שמירת הריון רק למי שעובדת.תרגישו טוב!

|

שמירת הריון לאחר אבטלה

מיטל 17/05/12
שלום רב,
לפני 9.5 חודשים ילדתי את בני לאחר שמירת הריון ממושכת עד הלידה. לפני כן עבדתי 3 שנים. לאחר הלידה התפטרתי לצורך גידול הילד ז"א שלאחר 90 יום התחלתי לקבל דמי אבטלה. כרגע אני מובטלת ונשאר לי עוד חודשיים וחצי לקבל דמי אבטלה.
ז"א שבשנה וחצי האחרונים למעשה לא עבדתי בפועל אלא השתכרתי מגמלה לשמירת הריון, דמי חופשת לידה ולאחר מכן דמי אבטלה.
בהנחה שאכנס שוב להריון במהלך קבלת דמי אבטלה ורופא נשים ימליץ לי שוב על שמירת הריון (דבר שסביר להניח יקרה לאור עברי המיילדותי), מה בעצם הזכויות שלי? הרי לא אוכל לעבוד אבל בעצם גם תסתיים לי תקופת האבטלה. יש דבר כזה לקבל גמלת שמירת הריון במצב כזה? ואם התשובה שלילית האם יש לי זכויות כלשהם מול הביטוח לאומי?
במידה ותמליצו על הבטחת הכנסה מס' פרטים- בעלי עובד עצמאי, אני כאמור מובטלת,הורים ל4 ילדים. ויש לנו שני רכבים (ברשותי רכב מודל 2002 נפח מנוע 1360 ולבעלי רכב המשמש אותו לעבודה מודל 2000 נפח מנוע 2000). האם יכולה להיות זכאות?
תודה רבה והמשך יום נעים!

שמירת הריון רק למי שעובדת.תרגישו טוב!

אורנה 17/05/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן