0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

פירוק שותפות – איך מפרקים את העסק?

15/06/09 | מאת: עו"ד גל בורשטיין | 8,482
פירוק שותפות – איך מפרקים את העסק?

הקמת עסק כשותפות עסקית

פקודת השותפויות מסדירה באופן חוקי את השותפות העסקית. הפקודה קובעת מהו מספר החברים המינימאלי והמקסימאלי בשותפות, קובעת חריגים, ומסדירה את אופן הקמת השותפות וכן את פירוקה.

שותפות שהוקמה במטרה לנהל עסק יכולה להתחיל ולפעול כבר ברגע הקמתה, אי רישומה אצל רשם השותפויות אינה מהווה מכשול להתחלת פעילות העסק, אך על השותפים להסדיר את העניין הרישומי, ולדאוג לרישום השותפות העסקית בשם המתאים ובאופן שדורשת הפקודה.

פירוק שותפות – כל הדרכים

פקודת השותפויות קובעת כי פירוק שותפות יכול להיות בהסכמה או שלא בהסכמה. במקרה של פנייה לבית המשפט לשם קבלת צו פירוק לשותפות עסקית בית המשפט המוסמך יהיה בית המשפט המחוזי במחוז בו רשומה השותפות.

פירוק שותפות בהסכמה – עקב אירועים מסויימים או במידה והוקמה השותפות העסקית לתקופה מוגבלת מראש. ניתן להקים שותפות למטרה חד פעמית וכאשר מטרה זו מושגת, ובהצלחה, תפורק השותפות על פי הסכמת הצדדים. כמובן שקיימים מספר רב של אירועים אשר יכולים להשפיע על המשך קיומה של שותפות עסקית ובהן מוות של אחד השותפים, פשיטת רגל וכדומה.

חברי השותפות העסקית יכולים לקבל החלטה מוסכמת לפרק את השותפות מסיבות רבות ומגוונות, אם בשל אי הסכמה על דרך ניהול השותפות, דרך הפסדים כלכליים ועד מימוש הרעיון העסקי.

פירוק שותפות על פי צו של בית המשפט – בית משפט יכול להורות על פירוק של שותפות לבקשתו של אחד החברים בשותפות העסקית. פקודת השותפויות קובעת רשימה של מקרים בהם יינתן צו פירוק לשותפות עסקית ובהם:

  • התנהלות של אחד השותפים אשר משפיעה או יכולה להשפיע על המשך ניהול השותפות.
  • הפרת הסכם שותפות המקצועי על ידי אחד השותפים כך שלא ניתן להמשיך ולקיים את השותפות.
  • ניהול העסק לא יכול להמשך אלא בדרך של הפסד ועל כן אין מנוס אלא לפרק את השותפות לאלתר.
  • אבדן כשירות או שפיות הדעת של אחד השותפים אשר לא מאפשרת את המשך קיום השותפות.
  • כמו כן החוק קובע עילת סל – מן הצדק ומן היושר לפרק את השותפות.

פירוק שותפות – התוצאות

פירוק שותפות עסקית תביא לסיום ההתקשרות בין החברים בשותפות. במידה ובזמן הפירוק ישנם רווחים וההון זמין- יחולקו הרווחים בין החברים בשותפות, זאת לאחר שישולמו כל חובות השותפות העסקית לגורמים השונים.

על השותפים להודיע לרשם השותפויות כי השותפות פורקה ואינה פעילה עוד.

שותפות עסקית שנמצאה לא פעילה או שאינה ממשיכה בעסקיה תמחק על ידי רשם השותפויות. רשם השותפויות יפנה בכתב אל השותפות וכן יפרסם הודעה ברשומות, אך במצב של שתיקה יוכל למחוק את רישומה של השותפות לאחר כ-3 חודשים.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן