האם כל התיקים בהליך הפלילי נסגרים בהסדר טיעון?
שאלה ששאלתי על מדוע לא הולכים עד הסוף בפלילים
האם כל התיקים בהליך הפלילי נסגרים בהסדר טיעון?
ראשית שלום ובהצלחה בדרכך!
לשאלתך, לא כל התיקים בהליך הפלילי נסגרים בהסדר טיעון, אך מדובר בהליך מאוד נפוץ. הסדר טיעון הוא הסכם בין התביעה וההגנה שבו הנאשם מודה בעבירה מסוימת ומקבל הקלה מסוימת בכתב האישום וכפעול יוצא גם בעונש.
בדרך כלל, הסדר טיעון מתקיים כאשר הצדדים מעוניינים לחסוך זמן ומשאבים במערכת המשפט, ולמנוע את הצורך בניהול משפט ארוך ומורכב.
בנסיבות הנכונות כדאי להגיע הסדר, ממספר טעמים:
יעילות- ניהול של משפט פלילי מלא יכול לקחת הרבה זמן ולגרום למפח נפש מתמשך (לא כולם בנויים לזה). הסדר טיעון מאפשר להקל על העומס במערכת המשפטית, ולסיים את הליך מהר יחסית ולצאת לדרך חדשה.
סיכון - הסדר טיעון נותן לנאשם ודאות מסוימת לגבי העונש שהוא צפוי לקבל, ולא סיכון של עונש חמור יותר, אם ביהמ"ש ימצא אשמה לאחר ניהול הוכחות.
הקלת העומס על המערכת המשפטית - זה מאפשר לתיקים להיסגר בצורה מהירה יותר ולפנות זמן לשמיעת תיקים אחרים - ביהמ"ש מאד מעריך אדם שלוקח אחריות על מעשיו וחוסך בזמן שיפוטי יקר, וזה בא לידי ביטוי כמובן בגזירת עונש מקל בהסדר.
עם זאת, ישנם תיקים שבהם אין די ראיות והתיק אינו מבוסס, במקרה כזה יש הכרח לנהל הוכחות עד להגעה לחקר האמת!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
