האם אי ציות להוראת שוטר בלילה עלול להוביל לפסילה?

|

אי ציות להוראת שוטר?

אורי 06/02/09
השאלה שלי היא כזאת:
נסעתי במרכז העיר בשעה מאוחרת 3 וחצי בלילה אחרי בילוי בפאב.
וכאשר יצאתי עם הרכב נסעתי באיזה רחוב שבו נתיב אחד ובאמצע הרחוב יש צומת לא מרומזרת צומת קטנה אבל מיד בקצה הצומת יש מצד שמאל חניה. שורה של רכבים חונים כאשר נכנסתי לתוך הצומת (כל אורך הצומת לא יותר מ 10 מטר) בצבץ מתוך הרכב החונה ראשון אור של פנס ותוך כדי הנסיעה שלי הוא יצא לקראתי ז"א כאשר חלפתי על פניו הוא עוד היה ליד הדלת של הרכב שלו (הרכב חנה לרוחב הכביש בתוך שורה של רכבים חונים ולא היה נראה רכב משטרה ז"א ללא אורות כחולים ובכלל ללא אורות כאילו כבוי)
לדעתי אם זה היה שוטר הוא היה צריך כדי לעצור אותי להיות מוכן לעמוד בחוץ כשרואים אותו עם אורות דלוקים שמזהים אותו כשוטר אז הייתי עוצר בטוח אבל בגלל שבעצם לא ידעתי אם זה שוטר או לא(חוץ מאפודה זוהרת לא היה לו שום זיהוי של שוטר שנראה לעין ברחוב חשוך ואפודה כזאת יש לכל אחד ברכב, המשכתי לנסוע מה גם שהוא לא הקדים אותי וסימן לי מרחוק אלה רק שכבר הייתי בתוך מהצומת.
מה קורה אם אני מוזמן לבית משפט?
האם אני עלול לקבל פסילה? ואם כן איך אני מתגונן כדי לא לקבל פסילה?

תשובה

אורן המקורי 06/02/09
העונש הנפוץ יכול להיות: קנס כספי, פסילה ע"ת, פסילה בפועל או כל שילוב ביניהם.
ע"מ להתגונן, כדבריך, אתה צריך לעורר ספק בגרסת השוטר ולהראות שבמצב הדברים הנוכחי לא יכולת להבחין בו (לילה, רק אפודה זוהרת, סימנים שעה לא ברורים או לא עשה כלל סימנים, קשר עין ביניכם? ועוד.
כמובן, אתה יכול לפנות לייעוץ עו"ד אם וכאשר תקבל כתב אישום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן