האם יש סכנה בתביעה על הוצאת דיבה לאחר ראיון בעילום שם?

|

לשון הרע והוצאת דיבה- שאלה

יניב 26/09/13
לפני שבוע התראיינתי לכתבה באינטרנט, בעילום שם, לגבי בית עסק שמנצל עובדים ולא משלם להם שכר עפ"י חוק ותנאים סוציאליים.



בכתבה גם סיפרתי שתבעתי אותם תביעה אזרחית לגבי הניצול שחוויתי, וזכיתי בתביעה.

כמו כן סיפרתי שמאז שעזבתי, לפני שנתיים, שמעתי ממלצרים רבים שהניצול ממשיך.



כמו שציינתי, בכתבה לא מופיע השם שלי, אלא שם בדוי, אבל הבעלים של בית העסק יודע שזה אני, כי אני היחידי שתבעתי אותם עד היום, וגם היה לי סכסוך ארוך איתם.



הוא כרגע רוצה לתבוע אותי על הוצאת דיבה ולשון הרע.. האם יש לי סכנה בכך?



כי חוץ מהתביעה שזכיתי בבית המשפט, אין לי הוכחות נוספות לגבי הניצול שיש שם.. 

האם הוא עדיין יכול לתבוע אותי למרות שלא מופיע השם שלי בכתבה?

האם בית המשפט יכול להוציא צו לחשוף את הפרטים שלי?

לשון הרע וחסיון עיתונאי

עופר בן אברהם 27/09/13
בית המשפט לא יצווה לחשוף מקור עיתונאי, אלא במקרים חריגים (ראה תגובתי בכתובת שלמטה), והמקרה שתיארת, על פניו, אינו אחד מהם, אך צו כאמור ממילא אינו נדרש בו, שהרי זהותך, כפי שציינת, ידועה לתובע הפוטנציאלי.

במקרה הנדון, אם הכתב ואתה תיתבעו על לשון הרע, מן הסתם תיטען הטענה, שאתה מסרת את הדברים המשמיצים לכתב, ושניכם תיאלצו להגיב על כך. ולמותר לציין, שעל-פי החוק תהיו חייבים להעיד אמת; על כל פנים, בית המשפט ישקול ויקבע אם העדתם אמת, אם לאו, ויפסוק בהתאם לכך.



http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=593480
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן