מהן השאלות הנפוצות בדיני עבודה הנוגעות לפיטורים ופנסיה?

|

דיני עבודה

יואב 22/11/12
מספר שאלות?

1. האם ניתן לבקש טופס תאונת עבודה על רקע פגיעה פיזית ומינית אחרעי שנתיים ממקום העבודה וזאת לאחר שהוכרתי כנכה בשיעור 10 אחוז לצמיטות ע"י ביטוח לאומי אך לא כנכות מעבודה אלה אל הוכרתי כנכה הזכאי להנחת במס הכננסה בטעות?


2. האם מותר למעביד לאחר שהעססיק אותי לפטר אותי לאחר 7 חודשים בטענה שאינו מעונייןםלשלם פנסיה כמובן שהוא מתכחש יש לציין שזאת חברת כ"א ?

3. האם ניתן לפטר עובד קבלן מבלי לערוך שימוע גם במקום שבו לא היו מרוצים מעבודתי ? ועקב תאונת עבודה ?

4. האם חברת כח אדם יכולה לסרב לשלם לי פנסיה לאחר 3 חודשי עבודה רצופים למרות שמראש לא ידעתי אותם על זה שיש לי פנסיה ? וזאת לאחר שבחודש השבעי כן שולם לי אומנם באחור של 4 חודשים הפנסיה ימי התראה מראש פדיון ימי חופש ? האם זאת הלנת שכר ?

דיני עבודה

עו"ד לילך אקרמן מנהלת 24/11/12
1. פנה לפורום ביטוח לאומי
2. לא אם תוכל להוכיח זאת.
3.על פניו אין חובה להמשיך ולהעסיק את עובד הקבלן יש לבחון את אופן הפיטורים. אין מניעה לפטר בתאונת עבודה כל עוד אין לזכותך ימי מחלה שלא נוצלו.
4.לא ככל ויש לך אישור על ביטוח פנסיוני קודם בתוקף.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן