האם ניתן להתפטר בדין מפוטר לאחר יציאה לחל"ת ללא חתימה על הסכמה?

|

חל"ת-פיטורים-אבטלה

מורן 02/04/20
סיימתי לעבוד במקום עבודה קודם בחודש 10/19.הגשתי תביעה לביטוח לאומי לקבלת אבטלה ונמצאתי זכאי ל- 175 ימים עד סוף 10/2020. בסוף חודש נובמבר 2019 התחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי. בתאריך 15/3/2020 המעסיק הוציא אותי לחל"ת בלי שחתמתי לו על טופס הסכמה ליציאה לחל"ת ובטופס יציאה לחל"ת יש תאריך היציאה לחל"ת אך אין תאריך חזרה.



מכיוון שכבר יש לי זכאות לקבל אבטלה נרשמתי שוב בלשכת התעסוקה ובאתר של ביטוח לאומי העלתי את הטופס של היציאה לחל"ת שהמעסיק שלח לי בוואצאפ (שבו יש תאריך יציאה לחל"ת אך אין תאריך חזרה).



אני שוקל לא לחזור למקום העבודה הנוכחי לאחר משבר הקורונה אך אני כן מעוניין להמשיך לקבל דמי אבטלה.



האם עצם זה שלא חתמתי על הסכמה ליציאה לחל"ת ועקב כך שבטופס(שכבר נמצא בביטוח לאומי - הרי העלתי אותו דרך האתר) שקיבלתי אין תאריך סיום החל"ת, זה בעצם מספיק לי כדי להתפטר בדין מפוטר,ללא צורך במכתב פיטורים מהמעסיק וכך אוכל לקבל אבטלה ללא ההמתנה של 90 הימים.



האם אפשר לעשות כך? האם הטופס (יציאה לחל"ת) שהעלתי לאתר ביטוח לאומי ,אכן יזכה אותי להמשיך לקבל דמי אבטלה בגמר משבר הקורונה אם איני חוזר לעבודה ? או שבגמר המשבר אצטרך לקבל מכתב פיטורים מהמעסיק כדי להמשיך לקבל דמי אבטלה?





זכויות באבטלה

אורנה ללוז 03/04/20

 שלום לך, 


 


זכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.


ניתן לחזור בין עבודות עד למימוש מכסת הימים/הפניה לעבודה/תום שנת הזכאות המוקדם מביניהם.

לא חשובה סיבת הפסקת העבודה.


דמי אבטלה, ישולמו על פי הסכומים המקובעים לשנה, כפי שהיה קודם לכן.



ראה מתוך כמה זמן אפשר לקבל דמי אבטלה?


 


בברכה.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן