האם כדאי להתחיל בהליך פש"ר ולבקש הפחתת מזונות במקביל?

|

הליך פש"ר

קרן 31/12/13
לבן זוגי יש חובות בסך 400,000 ש"ח מחצית מתוכם חוב מזונות שהוגש להוצל"פ.  אנחנו מעוניינים להתחיל בהליך לפש"ר.

נולדה לנו ילדה ואני לא עובדת ובן זוגי משתכר בכ 7,000 ש"ח לחודש. אין לו נכסים ודבר לא ניתן לקחת ממנו. תשלום המזונות החודשי הוא 4000 ש"ח שאותם הוא אינו יכול לשלם, בן זוגי גם לא בקשר עם הילדים בעקבות התביעה. יש לציין שמצבה הכלכלי של הגרושה הוא טוב.                רק השכירות שלנו היא 3500 ש"ח בחודש.

השאלה שלי היא האם כדאי להתחיל בהליך זה והאם אפשר במקביל להגיש בקשה להפחתת מזונות לשוטף עקב שינוי נסיבות מהותי. 

חוב מזונות

עו"ד מלי שטרן 06/01/14
באם תתחילו בהליך ויינתן צו כינוס, דעו כי הגרושה יכולה להגיש תביעת חוב בתוך פרק זמן הקבוע בפקודה, ובמקרה זה לא יינתן צו הפטר לגבי חוב עבר זה עם סיום ההליך(המשמעות היא כי ניתן יהיה לפתוח חוב זה שוב בהוצל"פ). 

באשר למזונות השוטפים, מצופה כי תוגש בקשה לקציבת מזונות (שברוב המקרים יופחת התשלום ביחס למקור, כל עוד החייב מצוי בהליך הפש"ר).כדאי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בפש"ר.

בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן