0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

לימודי משפטים

15/04/08 | מאת: אתר הפורומים המשפטיים | 6,883
לימודי משפטים

לימודי משפטים – כדאי או לא?

תשאל כל אחד היום: "כדאי ללכת ללמוד משפטים?", והוא ישיבך כי כיום יש כל כך הרבה עורכי דין וזה יהיה סיפור לא קל למצוא עבודה…

הנתון ראשון שצריך להתייחס אילו לפני ששוקלים להירשם ללמודי משפטים הוא הנתון לפיו רשומים בלשכת עורכי הדין בישראל מעל 40 אלף עורכי דין!!!

אם לא די בכך הרי שרוב עורכי הדין מרוכזים במרכז הארץ…

נוסיף לכך את הנתון שאם תתחיל ללמוד משפטים היום לפניך עוד 3.5 שנים של לימודים + שנה של התמחות – והנה מהיום בו תתחיל לימודי משפטים ועד לשלב בחינות הלשכה – בחינות ההסמכה ייתוספו כמה אלפים נוספים לתחרות המטורפת הזו של "להיות עורך דין". [כל שנה נוספים כ- 2000 עורכי דין… לא מעט…].

לימודי משפטים – היצע מול ביקוש

על פניו נראה כי כיום ההיצע גדול על הביקוש! יחד עם זאת, אולי לא כדאי לפסול לימודי משפטים שכן חלק גדול ממוסדות האקדמיה מאפשרים לשלב בתוכניות לימודים מיוחדות, לימודי משפטים יחד עם לימודים מענפים אקדמיים אחרים (חשובים לא פחות).

כלומר, כדאי לשקול היום שלב לימודי משפטים יחד עם תואר נוסף שיוכל לפתוח אופציות תעסוקתיות נוספות לעתיד. מה גם שהתפתחות שוק העבודה בישראל והביקוש אחר עובדים יוצר מצב לפיו כמעט בכל ענף או מקצוע יש דרישה ללימודים אקדמיים כלשהם.

נראה שאך יתרון יהיה למי שיחזיק בתואר במשפטים. לא ייפלא אפוא כי עו"ד צעירים רבים שמוצאים פרנסתם מחוץ לתחום המשפטים- כשלימודי משפטים משמש כתואר כללי שעוזר למצוא עבודה ואולי גם נותן כלים להצלחה בתפקיד החדש.

לימודי משפטים – טיפ קטן

נקודה נוספת שלא ניתן להתעלם ממנה היא שתוכן הלימודים המשפטיים מתאים מאוד לכל מי שהתקשה בלימודים הריאלים קרי מתמטיקה וכו' שכן במהלך הלימודים אין קורסים ריאלים בכלל (ובכן, כמעט ואין. כיום כמה פקולטות למשפטים משלבות לימודי כלכלה בגדר קורסי "חובה"… נו… מה לעשות).

לימודי משפטים – היכן?

אוניברסיטה או מכללה?

יש הבדלים גדולים ומשמעותיים מבחינת דרישות הקבלה לפקולטה למשפטים במוסדות השונים.

אם נעיף מבט על הדרישות של האוניברסיטאות השונות, הרי שיש דרישות מאוד גבוהות מהמועמדים לעומת המכללות השונות. כך למשל דומה שכדי להתקבל לאוניברסיטה נצטרך ממוצע בגרות שינוע סביב ה100+ וציון בבחינת הפסיכומטרי של מינימום 680 !!!לא קל אהה!

מנגד לרוב המכללות יש דרישות מקלות יותר ויש כאלה שניתן להתקבל אליהן ללא בחינת הפסיכומטרי כלל ולהסתפק בציון ממוצע בגרות שינוע באזור ה 90 (שזה גם לא תמיד נמצא בכיס. בכל זאת: לימודי משפטים, לא?).

נתון נוסף שיש לקחת ללמוד כשבאים ללמוד משפטים במכללה או באוניברסיטה הוא שכר הלימוד; בעוד שבאוניברסיטה "ניפרד" מכ- 10,000 ₪ בשנה (מה שאומר שללמוד משפטים באוניברסיטה יעלה לנו כ 35,000 ₪) הרי שלימודים במכללות השונות למשפטים יאלצו אותנו להיפרד מ-26,000 ₪ בשנה (מה שאומר שעבור לימודי משפטים במכללה נשלם כ90,000 ₪!).

היתרון במכללות הוא הגמישות שהן מציעות: הן מבחינת שילוב עבודה ולימודים (חייבים איכשהו לממן את הלימודים האלה… לא?).

בחלק מהמכללות ניתן ללמוד משפטים במסלול ערב שמרכז את הלימודים סביב שלושה ימים שנלמדים בשעות הערב כך שניתן לשלב את העבודה עם הלימודים.

החלטנו ללמוד משפטים וגם איפה ללמוד – כעת נתייחס לתוכן הלימודים

לימודי משפטים מאפשרים לנו ללמוד קורסים מאוד מעניינים כגון: דיני חוזים, דיני תאגידים, דיני עבודה ועוד. לעיתים גם משלבים קורסים תיאורטיים רבים שנחשבים לפחות מעניינים (ואין צורך לתת דוגמאות… לימודי משפטים כמו לימודי כל תואר אחר משלבים לימודים מעניינים יותר ומעניינים פחות).

לימודי משפטים באופן כללי מאפשרים לנו להציץ להמון מערכות חברתיות בהן פועלת המדינה: הן המישור הפלילי, הן העסקי הכלכלי (דיני חברות), הן הסביבתי (דיני איכות הסביבה) ועוד. מה שאומר שלימודי משפטים הם בעצם הראי של החיים במדינה, וכל מי שאוהב להיות מעורב, לדעת ולהעשיר – יימצא את מקומו בפקולטה למשפטים.

מבחינת הקושי – לימודי משפטים לא הקשים ביותר.

בוודאי לא למי מבנינו שלא קשה עליו קריאה, וכתיבה. אבל צריך לדגור, ולקרוא המון – וגם ההכנה לבחינות היא הכנה ארוכה הכוללת לא אחת שינון של חומר משפטי בהיקף רחב (להתכונן רבותיי). בסופו של יום מסגלים יכולת תוך כדי לימודי משפטים, להבחין בין עיקר וטפל – ולקרוא פסקי דין במהירות הראויה המאפשרת לך לגמוע לא מעט חומר, בפחות זמן.

דבר אחד אין לגביו ספק – אין מקום לעצלנים בפקולטה למשפטים!

הצעה ידידותית למתלבטים:

תתייעצו עם סטודנטים למשפטים בפורום סטודנטים למשפטים, או עם המתמחים – בפורום מתמחים באתר הפורומים המשפטיים… אין טוב מזה…

בהצלחה!

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן