האם ניתן לבטל צ'ק בטחון על השכרת דירה במקרה של חוסר תום לב?

|

ביטול צ'ק בטחון עבור השכרת דירה

יצחק 06/01/14
שלום רב,



אשמח לקבל את עזרתכם בנושא הבא.



אני ואישתי נפגשנו עם בעל דירה לצורך השכרת הדירה ממנו.

לאחר הפגישה השארנו לו צ'ק בטחון על סך 2000 ש"ח

כדי להראות לו שאנחנו רצינים ברצון שלנו להשכיר את הדירה

וגם כמובן כדי שיסיר את המודעה ולא יראה אותה יותר לשוכרים

פוטנציאלים אחרים.



עד כאן הכל היה טוב ויפה. בהמשך העניינים התחילו להתעכב, טיוטת החוזה לא הועברה אלינו בזמן שהובטח, הפגישה לצורך חתימה על החוזה נדחתה שוב ושוב ע"י המשכיר והכי מרגיז זה שכל פעם שהעלנו בפניו את העובדה

שהנושא נגרר מעבר לזמן שסוכם בפגישה, הוא אמר שהנה, מחר תיהיה תשובה לגבי הכל ואז נעלם שוב פעם ליומיים שלושה בלי להחזיר תשובה. דבר זה חזר על עצמו שלוש פעמים.



ההתנהלות של המשכיר וסחיבת הזמן שלו גרמה לנו לאבד בו אמון והגענו להחלטה שאנחנו לא מעוניינים להמשיך איתו לחתימת החוזה מכיוון שאנחנו לא יכולים לסמוך עליו שבמידה ותיהיה בעיה בעתיד לאחר שנכנס לבית, לא נצטרך לרדוף אחריו והוא לא יהיה זמין עבורנו.



הודענו לו שאנחנו לא מעוניינים לחתום איתו על החוזה והוא מצידו עכשיו מאיים עלינו בתביעה.



חשוב לי לציין כמה עובדות חשובות:



 - לא סוכם שום דבר בכתב במהלך הפגישה שבה נמסר צ'ק    הבטחון. הכל סוכן בעל פה.

- קיימות התכתבויות במייל שהתכוונו להשכיר ממנו את          הדירה אבל גם רואים בברור שאנחנו רודפים אחריו מכיוון שהוא לא עומד במילה שלו.





יש לי שתי שאלות...

אנחנו יכולים לדרוש את הצ'ק בחזרה?

הוא יכול לתבוע אותנו?



אודה לעזרה, תודה !

צ'ק ביטחון

עו"ד אורי רשף 08/01/14
לגבי הצ'ק- אני ממליץ לך להעלות את השאלה בפורום דיני בנקאות או הוצאה לפועל, שכן יתכן שאתם יכולים פשוט לבטל את הצ'ק ואינכם צריכים לקבלו חזרה (כל עוד הוא למוטב בלבד). לגבי סיכויי התביעה- קשה להעריך מראש מה הסיכויים, אם כי לפי מה שתיארת הייתם מצויים במו"מ לקראת חתימה על חוזה והוא נהג עמכם בחוסר תום לב בכך שהתעכב נעלם וכיו"ב. התנהגות כזו מאפשרת בנסיבות מסוימות להודיע כפי שהודעתם כי אינם מעוניינים לחתום על חוזה. יש לבדוק את העניין יותר לעומק, שקלו להתייעץ עם עו"ד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן