האם 10 שיחות טלפון יכולות להיחשב להטרדה באמצעות מתקן בזק?

חקירה בגין הטרדה באמצעות מתקן בזק

m n 25/01/15
שלום:

זומנתי לחקירה משטרתית בעקבות תלונה על הטרדה באמצעות מתקן בזק.

מדובר על 10 שיחות טלפון שנעשו לכאורה ממכשיר הטלפון שלי לטלפון של המתלונן ונותקו.

האם זו הטרדה ? מה יכול להיות העונש במקרה של הרשעה

הטרדה באמצעות מתקן בזק

מורן פינטו וייס, עו"ד 26/01/15

סעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982, קובע כי הטרדה באמצעות מתקן בזק הינה עבירה פלילית. על פי סעיף זה, אדם אשר עושה שימוש במתקן בזק באופן אשר יכול להפחיד, לפגוע, להטריד, להרגיז שלא כדין או ליצור חרדה - דינו מאסר היכול להגיע עד כדי שלוש שנים בפועל.


לשון הסעיף קובעת כי אין די בהוכחת שימוש במתקן בזק בכדי להרשיע אדם בעבירה זו. במקרים כאלו, על הפרקליטות להרים גם את נטל ההוכחה באשר לכוונתו של המטריד. משמע, להוכיח כי המטריד התכוון לפגוע, להפחיד או להטריד שלא כדין.


לדוגמא, אדם יכול להיות מורשע בעבירה של הטרדה באמצעות מתקן בזק כאשר ההתקשרויות למתלונן הנה בהיקפים גדולים ובשעות לא מקובלות. במקרים אלו, יש להוכיח כנגד הנאשם שעצם השימוש במתקן התקשורת יצר את ההטרדה המדוברת.


בברכה,


מורן פינטו וייס, עו"ד

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הטרדות טלפוניות

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 27/01/15
פונה יקר, סעיף 30 לחוק התקשורת(בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 קובע: " המשתמש במיתקן בזק באופן שיש בו כדי לפגוע, להפחיד, להטריד, ליצור חרדה או להרגיז שלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים."

העבירה מיועדת למתקשרים אובססיביים, אשר מתקשרים שוב ושוב, כאשר
ההטרדה מתבטאת במספר השיחות, בתדירותן, באורכן, בשעות ההתקשרות ובאפשרותן לפגוע
בשלוות נפשו של המשתמש. היות ולא מדובר בעבירת רשלנות, הפסיקה דורשת, כי התביעה תוכיח מחשבה פלילית של מודעות לכך שהמעשים עלולים לגרום לפגיעה, הפחדה, הטרדה, יצירת חרדה וכו' .

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן