החייאת תיק הוצאה לפועל – כיצד?
ישנן מספר נסיבות אשר דורשות החייאה של תיק הוצאה לפועל. חשוב להכיר את הנסיבות הללו משום שההוצאה לפועל היא כלי חשוב העומד לרשותם של האזרחים.
בין אם מדובר על בעל החוב או על הזוכה, התיק מאפשר מעקב אחר מימוש הזכויות והשגת הכספים על פי החוק. תיקים של הוצאה לפועל עשויים להיגרר שנים ארוכות אך אפשר לחדש אותם. כפי שנראה בהמשך, ניתן להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לעשות זאת ולהבין את התנאים הדורשים החייאה של התיק.
מתי תדרשו לבצע החייאה של תיקי ההוצאה לפועל?
חידוש הפעילות בתיקי הוצאה לפועל תלוי בהגשת בקשה לראש ההוצאה לפועל. את הפעולה הזו כדאי לבצע באמצעות עורך דין הוצאה לפועל המכיר את התחום ויודע כיצד להתנהל בתוכו. לאחר שהבקשה מאושרת ניתן לנקוט הליכים נוספים, במסגרת התיק ותנאיו.
באופן עקרוני, אלו הן הסיטואציות הדורשות החייאה של תיקי הוצאה לפועל:
הפעילות בתיק הוקפאה – בהיעדר פעילות למשך ארבע שנים ובמידה ובעל החוב מעוניין לחדש אותה הוא יכול לדרוש לפתוח את התיק. עליו לשלם אגרה מסוימת הקבועה בחוק, אשר סכומה נגזר מתוך גובה החוב עצמו.
צו עיכוב על ההליכים בתיק – צווי עיכוב על תיקי הוצאה לפועל עשויים גם הם לגרור דרישה להחייאה. העיכוב יכול להיות על ידי הפסקת ההליכים או ביטולם, לבקשתו הספציפית של הזוכה אשר פנה אל ראש ההוצאה לפועל.
אופציה נוספת לעיכוב ההליכים יכולה להיות כתוצאה מהוראה של ראש ההוצאה לפועל בהתאם לבקשת החייב. גם אי מסירת מידע לגבי התקבולים על ידי הזוכה עשויה לגרום לראש ההוצאה לפועל להורות על השהיית הטיפול בתיק.
התיישנות – חוסר נקיטת צעדים למימוש ההוצאה לפועל עשויה להביא לדרישה להחייאה.
הגשת הבקשה ובדיקת ההליכים הרלוונטיים
על מנת להגיש בקשת החייאה יש להכיר את מידת עיכוב ההליכים בתיק. במילים אחרות, במידה וכל ההליכים עוכבו יש להגיש בקשה להחייאת כל התיק.
לעומת זאת, במידה ורק חלק מהתהליכים עוכבו צריכה הבקשה להכיל את הפרטים הרלוונטיים. החייאה ספציפית של חלק מהתהליכים מוכרת בשם "שפעול". בהתאם לסוג התהליכים עליהם חל עיכוב ניתן גם לקבוע את ההחייאה.
כיצד יכול עורך הדין לעזור להחיות תיק הוצאה לפועל?
אדם המעוניין להחיות תיקים של ההוצאה לפועל צריך לקבל עזרה. למרות שבאופן תיאורטי ניתן להגיש את הבקשה ישירות אל הגורמים המומסכים, נוכחות של איש מקצועי מספקת הדרכה והכוונה. ההחייאה של תיקי ההוצאה לפועל עשויה לחסוך משאבים, זמן וכסף.
יש לזכור כי בידי ראש ההוצאה לפועל מצויה הסמכות לעכב הליכים גם במקרים של טענת פרעתי, הגשת התנגדות לביצוע שטר, הגשת ערר על ידי החייב, הגשת בקשה להבהרת פסק דין, טענה לבעלות במטלטלין מעוקלים וכדומה.
כל הטענות הללו מעכבות משמעותית את תהליכי ההוצאה לפועל. מבחינת הזוכים, מדובר על תקופה קריטית.
עיכוב הליכים במערכת הממוחשבת של ההוצאה לפועל
המערכת הממוחשבת של ההוצאה לפועל מבחינה כי התיק נמצא תחת הקטגוריה של עיכוב הליכים ולכן לא ניתן להמשיך ולטפל בו.
אי אפשר לפעול נגד החייב במסגרת עיכוב ההליכים הזה, ויש להחיות את התיק בצורה מסודרת על מנת לסיים את הטיפול בו.
עורכי דין המכירים את הנושא של ההוצאה לפועל יכולים לא רק לפעול למען הלקוח אלא גם לספק לו ייעוץ. בין אם מדובר על החייאת התיק כולו או כאמור על הליכים מסוימים בו בלבד, עורך הדין הוא הגורם המתאים לטפל בסוגיה המשפטית והבירוקרטית.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!