כיצד מתמודדים עם דוח שלא ניתן לי במסירה אישית?

|

השלכת בדל סיגריה מרכב נוסע

שרית בי 28/12/11
היי,לפני מס' חודשים קיבלנו הודעת קנס על השלכת בדל סיגריה מרכב נוסע. מעולם לא קיבלתי את הדו"ח לידי ולא עצר אותי שוטר ונתן את הדו"ח,לכן ביקשתי בקשה למשפט בגלל שלא הבנתי מהן העובדות וההוכחות שמעידות שאכן אני ביצעתי את העברה.קיבלתי זימון למשפט לאפריל.הרכב שנהגתי בו היה רכב שכור של חברה ועל כן אני רוצה שחברת ההשכרה תוכיח כי אני נהגתי ברכב באותה התקופה.מה עוד עלי לעשות כדי להוכיח את צדקתי?

כיצד מתמודדים עם דוח שלא ניתן לי במסירה אישית?

עו"ד אלון מור יוסף מנהל 28/12/11
שלום שרית.

סביר להניח, כך על פי דבריך, כי אין המדובר בשוטר שראה אותך מבצעת את העבירה, שאם לא כן היה כורז לך לעמוד בצד. סבורני כי הדוח שקבלת ניתן עקב תלונת אזרח.
נכון עשית, ביחוד לאור העובדה כי אינך מודה בעבירה המיוחסת לך, ששלחת את הדוח להשפט. עליך, על מנת להסיר ממך את האשמה, לגשת לחברת ההשכרה ולהוציא מהם מסמך המעיד על כך שבתאריך המצויין על גבי הדוח לא היה הרכב ברשותך אלא ברשות אחר. אם אכן אלו הם פני הדברים, אזי ברגע שיהיה באמתחתך המסמך כאמור, יבוא תיק זה, לגביך בכל אופן, לידי סיום.
אם המסמך הנ"ל לא נמצא ברשותך, או נמצא ברשותך, אך מעיד כי את זו שנהגת ברכב נכון למועד ביצוע העבירה, אזי מדובר באופרה אחרת לגמרי עליה יש לדון בנפרד.

בהצלחה,
אלון מור יוסף, עורך דין,
מנהל פורום דיני תעבורה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן