האם הצמדת מרפסת גג לדירות היזם יוצרת אי איזון מול דירות התמורה?

|

האם הצמדת מרפסת גג מהווה זכויות יתר על מרפסת שמש?

ראקל 08/06/20
הבניין עומד לתמ"א 2 . דירות היזם ממתוכננות בשתי קומות עליונות  עם 3 ו- 4 כיווני אויר ולהן מרפסות גג בגודל של 40 מ"ר ו 29מ"ר . לעומת זאת , דירות התמורה מתוכננות עם מרפסת שמש של 10.5 מ"ר והחסרת כיוון אויר שלישי שהייו בדירות הישנות . 
האם יש פה אי איזון מסויים לטובת דירות היזם?. 
שנית: האם ניתן לדייר לראות את היטל ההשבחה שיוטל על היזם כאשר יותר לו היתר בנייה ? 

איזון בתמורות על פי הסכם תמ"א

עו"ד אריה בדנר מנהל 10/06/20

ראקל שלום,


שאלתך, הנוגעת לאיזונים בין התמורות שהדיירים מקבלים ובין הזכויות שהיזם מקבל, אינה ניתנת למענה, לצערי, במסגרת הפורום, שכן מעצם טיבם וטבעם של דברים הדבר מצריך בחינה מעמיקה של העסקה. ככל שכבר העסקה נחתמה -  הרי שזהו מעשה עשוי. ככל שהעסקה טרם נחתמה -  הנכם מוזמנים לבחון הדברים כדבעי.


בנוגע לשאלתך המתייחסת לאפשרות לדעת את הפרטים הנוגעים לחבות בהיטל ההשבחה, הרי שאינני רואה סיבה מדוע לא תוכלו לקבל פרטים אודות היטל ההשבחה, לכשיוטל, הגם כי אינני מבין משאלתך לצורך מה הנך נדרש לכך. 


מקווה שהייתי לך לעזר,

 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שדרות שאול המלך 8, תל אביב

03-6120890

Law-Offices@Badner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן