מהן זכויותיי כמפוטרת בהריון במקרה של פירוק החברה?

|

פיטורם בזמן הריון

נטלי 11/02/12
שלום חברים,
החל מפברואר 2010 אני עובדת בתור חשבת שכר במטה של חברת כח אדם העוסקת בשמירה, אבטחה וניקיון והייתה מעסיקה מאות עובדי מיקור חוץ.
לאחרונה כתוצאה מאי סדרים בתשלומים לעובדים ואי תשלום תנאים סוציאליים לעובדי מיקור חוץ של החברה, פנו מספר עובדים לבית המשפט, שבתורו נתן צו לפירוק החברה ולחברה מונה מפרק זמני.
המפרק נכנס למשרדי החברה בחודש ספטמבר 2011 ומאז הסתיימה עבודתם של כל עובדי החברה מלבד עובדי הסגל (מטה) שאני נמנית ביניהם.


גוף העניין:
אני נמצאת כרגע בחודש 4 להריון ולפני מספר ימים הודיע לי המפרק שאני מפוטרת והוא נתן לי חודש ימים עד לסיום המוחלט של העבודה בחברה.
במועד הפיטורים הודעתי לו שאני בהריון ותגובתו הייתה שאין מה לעשות, החברה בפירוק ובסופו של דבר כולם ילכו הביתה גם העובדים האחרונים שעדיין שממשיכים לעבוד בחברה, 5 במספר לא כולל אותי.
ידוע לי שכדי לפטר עובדת בהריון נדרש אישור של שר התמ"ת ואני משערת שמפרק הגיש בקשה לקבלת אישור זה.
ברצוני לדעת מה הם זכויותי במידה ואישור כזה ינתן לו.
ידוע לי שלא צפויה פגיעה בדמי האבטלה וגם לא בדמי הלידה שמגיעים לי לפי חוק.
אבל מה עם כל יתר הזכויות המגיעות לעובדת בהיריון הקבועים בחוק, האם כל אלו בטלים במצב של פירוק החברה? האם יש באפשרותי לתבוע מהחברה את אובדן ההכנסה הצפוי כתוצאה מהפיטורים?
והאם איתכן מצב שבו ישאר מספר קטן של עובדים לעבוד בחברה בזמן שאני כבר יהיה בחוץ?

תודה מראש,
נטלי
*****

זכויות מפוטרת בחברה בפירוק

עו"ד סיגלית שאלתיאל 13/02/12
שלום לך,

זכויות פיצויי פיטורין, תוכלי לממש באמצעות ביטוח לאומי (שכן החברה בפירוק).

עליך להגיש תביעת חוב באמצעות המנהל המיוחד או הכונס או לבד בצירוף צו הפירוק מבימ"ש (המחוזי).

בד"כ מקובל שכל העובדים מתארגנים יחד בהגשת תביעות החוב כדי להוזיל עלויות.

מצ"ב תביעה.

בהצלחה,

סיגלית שאלתיאל, עו"ד
מנהלת פורום ביטוח לאומי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן