מהן הסמכויות של קצינת מבחן בנוגע לילד במהלך צו מבחן?

שאלה לגבי קקצינת מבחן

אלי 04/07/16
שאלה שלי כזו: במסגרת הליך גירושין נאשמתי באלימות במשפחה. כרגע התיק סגור ללא הרשעה וקבלתי צו מבחן לשנה ופגישות אצל עובדות סוציאליות במרכז למניעת אלימות במשפחה. קצינת המבחן דיברה עם גרושתי וביררה כי יחסים בינינו בסדר. למרות זאת הקצינה התקשרה אליי ולחצה עליי לקבל החלטות מסויימות שגרושתי קבלה בנוגע לילד שאני לא מסכים איתן. האם יש זכויות חוקיות לקצינת מבחן להתערב לדברים שנוגעים לילד כשזה לא קשור לאלימות כלשהי כלל?

תודה על תשובתכם

שאלה לגבי סמכויות קצינת מבחן במסגרת צו מבחן.

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 10/07/16
אלי יקר, ראשית חשוב שתדע שכל עוד לא הסתיימה שנת המבחן, הרי שניתן יהיה להחזיר את התיק לבית המשפט ולבקש להפקיע את צו המבחן ואז להרשיעך ולהשית עליך עונשים שונים, כך שלא הייתי ממהר להכריז על התיק כ" תיק סגור ללא הרשעה".
שנית, צו מבחן משתנה ממקרה למקרה וייתכן שאתה צודק ואין כל קשר בין הסוגיות הקשורות לילד לבין צו המבחן אשר אתה מקפיד למלאו- יחד עם זאת, ייתכן ויש קשר כזה ועל כן עצתי לך לפנות לעורך הדין שייצג אותך ומכיר את התיק ואת פרטי צו המבחן בכדי לברר עימו הסוגיה.
לבסוף, אם לא היית מיוצג בהליך ע"י עו"ד, או שמסיבה כזו או אחרת נבצר ממך להיעזר בו, הרי  זכותך לפנות לקצינת המבחן ולברר עימה האם אתה מחויב להסכים לנושאים הקשורים לילדך והאם הסוגיות הללו כלולות בצו המבחן- ייתכן ולאחר שיחה עימה, קצינת המבחן תיסוג מבקשתה בנושא וייתכן שמדובר בנושא שיוצר חיכוכים שבשלו חוששת קצינת המבחן, כי תשוב ותנקוט באלימות, כך שכדאי לנהל עימה שיחה טובה בנושא ולברר עמדה.
מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן