האם לעובדת יש זכות יוצרים על מאמרים שנכתבו במהלך העבודה?

זכויות על מאמרים

רמי 16/09/26
הייתה אצלנו עובדת שכתבה במשך כמה שנים את כל התכנים לאתר החברה. אחרי שהתפטרה היא שלחה מכתב וביקשה להסיר את כל המאמרים בטענה שזכויות היוצרים נשארו שלה. אף פעם לא חתמנו על הסכם מיוחד בעניין הזה. היא באמת יכולה לדרוש דבר כזה?

האם לעובדת יש זכות יוצרים על מאמרים שנכתבו במהלך העבודה?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 21/10/26

רמי שלום,

 

קודם כל אציין שכל אדם יכול להעלות דרישות שונות כלפי אחר - בין אם יש להן בסיס ובין אם לאו, וההחלטה אם ואיך להתמודד איתן נתונה בידי האדם אליו הופנתה הדרישה. לעתים אנשים מוכנים להיענות לדרישות שאין להן בסיס ומצד שני לעתים אנשים שנתקלים במענה קשוח מעדיפים לוותר על דרישותיהם למרות שיש להן בסיס.

 

לגופו של עניין: ככלל, בהתאם לסעיף 34 לחוק זכות יוצרים, זכויות היוצרים הכלכליות ביצירה שיצר עובד "לצורך עבודתו ובמהלכה" שייכות למעסיק, אלא אם הוסכם אחרת. לפיכך, בהיעדר הסכמה אחרת, העובדת אינה רשאית לדרוש את הסרת המאמרים שנכתבו במסגרת עבודתה.

 

יחד עם זאת, בהתאם לסעיף 45 לחוק, הזכות המוסרית ביצירות נותרת בידי העובדת וכוללת בין היתר את הזכות ששמה ייקרא על יצירותיה בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין, וכן את הזכות שלא ייעשה בהן שינוי פוגעני העלול לפגוע בכבודה או בשמה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן