0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

פסילה

15/06/08 | מאת: אתר הפורומים המשפטים | 9,979
פסילה

הקדמה

דיני תעבורה הינו תחום משפטי אשר שייך לתחום המשפט הפלילי. תחום זה קשור לכל האוחז בהגה וכמו כן להולכי הרגל אשר כפופים כולם להוראות הכלולות בתקנות התעבורה.

הנושא של פסילה של הרישיון הינו נושא משפטי סבוך, אולם חשוב לציין בשלב זה כי הוא יכול להתבצע באופן מיידי ובקלות על ידי כל קצין משטרה, הפועל על פי סמכותו מכח פקודת התעבורה.

פסילה של רישיון נהיגה יכולה להתבצע על ידי הגופים הבאים:

כאמור לעיל, קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה רשאי לשלול את רישיון הנהיגה, זאת בהתקיים אחת מן הנסיבות הבאות:

במקרה של עבירת תנועה חמורה, כמוגדר בפקודת תעבורה, רשאי האחרון לבצע שלילה מנהלית למשך 30 יום, וזאת לאחר שערך לו שימוע, בו יפעיל הקצין את שיקול דעתו לאור מכלול הנסיבות, כאשר בין היתר יסתכל האחרון על עברו התעבורתי של הנאשם ועל גיליון ההרשעות הקודמות של הנהג וותק הנהיגה, והעבירה הספציפית בה מואשם הנהג העבריין.

פסילת הרישיון למשך 60 יום תבוצע בדרך כלל במקרה של תאונת דרכים, אולם ישנן מספר עבירות המפורטות בפקודת התעבורה לפיהן רשאי האחרון לבצע שלילה למשך 60 יום גם כן.

במקרה שכזה יבוצע הליך השימוע ויילקחו בחשבון אותם השיקולים, כפי שמפורט לעיל.במקרים בהם מדובר בתאונת דרכים קטלנית (בה נהרגו אנשים) רשאי הקצין לבצע שלילה למשך 90 יום.

ישנם מקרים חמורים בקיצוניותם בהם רשאי הקצין לשלול את רישיון הנהיגה עד תום ההליכים המשפטיים נגד הנהג. שוטר אשר נתקל בנהג שעבר עבירה חמורה בעלת עילה שלילה, רשאי לבצע פסילה של הרישיון נהיגה של הנהג ולתת לו אישור תנועה זמני.

על הנהג המואשם יהיה להתייצב תוך מקסימום שלושה ימים בפני קצין משטרה להמשך ההליך, כמצוין לעיל.

גוף נוסף הרשאי לבצע פסילה של רישיון הנהיגה הוא בית המשפט. שלילה זו תלווה בדרך כלל בענישה נוספת כגון קנס או אף מאסר על תנאי או בפועל (במקרים חמורים במיוחד).

כמו כן, משרד הרישוי ומשרד הבריאות רשאים לבצע פסילה גם כן. במידה ורישיונו של נהג נשלל, מומלץ לא לנסות ולהתעמת עם הפוסל אלא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום דיני תעבורה על מנת שיוכל לסייע בסיטואציה המורכבת שנוצרה.

הגשת ערעור במקרה של פסילה

לפני ערעור בנוגע לפסילה של רישיון הנהיגה, מומלץ להיוועץ עם עורך דין מתחום דיני תעבורה על מנת שיוכל לשקול את סיכויי הצלחת הערעור בצורה שקולה ואובייקטיבית לאור נסיבות המקרה.

כמו כן, במקרה של פסילה מנהלית על ידי קצין משטרה קיימת אפשרות לקצר את תקופת הפסילה ובד בבד לסגור את התיק ולבטל את הזימון לבית המשפט בגין המקרה.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן