איך ניתן לאכוף חניה לא תקינה של שכן המפריעה לתנועה?

|

חניה באופן המפריע לתנועה – איך לאכוף על שכן

אריאל 24/03/10
אני גר ברחוב הולנדי קצר של קוטג'ים שסופו מסתיים במפרצי חניה בכל אחד מצידי סוף הרחוב.. לכל קוטג' יש חניה פנימית.
גר לידי שכן בסוף הרחוב המחנה את רכבו באלכסון ( חצי סיבוב) באופן כמעט קבוע . אופן החניה הוא כזה שהרכב תופס חצי ממפרץ החניה וחלק מהרחוב. באופן זה החלק האחורי של הרכב בולט למרכז הכביש ומפריע לי לתמרן בכניסה וביציאה לתוך החניה הביתית שלי. הבית שלי ממול. עשרות פניות לא הועילו עד שהגשתי תלונה במשטרה עם צילומים.
התשובה שקיבלתי בכתב : אין אשמה פלילית אך אני יכול להגיש קובלנה לביהמ"ש לפי סעיף 68 לגבי עבירות שבתוספת השניה לחוק סדר הדין הפלילי.
בדקתי בתוספת השניה והסתבר שאין שם שום סעיף הדן בכלי רכב או בתנועת כלי רכב.
שאלותי :
1. איך לישב את הסתירה בין "התוספת השניה" לתשובה שקיבלתי
מהמשטרה ?
2. אלו עוד אפשרויות קיימות ע"מ לאלץ את השכן להחנות רכבו באופן
שלא יפריע לתנועה? (שהיא תקנה בתקנות התעבורה ).

תודה מראש

חניה כהלכה

יעקבי 25/03/10
אם יש סימון של מקומות החניה ע"י תמרור ד-19 או שקיים מפרץ חניה קיימת חובה לחנות במקביל לאבני השפה של המפרץ ולא באלכסון. אין לחרוג ממרחק של 40 ס"מ.
עדיף לפתור בעיות כאלה בדרכי שלום והבנה הדדית.
לעניין זה ראה לשון תקנת תעבורה 75 :
העוצר, המעמיד או המחנה רכב בכביש אשר בו מותר לעצור, להעמיד או להחנות יעמידנו בקו מקביל לשפת הכביש, בין אם יש בו אבני שפה ובין אם לאו, כשהגלגלים הקרובים לאבני השפה או לשפת הכביש הם במרחק של לא יותר מארבעים ס"מ מהם, זולת אם התירה רשות התימרור המקומית באותו כביש חניה זוויתית וסימנה אותו לצורך זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן