חובת הארנונה
"בדיקת שומת הארנונה הינה חובה של כל אזרח ואזרח ולא רק של בעלי עסקים בעלי סניפים רבים".
לעיתים נישומים המקבלים לידיהם את שומת הארנונה כאשר הינה נראית כ"תורה מסיני" אשר יש לשלמה ככתבה וכלשונה ו/או מזניחים את הנושא ולאחר זמן מה כאשר נזכרים או כאשר נראה כי השומה אשר קיבלו הינה גבוהה כבר מאחר הנישום את המועדים.
כאשר נישומים לא מגישים השגה במועד (תוך 90 יום מיום קבלת השומה) וממילא, גם לא מגישים ערר על החלטה בהשגה, פונים במיידי אל בית משפט שיסייע בידם.
צעד זה אינו עולה בקנה אחד עם חובת מיצוי הליכים אצל הרשות המתאימה (השגה בפני מנהל הארנונה וערר בפני וועדת הערר שע"י הערייה / מועצה) וכך אינם פועלים בהליך הנכון בהתאם לחוק.
כדי להעלות טענות בפני בית משפט בעניין ארנונה יש להראות שמוצו כל ההליכים בפני הרשות המוסמכת וזאת קודם לפנייה לבית משפט מנהלי. משלא ממצים נישומים את ההליך המנהלי לבירור חוב הארנונה, ממילא גם הופך החוב להיות חוב חלוט,
מכאן שאין עוד חוב שנוי במחלוקת במערכת היחסים שבין הנישום לבין הרשות המשיתה את מס הארנונה, ומכאן שגם לא מתקיים מחסום דיוני מפני נקיטת הליכי גבייה.
בהתאם קבע כבר בית המשפט זה מכבר בעת"מ 37328-01-12 כרמל על הים שותפות מוגבלת רשומה נ' עיריית חיפה ואח': "אי-מיצוי הליך מנהלי בפני הרשות המנהלית מהווה גם הוא עילה, בפני עצמה, לדחיית עתירה על הסף, בסיכומו של דבר, ומכל הטעמים הנ"ל, דין העתירה להידחות", ומכאן שעל פי הכלל נישום המעוניין להשיג על שומת הארנונה שקיבל ,יש עליו חובה לעמוד במועדים הנקובים בחוק ולפנות בהשגה וערר אל הרשויות המוסמכות בטרם יפנה לבית המשפט המנהלי.
במידה וקיבלתם תשלום ארנונה שלדעתכם הוא גבוה במיוחד, פנו לעו"ד לבירור זכויותיכם בטרם יחלוף המועד.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!