איך מתמודדים עם סעיף הפיצוי של השוכר במקרה של תביעת צד ג'?

|

שיפוי משכיר בגין תבעיות

דן 02/07/11
שלום, ראשית - איני יודע  היכן הכי כדאי לשאול את השאלה הזו - בפורום ביטוח, פורום דיני נזיקין, פורום דיני חוזים או פורים נדלן, אז אשמח אם תפנו אותי למקום הכי מתאים אם זה לא פה.השאלה שלי היא כזאת:ברוב חוזי השכירות שאני רואה יש סעיף שאומר1) המשכיר לא אחראי לכל מה שקורה לצד ג2) השוכר אחראי לכל מה שקורה לצד ג3) השוכר מתחייב לפצות את המשכיר בכל סכום שיקבע שהוא חייב במקרה שהמשכיר ייתבע ע"י צד ג בנוגע לדירה.כהדיוט, הסעיף הזה (3, ספציפית) נראה לי מאוד בעייתי.לגבי 1,2 - הרי זה לא בסמכותו של השוכר "לפטור" את המשכיר, לא?ולגבי החלק שאני בכלל לא מבין - 3 - איך ניתן להתגונן מפניו?האם קיים ביטוח שיכסה את השוכר במקרה כזה? זה הרי לא מקרה שמישהו נפצע, הוא תובע אותך ולך יש ביטוח.פה זה כאילו שצד אחר (המשכיר) תובע אותך בלי קשר לפציעה, אלא מכח החוזה.האם ביטוח צד ג רגיל של דירה מכסה דבר כזה?

יחסי משכיר-שוכר ביחס לתביעת צד ג'

עו"ד יקי רנד מנהל 04/07/11
הסעיפים החוזיים אותם ציינת, הינם סטנדרטים למדי, ומופיעים, כפי שציינת, במרבית חוזי השכירות.
מטרת סעפים אלו, להגן על המשכיר, מפני רשלנותו של השוכר.
טול מקרה, בו שוכר שוטף את הבית, ובא אורח, חברשל השוכר, אשר מחליק עקב כך ונפגע.
במקרה כזה, למשכיר יש הגנה כפולה.
ראשית, במישור היחסים מול צד ג', הוא תמיד יוכל לטעון כי השוכר לקח עליו במפורש את האחריו לנעשה בבית, והוא אשר הצהיר באופן מפורש בחוזה, כי הוא הגורם המפצה.
שנית, במישור היחסים שוכר-משכיר, במידה והשוכר ישלם לצד ג', ויתבע את המשכיר, או לחלופין, השוכר יפעל לצרף את המשכיר להליך הקיים בינו לבין צד ג', יהיה השוכר "חסין" מפני הליך משפטי שכזה, וקרוב לוודאי כי הוא לא יצטרך לשאת בפיצוי כלשהו.
באשר לשאלתך, לגבי ביטוח מפני תביעת המשכיר, הרי שבמקרה בו גם השוכר וגם המשכיר מבוטחים בפוליסת ביטוח דירה, הרי שקיים סעיף אחריות צולבת ו/או חסימת זכות שיבוב, אשר מונעות מצב בו המשכיר והשוכר תובעים זה את זה או חברות הביטוח שלהם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן