ישנן תהיות לגבי המידע שנמסר על ידך

|

ברירת קנס

אודליה 02/10/14
היי

נכנסתי עם הקטנוע לשביל שהסתבר שהינו שביל להולכי רגל ולאופניים (עפ"י ציור של אופניים על השביל) - לא היתה בכניסה תמרור האוסר על כניסה או חניה/עצירה במקום. שוטרים הגיעו וקיבלתי דו"ח מסוג ברירת קנס על עבירה על חוק עזר עירוני האוסר על הכנסה או השארה של רכב בגן ללא היתר מאת ראש העירייה. עפ"י הדו"ח עלי לשלם את הקנס תוך 15 ימים שאם לא כן אקבל הזמנה למשפט. האם יש דרך לערער על הדו"ח? (בדו"ח לא כתובה אפשרות כזאת) האם יש לי עילה לביטול בגלל שלא היה תמרור?והאם יש דרך לדחות את מועד התשלום?

ישנן תהיות לגבי המידע שנמסר על ידך

עמית 02/10/14
שוטרים אינם מנפקים דו"ח ע"פ חוק עזר כעירוני.

פקחים של הרשות המקומית הם שאמונים גל מתן דו"ח ע"פ חוק זה.

ככל הנראה הופיעה ניידת משולבת של הפיקוח העירוני כשבתוכו נמצאים פקח ושוטר.

את הדו"ח נפק הפקח(יתכן שנמסר לידך ע"י השוטר ומכאן הבלבול).

אין צורך בתמרור איסור כניסה. תמרורים 226-229 הוריתם שביל להולכי-רגל/אופניים בלבד!




תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עבירה בניגוד לחוק עזר עירוני

עו"ד דורון ויגלר 02/10/14
אודליה שלום,

1- אני מנחש כי העבירה נעברה באזור ירושלים ואז הסעיף הרלוונטי הינו סעיף 32 בחוק העזר העירוני ירושלים.(בכל אופן העבירה היא בניגוד לחוק עזר עירוני כל שהוא בהתאם למיקום בו נעברה העבירה).

2- עפ"י הקבוע בסעיפים 222-224 בחוק סדר הדין הפלילי - אין סיטואציה בה ניתן לדחות את תשלום הקנס ולכן עומדות בפניך שתי אפשרויות האחת לשלם תוך 15 ימים והמשמעות הודאה בביצוע העבירה. השנייה, לא לשלם ואז רואים את הודעת הקנס כהודעה על זימון עתידי למשפט(ביהמ"ש לעניינים מקומיים) שם תוכלי להעלות טיעוניך (למשל: המקום אינו עונה להגדרה של "גן" ועוד)ואם תורשעי יגזר עליך קנס שלא יפחת מן הקנס המקורי.

3- אין אפשרות לבקשה לביטול הקנס.

4- אני ממליץ גם להתקשר לעירייה לברר אם אי התשלום אכן מעיד על רצון להישפט שמא יבקשו תוספת פיגורים.

בברכה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הדוח הוא על פי חוק עזר עירוני, מניעת מפגעים ושמירה

חיים 02/10/14
על הניקיון, מכאן גם ה- 15 יום לתשלום והקנס הוא או 490 שח או 780 שח (משהו כזה) והדוח ניתן ע"י הרשות העירונית ולא המשטרה, פני  למח' המשפטית בעירייה בערעור ובבקשה לביטול או הפחתת הקנס

אגב, הדוח ניתן כדין ואין כל קשר להמצאות תמרור זה או אחר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן