האם הלקוח יכול לדרוש ממני את הקבצים הגרפיים הפתוחים לאחר הפרידה?

|

העברת קובץ גרפי פתוח ללקוח שעוזב אותי

יעקב 18/07/10
שלוםאני שותף במשרד פרסום ויש לי לקוח שעוזב אותי לטובת משרד פרסום אחר. נפרדנו כידידים וללא שום רגשות טינה. לאחר מספר ימים הלקוח פונה אלי ומבקש לקבל את כל קבצי הגרפיקה שבוצעו עבורו (כ 30 קבצים) כקבצים פתוחים. הבהרתי לו מספר פעמים כי דבר זה אינו מקובל ונוגד את זכויותיי כיוצר המודעות, אך אשמח להעביר לו את הקבצים סגורים כאשר כל גרפיקאי אמור לדעת לעבוד עם קובץ כזה שאמנם יקשה עליו מעט את העבודה, אך לא אמורה להיות לו בעיה לעבוד עימם.הלקוח מתעקש כי הוא מעוניין בקבצים פתוחים, למרות שהוא איננו מבין את ההבדל בין קובץ 'סגור' ל'פתוח'!חשוב לציין כי במודעה ישנו פונט שייתכן ואינו מצוי אצל המשרד השני שעלול להשתמש בו באם יקבל את הקובץ פתוח מה שיחשוף את הלקוח לתביעה. גם טיעון זה לא הניח את דעתו של הלקוח.האם אכן מבחינה חוקית הלקוח אינו רשאי לדרוש זאת ממני?

זכויות יוצרים

עו"ד גיא קדם 18/07/10
שלום יעקב,
ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר במפורש או במשתמע.
יש לבחון איפוא את נסיבות ההתקשרות על מנת לקבוע האם הזכויות הן שלך או של הלקוח.
מכל מקום, מה הנפקות להעברת הקבצים בפורמט "פתוח" או "סגור", אם בכל מקרה אתה מעביר את הקבצים (למעט הקושי שבו יתקל משרד הפרסום החדש)?
באשר לפונט - יש לבחון האם תנאי הרישיון שלך לשימוש בפונט מאפשרים העברה של היצירה למי שאינו הלקוח הסופי.
מוצע שתתייעץ בעניין עם עו"ד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן