פגם או פסול בכתב האישום שהתגלה רק לאחר ההרשעה בו.

משפט חוזר בשל פסול שהתגלה בכתב האישום

משה 05/01/17
ישנם עבירות פליליות שבכדי להגיש בהם כתב אישום צריך אישור מיוחד מהיועץ המשפטי לממשלה כמו שנקבע למשל בסעיף 162 לחוק העונשין.

שאלתי, מה הדין במקרה שנאשם הורשע בפס"ד חלוט ולאחר שחלף זמן התברר למפרע שקרתה טעות שהשופט לא שם לב אליה וכתב האישום בעניינו של המורשע הוגש ללא אישור היועמ"ש האם במקרה כזה ניתן לדרוש משפט חוזר? 

לתשובתכם אודה.

פגם או פסול בכתב האישום שהתגלה רק לאחר ההרשעה בו.

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 08/01/17
משה יקר, סעיף 149 לחוק סדר הדין הפלילי מונה עשרה טענות מקדמיות שאם בית משפט מקבלן, הדבר עלול  במקרים המתאימים להוביל לביטול כתב האישום.
בעקרון טענות מקדמיות ניתן להעלות בכל שלב בהליך ואולם טענה של חוסר סמכות מקומית של בית משפט ופגם או פסול בכתב אישום יש להעלות עם פתיחת המשפט ואין להעלותן בהמשך המשפט אלא ברשות בית המשפט( ראה סעיף 151 לחסד"פ ).
טענות כגון, צורך באישור יועמ"ש כתנאי להגשת כתב האישום/ אי שליחת הודעת יידוע לחשוד בעבירת פשע וכו' נחשבים כפגם או פסול בכתב האישום ועל כן הם בטח לא מהווים עילה למשפט חוזר.
יחד עם זאת, לעיתים טענה כזו בהצטרף לטענות נוספות יכולות להוביל להתערבות ערכאת ערעור ואף לאפשר הארכת מועד להגשת ערעור היה וחלפו 45 יום מיום מתן גזר הדין נשוא התיק.
מקווה שהייתי לך לעזר
בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן