מהירות מופרזת
נתפסת נוהג במהירות מופזת? מה עושים?
- איך להציל את רישיון הנהיגה בעבירת מהירות מופרזת?
- מבקש מענה מקצועי דחוף ומיידי בנוגע לעבירת המהירות אותה ביצעת?
- הידעת? עבירת מהירות מופרזת היא עבירה פלילית…
שיטת הניקוד
ככלל, על פי שיטת הניקוד החדשה, ספירת הנקודות בשל עבירת תנועה הינה תקופה של שנתיים מיום ביצוע העבירה. במידה והנהג יגיע במהלך השנתיים לצבירה של פחות מ 12 נקודות הן תמחקנה אוטומטית.
אולם במידה והאחרון צבר 12 נקודות אזי הוא יחויב לעבור אמצעי תיקון כלשהו כמוגדר בתקנון (קורס בסיסי, מבחן חוזר, בדיקות רפואיות וכיו"ב) וזאת על מנת שהנקודות הללו תמחקנה.
גובה הקנסות על מהירות מופרזת
גובה הקנסות במדינת ישראל נקבע על ידי הכנסת ולא על ידי משטרת ישראל, כפי שלעיתים נהוג לחשוב.
קנס בגובה 250 ₪ יינתן לנהג אשר עבר את המהירות המותרת בשטח עירוני עד 20 קמ"ש ובשטח בינעירוני עד 25 קמ"ש.
קנס בגובה 750 ₪ יינתן לנהג אשר עבר את המהירות המותרת בשטח עירוני מ 21 קמ"ש ועד 30 קמ"ש, ואילו בשטח בינעירוני בין 26 קמ"ש ועד 40 קמ"ש.
בגין מהירות מופרזת מעל למהירות המצוינת לעיל לא יינתן דו"ח כפסי אלא זימון לדין. במקרה שכזה רשאית משטרת ישראל לבצע שלילה של הרישיון נהיגה של אותו הנהג באופן מיידי ל- 30 ימים זוהי פעולה מנהלית אשר באה למנוע את המשך נהיגתו של הנהג המסוכן.
כיצד יש לנהוג לאחר קבלת דו"ח בגין מהירות מופרזת?
במידה ונהג קיבל דו"ח בגין מהירות מופרזת, הדבר החשוב ביותר הינו לשמור על קור רוח ולא לנסות להתווכח- לריב עם השוטר באופן קולני ומתלהם.
יש לבקש מן השוטר לראות את המהירות אשר נמדדה על ידו במכשיר הממל"ז או הסקאר וכמו כן את מרחק המדידה שבין מכשיר מדידת המהירות לבין הרכב המצולם.
השוטר, מצידו, מציין בדו"ח המהירות את נסיבותיו של האירוע ונסיבות הפעלתו של מכשיר המהירות. חשוב להימנע מלהצהיר הצהרות העלולות להוביל לגרימת נזק במידה ויתקיים דיון בבית הדין לתעבורה.
אין להתעלם מקבלת הדו"ח, יש לטפל בו תוך 90 יום, זאת על מנת שלא לגרום לתפיחת גובה הקנס או להחמיר בעונש. תשלום הקנס מהווה למעשה הודאה בעבירה וויתור על האפשרות להישפט בגין עבירה זו.
פסילה מנהלתית בגין עבירות מהירות
לקצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה ישנה הסמכות לשלול את רישיון הנהיגה של נהג עבריין, בין היתר במקרה של עבירת תנועה חמורה כגון מהירות מופרזת.
השלילה המנהלית הינה למשך 30 יום, וזאת לאחר שנערך שימוע לנהג העבריין. בשימוע זה ניתנת הזדמנות לנהג העבריין להשמיע את טענותיו אודות העבירה וכמו כן לנסות ולשכנע את קצין המשטרה לבטל את הפסילה או לקצרה.
קצין המשטרה אמור להפעיל את שיקול דעתו לאור מכלול הנסיבות ועברו התעבורתי של הנהג ובסמכותו לבטל את הפסילה המנהלית.
יש לציין כי אין חובה על פי חוק להתייצב מול קצין המשטרה לעריכת השימוע, אולם קצין המשטרה רשאי לפסול את רישיון הנהיגה של נהג גם ללא נוכחותו.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!