0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

נהיגה בפסילה, העונש וחישוב זמן הפסילה

23/01/13 | מאת: עו“ד דנה דוד | 1,435
נהיגה בפסילה, העונש וחישוב זמן הפסילה

נהיגה בפסילה הינה עבירה נפוצה בין אם בשוגג ובין עם בכוונת מכוון. ישנם נהגים אשר רשיונם נפסל ואינם מודעים לכך וכן נהגים אשר מאריכים את תקופת הפסילה שלהם שלא לצורך! אשר על כן, יש להבין את הוראות החוק כהלכה.

מהי נהיגה בפסילה

נהיגה בפסילה כוללת בחובה את מי שהודע לו כי נפסל מקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתוקפם, או מי שהודע לו, כי נפסל מלהחזיק רשיון רכב ומשתמש ברכב או מאפשר לאחר להשתמש ברכב.

העונש נשוא עבירה זו הינו שלוש שנות מאסר. אולם, למזלם הרב של הנהגים, בתי המשפט אינם מחוייבים לעונש כה חמור ויכולים להקל עם הנהג בנסיבות מסוימות.

חשוב להוועץ עם עורך דין תעבורה אשר יעיין ויבחן היטב את כל חומר הראיות ונסיבות המקרה טרם התייצבות בפני שופט.

בתי המשפט רואים בחומרה רבה עבירה מסוג זה וזאת, כיון שהעובר עבירה זו, כאילו לוקח את החוק לידיו ומזלזל בשלום הציבור, בהחלטות שיפוטיות אם של בתי המשפט, אם של משרד הרישוי ואם של המשטרה.

לראיה, כבר נקבע ע"י בית המשפט, כי בנסיבות בהן מוכיח הנהג העבריין, פעם אחר פעם, שמאסר מותנה אין בו כוח הרתעה מעשי כלפיו, אין מקום לחזור להתנות את עונש המאסר כל פעם שהנהג בועט במוסרות החוק.

עבירה נגררת

כאשר נהג נוהג בזמן פסילה, הפוליסה הביטוחית לא חלה עליו. ועל כן, נהיגה בפסילה גוררת הפרת הוראת חוק נוספת הנוגעת לפקודת הביטוח לרכב מנועי הרי שמדובר בנהיגה ללא פוליסת ביטוח.

חישוב תקופת פסילה מנהלית

סעיף 42 לפקודת התעבורה קובע, כי פסילה של בית המשפט תחל מיום מתן גזר הדין אלא אם הורה בית המשפט אחרת.

אם נהג פסול הורשע ונפסל לתקופה נוספת, תהיה התקופה הנוספת מצטברת לתקופה הקודמת ולא תבוא בחפיפה.

בחישוב תקופת הפסילה לא יבואו במניין הימים התקופה שחלפה עד מסירת הרשיון לרשות, וכן תקופה שבה נשא הנהג עונש מאסר בפועל על העבירה שבגללה נפסל כאמור.

לעניין הפקדת הרשיון במקרה של יותר מפסילה אחת: דעות השופטים בבתי המשפט חלוקות הן.

חלק מן השופטים טוענים, כי די בהוראת מזכירות בית המשפט למשרד הרישוי בדבר הארכת תקופת הפסילה ומרבית השופטים בדעה, כי על הנאשם להפקיד הצהרה אשר מצביעה על העובדה, כי רשיונו מופקד כבר בידי הרשויות ועל כן אין ביכולתו להפקיד את הרשיון.

לכן, אם כבר נפסלת ונתפסת בנהיגה בפסילה, שקול את מילותך ודאג כי עורך דין תעבורה יבחן את כל הראיות והוראות החוק בעניינך על מנת להעריך את מצבך ולנהוג בהתאם.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן