האם ידע מוגן בקניין רוחני?
הפניה לחומר גלוי
נניח שמישהו כותב ספר על נושא מסוים. אין לו מושג על הנושא והוא פונה אלי לייעוץ כמומחה לנושא.
אם,בין השאר, הפניתי אותו לחלקים שלמים ופרטים שהוא הכניס לספר(שפורסמו בערוצים אחרים גלויים לכל,אבל מחבר הספר לא ידע עליהם), האם עצם ההפניה היא קניין רוחני,זכויות יוצרים..?
האם ידע מוגן בקניין רוחני?
שלום רב,
ככלל: עובדות, רעיונות, שיטות ומידע אינם מוגנים בזכות קניין רוחני - אלא מצויים בנחלת הכלל. לכן, לאדם המעביר מידע לרעהו אין זכות במידע .
יחד עם זאת, ככל שנעשה שימוש בדרך הביטוי של המידע - המצב שונה. למשל, אם העברת למישהו מאמר כתוב שלך והוא העתיק אותו הרי שזו כבר העתקה של דרך הביטוי (כמובן שאם אפשר לו לעשות זאת ללא תנאי, אז הדבר מהווה ויתור על זכותך הכלכלית).
בדומה לכך, אם העברת חומר שלוקט ממקומות שונים ואורגן על ידיך באופן שיש בו מקוריות - והלה עשה שימוש בחומר באופן שהועבר אז יתכן ומדובר ב:"לקט" שיש לו הגנה (אם כי גם כאן, ככל שהדבר לא הובהר מראש יתכן וזה יחשב לוויתור שלך על הזכות הכלכלית).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
