האם לוועדה המקומית יש סמכות להוסיף יחידות דיור מעבר לתוספת של 20% בתמ"א?

|

תוספת יחידות דיור – האם בסמכות הועדה המקומית?

אבי 04/07/12
שלום רב, רציתי לדעת אם לועדה המקומית לתכנון ולבניה יש סמכות להוסיף יחידות דיור לפרויקט תמ"א (בלי להגדיל את זכויות הבניה) מעבר לתוספת של 20% שמתאפשרת לפי תקנת שבס.
דוגמא: אם הזכויות של התמ"א והתב"ע מאפשרות בניית 40 יחידות דיור, האם הוועדה מוסמכת לאשר יותר מ- 48 יחידות דיור (כלומר - תוספת של מעל 20%).
אשמח לקבל תשובה קונקרטית ולא תשובה שזה תלוי בכל וועדה, שכן ברור שהדבר נתון לשיקול דעת הוועדה, אבל השאלה שלי היא אם בכלל יש לוועדה המקומית סמכות לעשות זאת לפי חוקי התכנון והבניה (או שצריך להגיע עם זה למחוזית). תודה רבה.

הבהרה

אבי 04/07/12
בהמשך להודעה הקודמת שלי, הכוונה לפרוייקט בת"א. אני לא בטוח שזה משנה את התשובה שכן לכל וועדה אמורות להיות סמכויות דומות בלי קשר לעיר הספציפית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סמכות הוועדה המקומית

עו"ד גילי לוי 05/07/12
אבי שלום,

היתרים בתמ"א 38 כפופים לאישור הועדה המקומית ללא צורך באישור הוועדה המחוזית כאשר היא כפופה כמובן לתב"ע הקיימת ולזכויות הבנייה. בסמכותה לאפשר בניית מס' רב יותר של דירות מבלי להגדיל את זכויות הבנייה.

בברכה,

עו"ד גילי לוי
מנהל פורום תמ"א 38
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן