האם יש טעם לפנות בבקשה לקבל אחוזי נכות עם הפרעת קשב בעבודה קבועה?

|

הפרעת קשב למועסק

אלי 16/11/15
ראיתי עכשיו בפורום שאנשים הסובלים מהפרעת קשב זכאים לאחוזי נכות. אני סובל מהפרעה כזאת קשה מאוד (ציון 99.9 במבחן, כשציון 50 כבר נחשב הפרעת קשב). עם זאת, אני מועסק בעבודה טובה וקבועה, ולמרות שאני יודע שאלמלא ההפרעה הייתי מגיע הרבה יותר רחוק - אין שום דרך להוכיח את זה.

האם יש טעם לפנות בבקשה לקבל אחוזי נכות, או שיזרקו אותי מכל המדרגות? אם אשיג אחוזים, האם הם ייתנו משהו? (כפי שכתבתי בהודעה נפרדת - אני זכאי ל- 5% נוספים עקב תאונת דרכים)

תביעת נכות כללית - תנאי הזכאות

עו"ד אפרים דה האס מנהל 17/11/15
ערב טוב אלי,

תביעה לנכות כללית מורכבת ממספר שלבים. הראשון שבהם, הוכחה שהכנסתך ירדה בכ-50% בעקבות הפגימה הרפואית ממנה אתה סובל. אם עברת משוכה זו, תוזמן לוועדה רפואית אשר תקבע את אחוזי הנכות להן אתה זכאי.



במידה ואחוזי הנכות מגיעים ל-60% או ל-40% כאשר סעיף ליקוי אחד לפחות הוא בשיעור 25%, עברת את השלב השני וכעת תזומן לוועדה שתבחן את כושרך להשתכר.



בוועדה זו עליך לעבור רף של 50% אובדן כושר.



ככל שעברת את כל השלבים הנ"ל, תימצא ככל הנראה זכאי לקצבת נכות.



לגבי אחוזי נכות נוספים, המוסד יערוך שקלול של כל אחוזי הנכות בגין כל הפגימות הרפואיות, כאשר השקלול צריך להגיע לתוצאה האמורה לעיל.



על אף כל האמור לעיל, זכאות לקצבת נכות זה רק נדבך אחד. יתכן למשל שייקבעו אחוזי נכות שיזכו אותך בשיקום מקצועי באופן שיכול לשפר את מצבך ולעזור לך להגיע רחוק יותר כפי שכתבת.



לגבי הדרך להוכיח, זה נעשה, לפחות ביחס לוועדה הרפואית לקביעת אחוזי נכות, בדרך כלל בעיקר באמצעות מסמכים ואישורים רפואיים.





 בברכה,

אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן