האם החזקת הטלפון ביד תוך כדי החזקת ההגה בשתי ידיים יכולה להוריד את קנס הדו"ח?

|

דו"ח על שימוש בפלאפון, כאשר שתי ידי על ההגה

מורן 22/08/11
שלום רב

ברצוני להתייעץ בנוגע לדו"ח שקיבלתי מלפני מספר ימים.
ראשית, אני נהגת צעירה (לא חדשה) וללא קנסות או עבירות קודמות (נהגת קצת מעל 5 שנים).
התקרבתי לעצירה בצומת בה הרמזור היה אדום, הראשונה בנתיב השמאלי.
לקראת העצירה הרמתי את הנייד ולחצתי כדי "להעיר" אותו בכדי לראות את השעה
תוך כדי שאני מחזיקה את הנייד - ההגה הוחזק בשתי הידיים. ביד הימנית החזקתי את הנייד וגם את ההגה בערך בשעה 4 שלו..
מימיני צצה שוטרת ברכב סמוי (מזדה 6 חלקה כלומר ללא זיהוי משטרתי) ועצרה אותי לאחר הצומת
נתנה לי דו"ח על שימוש בפלאפון, והודתה שלא אמרה שדיברתי בו-
אם הודתה שלא דיברתי בו - מדוע ציינה בדוח שאין לי דיבורית? (הרי לראות שעה זה לא משהו שצריך לשמוע אלא לראות)
ובנוסף - יש לי דיבורית לכל דבר - כאשר אני בשיחה (לא היה המקרה) הפלאפון מונח במקום כלשהו יציב ומחובר לרכב באמצעות כבל aux, וכך אני שומעת את השיחה ולא רדיו לדוגמא. כלומר אני אפילו לא לוחצת על "רמקול". משהו שהשוטרת העדיפה להתעלם ממנו ולרשום פרט כוזב.

הבנתי שמעטים אם בכלל המקרים בהם מבטלים את הדוחות הנל (ע"י עצה מקרוב משפחה בדרגה גבוה במשטרה בדימוס), ושעלי פשוט לחסוך את האנרגיות ולשלמו.

שאלתי היא - האם בגלל ששתי ידי היו על ההגה תהיה אפשרות להורדת סכום הקנס ואולי הנקודות? (כידוע על קנס כזה קיבלתי 1000 שח ו4 נק')

יש לציין כי כתב ידה של השוטרת בדו"ח אינו ברור בעליל וחצי ממנו איני בכלל מבינה מה כתוב, היא גם כתבה המון דברים בדברי הנהג שלא אמרתי בכלל, ובנוסף התנהלותה הייתה מאוד אגרסיבית ואטומה... אבל על זה לא יבטלו =

מצ"ב סריקת הדוח...

אודה להתייחסותכם ועצתכם, מורן

הדוח הוא על עצם החזקת המכשיר

גיא למען הבטיחות בדרכים 22/08/11
מורן, ביצעת עבירה והיא החזקת הנייד, אין צורך לדבר בנייד כדי לקבל דוח כזה. מבט רגעי שלא לכביש עלול להסתיים בבכי ובכאב קשים מנשוא
כתב ידה של השוטרת ברור דיו, גם אם לא כל המילים........ השוטרת ציינה את העניין של הדיבורית, מכיוון שאם המכשיר היה בדיבורית וכך היית רואה את השעה, לא היית כותבת לנו.
לפיכך, אין כל עילה לביטול הדוח ואין כל סיבה לערער עליו.
מקווה שהסבריי היו להבנה גם אם לא כסיוע.



באחריות נהגת – אסון מנעת!

חובה לחגור גם מאחור ! הפרחים שלך בידיך ! שמור עליהם !

גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים
מייל : guyhalevy@gmail.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מורן, יקירה.

נירון קיסר. 22/08/11
כאדם מן הישוב, כשאין דיבורית - מכשיר הטלפון הסלולרי איננו מקובע לרכב. גם אם ישנו כבל כלשהו המחבר את המכשיר למערכת החשמל...כמתנדב במשטרת ישראל, אין זו הפעם הראשונה שאני קורא/שומע את המשפט המוזר בדבר כמות הדו"חות היומית ששוטר צריך להציג. כל שוטר ישמח להיות מחוסר עבודת ניירת ו/או עיסוק לא נעים בתאונות למיניהן.את ההגה צריך להחזיק בשתי ידיים (שעה 10:10). החזקת המכשיר ביד מעידה על עזיבת ההגה. מה עוד שאת מציינת כי החזקת את ההגה שלא כשורה.חשוב לדעת כי גם בעמידה "ברמזור אדום" אסור להחזיק את המכשיר ו/או להשתמש בו (ולו לשם גירוד באוזן...)בהצלחה בעתיד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן