להתגרש או לא להתגרש – זו השאלה
גירושין – מי אשם מי נכשל?
הסיבות הנפוצות לגירושין, מורכבות ומגוונות מאוד, והן כוללות רקע חברתי ועדתי שונה, פערים בהשכלה ובהתפתחות, תקשורת לקויה, בעיות בתחום המין, בגידות, אלימות, תפיסת עולם שונה- בעניינים כספיים ורכושיים, בחינוך ילדים, התמכרויות-לאלכוהול, לסמים, להימורים, לעבודה וכן הלאה.
לרוב אין מדובר בסיבה אחת שגורמת לגירושין, אלא בהתלכדות של נסיבות שונות, או בתהליכי שינוי עד להבשלת ההחלטה להתגרש אצל אחד מבני הזוג או אצל שניהם.
כך לדוגמא, פעמים רבות קורה שבני זוג שהתאימו מאוד זה לזו בתחילת הקשר, מבחינת השכלתם, תחומי העניין שלהם ותחביביהם התפתחו עם השנים ל"כיוונים שונים" עד כי נוצר ביניהם פער בלתי ניתן לגישור.
חשוב שתבינו כי הקשיים והמשברים בקשר הנוכחי שלכם, אינם מלמדים על כשלון צפוי בקשרים עתידיים בחייכם. מומלץ, עם זאת, לבחון כיצד תוכלו ללמוד מכשלי הקשר הנוכחי ולהפיק לקחים שישפרו את הקשרים העתידיים בחייכם.
אולי בכל זאת יש סיכוי להציל את הנישואין?
זה הזמן לשבת עם עצמכם בשקט, ולשאול את אותן השאלות שעד כה נמנעתם מלשאול בשל החשש מהתשובות שתשיבו לעצמכם.
האם האהבה עדיין קיימת ביניכם? האם קיים רצון משותף לשקם ולשפר את הקשר? מה הן המחלוקות העיקריות ביניכם והאם יש סיכוי אמיתי לפתור אותן? האם קיימת אפשרות ריאלית לתקן ולפצות על המשקעים שנצברו ביניכם ?
חשוב גם כי תגדירו לעצמכם מה הם המאפיינים והצרכים החשובים לכם בקשר הזוגי, ותענו לעצמכם בכנות האם יש סיכוי כי הללו יקבלו מענה בקשר הנוכחי.
אם התשובות לשאלות אלה חיוביות, יש טעם לנסות ולשקם את הקשר באמצעות ייעוץ, טיפול זוגי וכן הלאה.
אם התשובות לשאלות אלה שליליות, עליכם לעשות חשבון נפש אמיתי עם עצמכם לאן אתם מובילים את המשך מהלך חייכם. האם אני באמת רוצה להתגרש?
אצל חלק מן המתגרשים ההחלטה להתגרש מלווה בידיעה פנימית וב"תחושת בטן" חזקה כי זה הצעד הנכון מבחינתם, אצל אחרים ההחלטה להתגרש היא תוצאה של תהליך ארוך ומייסר.
שאלו את עצמכם האם רצונכם להתגרש נובע מחוסר התאמה אמיתי מהותי ביניכם ומחוסר אהבה, או שמדובר רק במשבר זמני הנובע מעייפות, משגרה או מלחצים שיחלפו עם הזמן.
זכרו כי כל קשר בנוי מעליות ומורדות, מזמנים טובים ומזמנים קשים והשגרה השוחקת היא חלק מכל מערכת מתמשכת. לכן, עליכם לשאול את עצמכם, האם אתם מעוניינים להתגרש מסיבות אמיתיות ולא מסיבות "זמניות" בלבד.
ואולם, אם גם בתקופות "הטובות" אינכם מוצאים מנוחה לנפשכם ואינכם מאושרים, ואם תחושה זו מלווה אתכם תקופה ארוכה ואינה חולפת, סביר להניח שהגיע זמנכם "לפרק את החבילה", וכי רצונכם האמיתי בגירושין.
מה ארוויח ומה אפסיד מהליך הגירושין?
כל החלטה בחיינו היא תוצאה של שקילת הרווח מעשיית המעשה מול ההפסד שיגרם לנו ממנו, וכך גם ההחלטה להתגרש.
כל הליך גירושין טומן בחובו "תופעות לוואי" שאינן נעימות, ביחד עם חוויות חדשות ומרעננות.
גירושין כרוכים לעתים קרובות במכאובי לב לא קלים וגם ב"מכאובי כיס".
עליכם להתמודד עם פירוק המערכת הזוגית והמשפחתית, להתרגל לחיי ה"רווקות", ולו לתקופה מסוימת, לחלק את רכושכם, ולפעמים אף לאבד כמה מחבריכם ומקורביכם.
מנגד, הליך הגירושין כרוך גם בהתחדשות ובגילוי מחדש של עולמכם הפנימי והחיצוני.
יציאה ממערכת יחסים כושלת, הרוויה במתיחות ובתסכול, כמוה כהסרת אבן ריחיים מכתפיכם, ומתגרשים רבים מדווחים כי הם קיבלו בחזרה תחושות של שלוות נפש, השלמה, בטחון, שלמות, חופש ותקווה לעתיד טוב יותר.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!