"החלטתי להתגרש! אני מנהלת רומן עם אישה"
מקרה מהחיים – התגרשה לאחר שהתאהבה באישה
עדי, אם צעירה לשני בנים – דני ויוסי. נשואה לניר כחמש שנים, ובמהלך הקשר ביניהם לאחר הלידה של בנם הבכור עדי הרגישה ריחוק מניר. ניר, עבד עד שעות מאוחרות ולא היה שותף בגידול הילדים.
ואז עדי פגשה את מור (אישה) שהייתה רווקה. הקשר בין מור לעדי נרקם ועדי גילתה שהיא נמשכת למור. והן החלו לקיים מערכת יחסים. ניר לא חשד בכלום.
ביום שעדי התוודתה בפני ניר בקשר לרומן שהיא מנהלת עם מור – היא גם הודיעה לו כי היא רוצה להתגרש. אתם יכולים לתאר לעצמכם כמה ניר נפגע.
עדי ניסתה לדבר עם ניר על מנת להגיע להסכמה, ניר כעס ואיים כי ידאג שהוא יגדל את הבנים והיא תצא "עם התחתונים" (ציטוט מדויק). עדי מיהרה אליי, והספקתי להגיש בשמה תביעת מזונות ומשמורת לבימ"ש (יום אחד לפני ניר). ניר כמובן הגיש תביעת גירושין קשה מאוד כנגד עדי אליה כרך את ענייני הרכוש, משמורת ומזונות.
כשהגענו לבית המשפט, עדי הנחתה אותי לפעול כדי להגיע מהר ככל האפשר להסכמות, וכך היה. הסכמנו להפחית את המזונות ולהתגמש בזמני השהות עם הילדים, עדי ויתרה על כתובתה והם התגרשו.
גירושין ובגידות – עמדת בית הדין הרבני
כאשר האישה בוגדת: הכלל – במקרה שהאישה בגדה וזה הוכח אזי היא אסורה על בעלה (אסור לה עוד להיות עם בעלה – חובה לגרש אותם) ואינה זכאית למזונות וגם לא לכתובה. לפעמים בית הדין יכול גם לנשל את האישה מזכויות נוספות.
בגידה יש להוכיח, לא די בטענת הבעל כי הוא תפס את אשתו בוגדת. על הבעל להוכיח את מעשה הבגידה בעדים, בראיות פוזיטיביות, אשר צריכות להיות מפורטות לרבות מקום האירוע והיום.
אם האישה מודה שהיא בגדה, אין בכך כדי להוות ראיה לצורך כך שהיא אסורה על בעלה. אך יש בכך די כדי לפטור את הבעל מלשלם כתובה ומזונות אישה.
מנגד, אם האישה נחקרה ובית הדין הגיע לכלל מסקנה כי היא בגדה מכוח העדות שלה, אז ניתן יהא להתייחס לעדותה, ואז היא אסורה על בעלה.
מעבר להיותה אסורה עליו אם האישה אומרת כי בגדה בבעל אזי היא מפסידה את מזונות האישה ואת הכתובה. רק במקרה בו הבעל יסרב להתגרש בשלב זה, היא תהיה זכאית למזונות.
מה קורה כאשר הבעל בוגד? האישה תהיה זכאית לגט, לכתובה ולמזונות אישה.
גירושין ובגידות – עמדת בית משפט לענייני משפחה
צריך להבין שמבחינת החוק האזרחי אין כלל משמעות מי יזם את הגירושין ו/או אם הייתה בגידה אם לאו. לכן בית משפט לענייני משפחה ידון בנושאים עפ"י החוק.
לא יהיה בבגידה כדי לפגוע בזכויות של הצדדים כהורים, ולזכויות שלהם למחצית ממה שצברו במהלך חייהם המשותפים. (אלא אם ערכו הסכם יחסי ממון). עם זאת, אם כתוצאה מהבגידה יצר אחד מבני הזוג חובות ברי כי בית המשפט יחייב את אותו צד לשאת בחוק ולא יחלק את החוב.
הרבה פעמים זה מוזכר כדי ללמד על העובדה כי האדם אינו מוסרי או כי אינו ישר, או כי הצד השני עדיין פגוע.
אז מה עושים?
מאחר וזו סוגיה מורכבת ומשתנה מאדם לאדם להלן כמה כללי אצבע:
לפני שבוחרים דרך, צריך להחליט מה רוצים. האם אנחנו רוצים להתגרש או לאו. והאם אנחנו הבוגדים או הנבגדים.
אם אנחנו לא רוצים להתגרש (מדובר במעידה חד פעמית) בתור הנבגדים אל לנו להעלות את טענת הבגידה, בוודאי שלא בבית הדין ובוודאי לא אם האישה היא הבוגדת.
במקרה ורוצים גירושין
מומלץ לנבגד/ת לפנות לבית הדין הרבני בתביעה (מזונות אישה, כתובה, חלוקת רכוש, איזון משאבים). לבוגד/ת מומלץ לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בתביעה (רכושית, איזון משאבים, מזונות וכד').
בנוסף, לזכור כי היום הכל מתועד בווטסאפ, פייסבוק, הקלטת שיחות.
צריך לזכור כי הטיפ לעיל הינו כלל אצבע כללי ומשתנה ממקרה למקרה ומאדם לאדם, אתם מוזמנים להתייעץ.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!