0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

יקב יתיר תובע את יקב לביא בטענה להפרת סימן המסחר של דמות ראש האריה

29/11/11 | מאת: יצחק דנון | 710
יקב יתיר תובע את יקב לביא בטענה להפרת סימן המסחר של דמות ראש האריה

חברת יקב יתיר בע"מ המפעילה את יקב יתיר והנמצאת בבעלותה של יקבי כרמל שהינה יצרנית היינות הגדולה והמוכרת בישראל, פעילה בייצור ושיווק יינות, משקאות אלכוהוליים ומיצי ענבים מזה כ-120 שנה, הגישה למחוזי בי"ם כתב תביעה כנגד חברת יקב לביא בע"מ מאפרתה בבעלותם של יואב ישועה גז ואשר בנטולילה, המפעילה יקב בשם "יקב לביא" הממוקם בגוש עציון, בטענה להפרה מפורשת ובוטה של סימן מסחר הרשום על שמה בדמות ראש אריה המשמש אותה עבור מותג היין האיכותי שבבעלותה-יתיר.

בתביעה נאמר כי "יתיר" הוא מותג המשמש ליינות המיוצרים מענבים המופקים מכרם יתיר שהוקם בשנת 2000 מתוך מטרה לנצל את הפוטנציאל הגדול הטמון בחבל יתיר, ועל מנת ליצור מותג יינות איכותי, ואכן יינות יתיר זכו להצלחה אדירה שבאה לידי ביטוי בין היתר בזכייה בפרסים שונים. לטענת התובעת, יינות יתיר מסומנים בדמות ראש אריה בתוך עיגול ודמות זו מופיעה על כל יינות יתיר. לדברי התובעת, היא הקפידה להגן על זכויותיה בסימנים המשמשים אותה עבור המותג "יתיר" ובין היתר רשמה על שמה את דמות ראש האריה. 

לאחרונה, טוענת יקב יתיר באמצעות משרד עוה"ד זליגסון גבריאלי ושות' מת"א, היא גילתה כי יקב לביא ובעליה ומנהליה שהינם הרוח החיה והכוח המניע מאחוריה, מפיצים ליקרים הנושאים סימן מפר כאשר הדמיון המטעה בינו לבין הסימן המקורי הוא ברור- מדובר בדמות ראש אריה עם רעמה לבדה ללא אלמנטים נוספים, הדמות היא במבט חזיתי דומם ומעוצבת בשני גוונים ובצורה סימטרית. בנוסף, עושים הנתבעים שימוש בסימן המפר על גבי חומר שיווקי, כך למשל על גבי עלון שהפיצו, וכמו כן הם מעלים פרסומים שונים ברשת האינטרנט הכוללים את הסימן המפר. 

התובעת מציינת כי למיטב ידיעתה לא קיים גורם נוסף בתחום היין ו\או הליקרים העושה שימוש בסימן הדומה כל כך לסימן המקורי. לדבריה, הנתבעים מפרים את זכויותיה בסימן המקורי הרשום ברגל גסה וברור כי הם מבקשים לנצל את המוניטין העצום שנקשר בדמות ראש האריה המסמנת את יינות יתיר לטובתם האישית. 

לדברי התובעת היא פנתה אל הנתבעים במכתב התראה אולם אלה דחו את טענותיה ובתשובתם העלו בפניה טענה לפיה קיימים גורמים נוספים העושים שימוש בדמות האריה בתחום משקאות האלכוהול. אולם, בדיקת הגורמים הנוספים הללו ששמותיהם צויינו על ידי הנתבעים דוגמת יקב פלם, יקב קסטל ויקב מצודת קן ציפור העלתה כי הללו עושים שימוש בדמות אריה שונה לגמרי ולמעשה דמות האריה המופיעה בסימן המקורי היא ייחודית ליקב יתיר. 

לדברי יקב יתיר, אותם יקבים עושים שימוש בדמות שלמה של גוף אריה ולא רק בדמות הראש, וטענתם זו של הנתבעים שאיננה נכונה מבחינה עובדתית ואין לה כל בסיס במציאות, איננה טענת הגנה תקפה כלל. בנוסף, טענתם לפיה הסימן המפר עוצב כביכול בהשראת הסמל של שבט יהודה הינה טענת סרק מאחר וידוע כי סמלים שונים אשר שאבו השראה משבט יהודה כוללים דמות מלאה של גוף אריה ולא רק ראש אריה, כך לגבי הסמל של עיריית י"ם וכך גם לגבי הסמל של פיקוד מרכז, ועל כן ברור כי לא היתה לנתבעים כל סיבה אמיתית לעצב את הסימן המפר באופן הדומה כל כך לסימן המקורי וכי כל מטרתם היתה להידמות לסימן המקורי וליהנות מהמוניטין של יקב יתיר. 

בתביעה מצויין כי יינות יתיר משווקים מאז שנת 2001 כשהם נושאים דמות ראש אריה נתונה בתוך עיגול וכי התובעת מוכרת בכל שנה כ-110,000 בקבוקים של יינותיה במחזור מכירות של 12 מיליון ש"ח, והתובעת עושה שימוש בסימן המקורי לא רק על גבי בקבוקי היין שלה אלא גם על חומר שיווקי, וכך גם לגבי מארזים של יינות וכוסות יין ועלונים המופצים על ידה. 

ביהמ"ש מתבקש על ידי יקב יתיר לאסור על הנתבעים בצו מניעה קבוע לעשות כל שימוש בסימן המסחר המפר , להסיר כל פרסום הכולל את הסימן המפר, לאסוף את כל המוצרים הנושאים סימן זה, למסור דו"ח אודות היקף השימוש במוצרים הנושאים את הסימן המפר כולל היקף המכירות תוך שימוש בו, ולפצות בשלב זה את יקב יתיר לצרכי אגרה בסכום של 250,000 ש"ח תוך שמירת זכותה של יקב יתיר לתיקון סכום התביעה בעתיד לאחר התגבשותם של נזקיה במלואם.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן