האם יש לי עילה לתביעה בעקבות ביטול חוזה בע"פ לאחר הודעת ההתפטרות?

|

ביטול חוזה בע"פ

תמי 07/03/10
שלום, אני עובדת למעלה משנתיים במקום עבודתי הנוכחי, החלטתי שאני רוצה לחפש מקום עבודה חדש, הייתי בראיון עבודה ולאחר מכן זימנו אותי לראיון נוסף ולמבדקים. לאחר מספר ימים התקשרו אלי הן מהחברה עצמה והן מחברת ההשמה שהפנתה אותי למשרה והודיעוני שהתקבלתי.
מנהל כ"א של החברה ביקש שאגיע לחתום על החוזה והדגיש בפני שהכל סגור . למחרת היום שהייתי אמורה להגיע לחתום על החוזה הוא התקשר אלי ואמר שהוא נאלץ ללכת הביתה וגם למחרת הוא לא יהיה בעבודה ולכן קבע איתי יומיים לאחר מכן שאגיע לחתום על החוזה. שוב הוא ציין והדגיש שהכל סגור, כדי שלא תיהינה אי הבנות עברנו על כל התנאים של המשרה וסיכמנו עליהם, אמרתי לו שאני חייבת להודיע למקום עבודתי והוא אמר שאין לי מה לדאוג. הודעתי על התפטרותי. ערב לפני שהייתי אמורה להגיע אליו הוא התקשר אלי שוב ואמר שהוא מאוד מתנצל ושאני לא אבוא למחרת כי אחת המנהלות שראיינה אותי פתאום מתלבטת ולא בטוחה, אמרתי לו שכבר סגרנו בע"פ והודעתי בעבודה, הוא הרגיש מאוד מאוד לא נוח ולא ידע מה להגיד ורק התנצל ואמר שזה לא באשמתו והדגיש מס' פעמים שאם הייתי מגיעה באותו היום שהוא נאלץ היה לצאת מוקדם החוזה כבר היה חתום.
שאלתי היא, היום נשארתי למעשה ללא מקום עבודה, יש לי שתי ילדות קטנות בבית הפסדתי מקום עבודה של למעלה משנתיים האם יש לי אפשרות לתבוע אותם?

ביטול חוזה בע"פ- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 08/03/10
יש לך עילת לתביעה. אם מקום העבודה החדש ידע בעקבות ההסכמה בע"פ את עוזבת את עבודתך הוא היה יכול לצפות את הנזקים שייגרמו לך אם תתפטרי מעבודתך ולא תתקבלי לעבודה החדשה. את הסתמכת על ההסכמה בע"פ ועל כן את זכאית לפיצוי מהחברה החדשה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן