0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

מאיזה סיבות ניתן לשלול את רשיון הנהיגה שלך

03/05/14 | מאת: עו"ד משה סטרוגנו | 13,770
מאיזה סיבות ניתן לשלול את רשיון הנהיגה שלך

ישנם סוגים שונים של שלילת רישיון והסיבות להן הן שונות. שלילת רישיון הידועה בשם פסילה מנהלית, היא פסילת רישיון הנמצאת תחת אחריותו של קצין משטרה.

במקרה של פסילה מנהלית קצין המשטרה נוטל את רישיון הנהיגה במקום בו נעצר הנהג, ומזמן את הנהג שרישיונו נפסל לשימוע בעניינו לאחר שלושה ימים.

חשוב ביותר לפנות לעורך דין תעבורה כמה שיותר מהר ובסמוך לרגע בו נפסל הרישיון, מאחר וניתן להילחם ולקבל את הרישיון בחזרה, לפעמים ללא צורך בפנייה לבית משפט.

גם במקרים של נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים, עורך דין מקצועי יכול לעשות הרבה מאוד כדי לערער על פסילת הרישיון מול מצגי המשטרה.

שלילת רישיון – פסילה מנהלית

פסילה מנהלית כאמור הינה פסילה בה קצין משטרה שולל רישיון לתקופה של 30, 60 או 90 ימים. חשוב לציין שבמקרים אלו יש יסוד סביר להניח שיוגש כתב אישום בגין עבירת התנועה שנעשתה.

רישיון נפסל לתקופה של 90 ימים כאשר הנהג ביצע עבירת תנועה שגרמה למוות. רישיון יפסל לתקופה של 60 ימים כאשר התבצעה עבירת תנועה שגרמה לתאונת דרכים שבה נפצעו או נחבלו אנשים או שהיה נזק לרכוש.

שלילת רישיון לתקופה של 30 ימים יכולה לקרות במקרים הבאים: נהג חדש ללא מלווה, או נהג חדש המסיע מספר נוסעים גבוה מהמספר המותר, נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים, אי ציות לתמרורים כמו עצור ותן זכות קדימה, עקיפות מסוכנות: בדרכים שאינן פנויות, או תוך חציית קו הפרדה לבן, סיכון הולכי רגל החוצים במעבר חצייה, המשך נסיעה במפגש עם פסי רכבת לאחר שהרמזורים החלו להבהב והמחסום לרדת, נהיגה במהירות מופרזת, גם בדרך עירונית גם בדרך בין עירונית.

בנוסף לכל הנ"ל ישנה פסילת רישיון הנקראת פסילה רפואית שבו רשות הרישוי מחליטה שאדם מסוים אינו כשיר לנהוג מסיבות בריאותיות. פסילה זו יכולה להיות זמנית או לצמיתות.

קבלת רישיון לאחר פסילה

בחלק גדול מהמקרים בהם נפסל רישיון, אך ברור כי לא יוגש כתב אישום בבית הדין לתעבורה נגד הנהג, רישיונו יוחזר לו.

גם במקרים בהם ישנה פסילה מנהלית לאורך זמן, ניתן להגיש ערעור לבית הדין לתעבורה, ויחד עם עורך דין תעבורה טוב היודע לייצג היטב את הנהג, ובקי בכל פרטי המקרה, ניתן בחלק גבוה מן המקרים כן להוכיח לבית המשפט שהנהג אינו מסכן את הציבור ולכן ניתן להשיב לו את רישיונו.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן