת כאמור, מומלץ לבדוק שאלות כאלו ישירות מול המל"ל בהתאם לנתונים האישיים והמדויקים של כל אחד ואחת.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכאות לדמי אבטלה

אהרון 08/11/15
אני עובד כשכיר ובמקביל פתחתי תיק עוסק פטור שלא צולח . כרגע עומדים לפטר אותי , האם אני זכאי לדמי אבטלה ובאלו תנאים ?

דמי אבטלה לשכיר ועצמאי במקביל

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום אהרון,

בעקרון תהיה זכאי (בכפוף ליתר תנאי הזכאות) לדמי אבטלה בגין עבודתך כשכיר, אולם הכנסותיך כעצמאי צפויות להילקח בחשבון.

שים לב שמבחינה זו הכנסותיך כעצמאי ייבחנו על-פני שנת המס הקלנדרית ולא על-פי הכנסותיך בפועל מידי חודש בחודש בתקופת האבטלה.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אי כושר עבודה

דן 08/11/15
בן 22 לאחר כריתת ריאה מלאה.אין עדות למחלה ממארת .במשך שנה קיבלתי 100 אחוז נכות+100 אחוז אובדן כושר עבודה.לאחר שנה קיבלתי 65 אחוז נכות (סביר במצבי) ,אולם אובדן כושר עבודה נמוך מ-50 אחוז?.לציין אינני עובד כמעט.האם ההחלטה סבירה? מה הקרטריונים לאובדן כושר עבודה במצבי?. תודה

כיצד נקבע אחוז אובדן כושר העבודה?

עו"ד אפרים דה האס מנהל 09/11/15
שלום דן,

כושר העבודה נקבע מתוך מכלול שיקולים, חלקם רפואיים וחלקם אישיים-עובדתיים (למשל גיל המבוטח, כישוריו, וכי"ב).



לפיכך אין תשובה גורפת לשאלתך, וכל מקרה נבחן לגופו של עניין. כך למשל, ככל שהפגימה הרפואית אינה מפריעה לעבודות רגילות כמו עבודות משרדיות וכיו"ב (עבודות שאינן כוללות מאמץ גופני שעלול לגרום לקשיי נשימה), ייקבע בדרך כלל שהמבוטח לא איבד למעלה מ-50% מכושרו להשתכר.

ככל שהפגימה הרפואית הינה כזו שמקשה מאוד על כושרו לעבוד ברוב התפקידים האפשריים, ייקבע בדרך כלל אחרת.



כך או כך שים לב שככל שהנך חולק על החלטת ועדת אובדן הכושר, באפשרותך לערער על החלטה זו תוך 60 לוועדת ערר.





בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן