0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

הסכם פשרה במאבק על המותג "פיצה רומא"

27/12/11 | מאת: יצחק דנון | 1,371
הסכם פשרה במאבק על המותג "פיצה רומא"

המאבק המשפטי על השימוש בסימן המסחר ובלוגו "פיצה רומא" הסתיים בהסכם פשרה. לפני כשנה הגישה חברת פיצה רומא בע"מ תביעה כנגד חברת פיצה מרקט שהתאגדה בנובמבר 2009 ובעליה-יצחק ומיכל סוייד, ניסים אריה וזאב שוורצברג- בטענה לשימוש אסור בסימן המסחר והלוגו של התובעת. בתביעה נטען כי פיצה מרקט עושה שימוש שלא כדין בסימן המסחר של התובעת וכן בלוגו שלה וכי היא מדפיסה את סימן המסחר והלוגו על אריזות לפיצה המשווקות לזכייניה והנמכרים לאחר מכן על ידיה לצרכנים, כל זאת כאילו הנתבעת הינה משווקת מורשה של התובעת ו/או כאילו קיבלה אישורה לכך ו/או כאילו המוצרים המשווקים על ידה הינם המוצרים של התובעת. 

לדברי התובעת באמצעות עו"ד איל ברנדט מת"א, הנתבעת פועלת ללא כל הפרעה ומפיצה את מוצריה המפרים תוך גרימת נזקים קשים לתובעת. בתביעה מצויין כי התובעת אף התלוננה במשטרה כנגד הנתבעת בעילה של זיוף בגין עשיית השימוש בסימנה המסחרי ובלוגו שלה. בתביעה נאמר כי התובעת הינה הבעלים הבלעדיים של כל הזכויות בסימן המסחר של "פיצה רומא" וסימן זה ביחד עם הלוגו הייחודי שלה ושם החברה שלה שהינו "פיצה רומא" ממתג אותה כאחת מרשתות הפיצה המובילות בישראל, משמש אותה ואת זכייניה וכל אחד מאלה וכולם יחידיו מזוהים עם השרות, הבצק ומוצריה האחרים של התובעת ומבססים את המוניטין שלה. 

עוד נאמר בתביעה כי הנתבעים התעשרו על חשבונה בעקבות השימוש בסימנה המסחרי ובלוגו שלה והטעו זכיינים ו/או לקוחות לחשוב כאילו המוצרים המשווקים על ידם הינם מוצרים של התובעת ו/או כאילו הינם משווקים מורשים מטעם התובעת. אשר על כן התבקש ביהמ"ש לאסור על הנתבעים בצו מניעה קבוע מלעשות כל שימוש בסימן המסחר ו\או בלוגו של התובעת, להורות על השמדת המוצרים הנושאים את סימן המסחר ו/או הלוגו של התובעת, למסור דו"ח על היקפי הייצור והשיווק של המוצרים המפרים ולשלם לתובעת פיצויים בסך 100,000 ש"ח בגין הנזקים שגרמו לתובעת. במחצית חודש מרץ השנה ניתן צו מניעה זמני האוסר על הנתבעת מלעשות כל שימוש בסימן המסחר ו/או בלוגו של הובעת הנושא את השם "פיצה רומא" בצבעי ירוק אדום וכן נפסקו לזכות התובעת הוצאות בסך 20,000 ש"ח ששולמו על ידי הנתבעת. 

בכתב ההגנה שהגישו הנתבעים באמצעות עו"ד נחמיה קייקוב נאמר כי הנתבעת הפכה בתקופת קיומה הקצר לשחקן דומיננטי בשוק הפיצריות שהיקפי עסקיה ומחזורי עסקאותיה גדלים מחודש לחודש ואין ספק שעובדה זו מפריעה מאוד למתחריה ביניהם פיצה רומא. לדברי הנתבעת היא אינה מייצרת ו/או מדפיסה ו\או משווקת ביוזמתה מוצרים הנושאים לוגו ו/או סימן מסחר רשומים ללא שקיבלה היתר מכך ממי שמורשה לתת אותו או ממי שנחזה כמורשה לתת אותו וכי הנתבעת בהגינותה העסקית והמסחרית פועלת ביושר ובתום לב תוך נקיטת אמצעי הזהירות המקובלים למען לא תפגע אגב עיסוקה במתחריה באופן שיפר את זכויותיהם החוקיות של מתחריה. 

לדברי הנתבעת, דין התביעה כנגדה להידחות מחוסר עילה ו/או מחוסר יריבות וכי פיצה רומא תובעת את הגורם הלא נכון שכן יריבות-ככל שישנה- היא בין התובעת לבין זכייניה שהם אלו המפרים, אם בכלל, את התחייבויותיהם כלפי התובעת וכן עם בעלי הסניפים, ולא עם פיצה מרקט שפעלה בתום לב מוחלט. עתה הגישו הצדדים למחוזי בת"א בקשה בהסכמה למתן פסק דין להסכם הפשרה שנחתם ביניהם ולפיו יינתן כמבוקש צו מניעה קבוע האוסר על פיצה מרקט ובעליה לעשות כל שימוש בסימן המסחר "פיצה רומא" ו/או בלוגו של התובעת הנושא את השם:" פיצה רומא" בצבעי ירוק אדום. 

בהסכם הפשרה נאמר כי כל 30,000 האריזות הנושאות את סימן המסחר של התובעת והמצויים בחזקתה של הנתבעת יועברו לחזקתה ולבעלותה של התובעת וכי תישמר לתובעת הזכות להזמין אריזות קרטון לפיצה מהנתבעת ו/או ישירות מהמפעל הנושאים את הלוגו של "פיצה רומא" וכי הגלופות ששימשו את הנתבעת להדפסת אריזות הקרטון הנושאות את סימן המסחר של התובעת יועברו לחזקתה של זו וחילופין שמורה לתובעת הזכות להשאיר את הגלופות במפעל "קר גל" שייצר את האריזות, לצורך ייצור עתידי של אריזות בהתאם. 

במסגרת הסכם הפשרה התחייבו שני הצדדים לבל ימכרו ו/או ישדלו ו/או יפנו האחד לזכייניו של השני כאשר כל הפרה של התחייבות זו תזכה את הצד האחר בפיצויים מוסכמים ללא צורך בהוכחת נזק בסך של 100,000 ש"ח מבלי לפגוע בזכויותיו של הצד הנפגע לתבוע בנוסף את כל נזקיו הישירים והעקיפים בגין הפרה זו. ואולם, למרות זאת הוסכם בין הצדדים כי תשלום הפיצוי המוסכם לא יבוצע היה ויוכח על ידי הצד המפר כי ההפרה נעשתה בתום לב, ו/או במקרה שההפרה תוקנה מיידית עם היוודע לצד המפר על ההפרה ו/או אם מדובר בהפרה ראשונה ולא בהפרה חוזרת לאותו זכיין. 

בהסכם נאמר עוד כי לצדדים שמורה האופציה להדק את שיתוף הפעולה שביניהם ובכל מקרה שיוחלט על שיתוף פעולה שכזה, ייחתם ביניהם הסכם כתוב נפרד. ביהמ"ש נתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה. 

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן