פורום הוצאה לפועל

פורום הוצאה לפועל הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום הגבייה והחובות. פתיחת תיק, עיקולים, איחוד תיקים, צו תשלומים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום הוצאה לפועל

עו"ד משה שרגא

שותף בכיר במשרד שומרוני קנר שרגא ושות'. מתמחה בתחום ההוצאה לפועל.

עו"ד אורן ליטוין

בעל ניסיון רב בתחום הגביה הפרטית והמסחרית ושם דגש רב על ליווי אישי ומקצועי.

עו"ד יעל מולר

ותק של 20 שנה בייצוג בנקים ומתן יעוץ משפטי בתחום הבנקאות, הוצאה לפועל ועריכת ייפוי כוח מתמשך.

עו"ד צבי וישנגרד

עוסק בייצוג חייבים בהליכי חדלות פירעון ופשיטת רגל. בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנה.

עו"ד מורן חיו בוזגלו

עוסקת למעלה מ15 שנים בתחום ההוצל"פ וחדל"פ ומסייעת לחייבים רבים בהתמודדות עם חובות כבדים.

רכב שקניתי מחברת ליסינג עוקל בגלל שהחברה פשטה את הרגל

דבי 14/05/08
קניתי רכב מחברת ליסינג. הם נסגרו, והתגלה שהרכב מעוקל ע"י הבנק. לפני כחודש הרכב נעלם ודיווחתי כי הוא נגנב - רק לאחר כמעט חודש המשטרה התקשרו ודיווחו שזה אצלם ושהכונס עיקל אותו - הם אפילו לא טרחו לבקש שנביא את האוטו לפני שהם באו לקחת אותו ולגם לא יידעו אותי אחרי שהם לקחו את זה שזה עוקל ולא נגנב!!!!! מה אני יכולה לעשות על מנת שלא כל הכסף ששילמתי יזרק לזבל???

עיקול רכב שנמכר לקונה בגלל חוב של המוכר - חברת הליסינג לבנק

עו"ד איתן שווץ 14/05/08
כאשר קונים רכב, יש לדאוג להסרת המשכון שרשום על הרכב, לטובת הבנק, ובכך למנוע את הסיכון שבעסקה לגבי רכב ממושכן.

ניתן לנסות להגיע להסדר עם הנושה (הבנק) לגבי פדיון הרכב המעוקל ובכך לנסות להקטין את הנזק.

מבחינה משפטית, כאשר אדם קונה רכב שרשום עליו משכון, הבנק קודם לקונה שקנה את הרכב עם המשכון והחוב.

אם בהסכם בינך לבין חברת הליסינג חברת הליסינג התחייבה להעביר לך את הבעלות ברכב, נקי מכל שעבוד וזכות צד ג', תוכלי לנסות לתבוע את חברת הליסינג כמו הנושים האחרים שחברת הליסינג חייבת להם כסף.

פש"ר

אופיר 14/05/08
האם ניתן לבצע עיכוב הליכים כשיש פש"ר.
לדוג על דוח חניה.
אם ניתן האם יש פס"ד בנושא

עיכוב הליכים בהליך פשיטת רגל

עו"ד איתן שווץ 14/05/08
ודאי שניתן לעכב הליכים. ככלל, במועד מתן צו כינוס, ניתן צו לעיכוב כל הליכי הגבייה וזאת בשלב הראשון של הליך פשיטת רגל. כמובן שיש צורך לעדכן את הנושים השונים בדבר עיכוב ההליכים.

אין צורך בפסק דין אלא מספיק בסעיפים 20(א) ו-22 לפקודת פשיטת הרגל, הדין החל על הליך הפש"ר.

שאלה בנוגע לזכייה במשפט

רונן 13/05/08
זכיתי במשפט בתביעה על סך 300 ש"ח (סכום קטן לכול הדעות ) , המעסיקה לא שילמה לי בהמשך לתאריך היעד שנתן השופט .
א. האם אפשר לפתוח תיק הוצל"פ על סכום כזה , (שכר טרחת עו"ד זה לפחות 310 מינימום ).
.ב היה ופתחתי תיק ושלמתי את האגרה ושכר טרחת עו"ד , מה קורה במידה והחייב משלם בתקופה של ה20 יום של האזהרה את חובו , האם עליו לשלם גם את האגרות ושכר טרחת עו"ד בנוסף לחוב או לפחות רק את שכ"ט עו"ד (האם האגרה מוחזרת?)

זכייה במשפט ופתיחת תיק הוצאה לפועל

עו"ד איתן שווץ 14/05/08
זכית בפסק דין וזכותך לאכוף אותו באמצעות הגשת בקשה לביצוע פסק הדין בלשכת ההוצאה לפועל ללא קשר לסכום החוב.

אם החייב משלם תוך 20 יום מיום קבלת האזהרה, על התשלום לכסות את הוצאות האגרה ושכר טרחה א' (שכר הטרחה הראשון שנפסק בתיק במקרה שהזוכה מיוצג על ידי עו"ד).

כאשר פותחים תיק הוצאה לפועל, האזהרה שנשלחת לחייב יחד עם שובר התשלום, כוללים את שכר הטרחה והאגרה.

בהצלחה!

צו מאסר

דלית 13/05/08
האם כשמגישים בקשה לו מאסר, מה צריך למלא בסכום למטה?
האם את כל סכום החוב?

צו מאסר בתיק הוצאה לפועל

עו"ד איתן שווץ 14/05/08
בדר"כ נהוג להוציא את צו המאסר בסכומים חלקיים, שכן לא ניתן לאסור את החייב פעמיים בגין אותו סכום חוב שבגינו בוצעה פקודת המאסר.

אני נוהג להוציא פקודות מאסר בתיקי מזונות בסכומים של 5000 עד 15000 ש"ח ובתיקי הוצאה לפועל רגילים בסכומים שנעים בין 3000 ש"ח ל-5000 ש"ח, תלוי בגובה החוב. ממילא ראשי ההוצאה לפועל אינם מחייבים את החייב לשלם את מלוא פקודת המאסר ולעיתים מגבילים את סכום צו המאסר, לסכומים נמוכים יותר ממה שמבקשים הזוכים.

בתיקי מזונות ראשי ההוצאה לפועל, מחמירים יותר ומחייבים את החייבים בסכומים גבוהים יותר מאשר בתיקי הוצל"פ רגילים

פשיטת רגל

ח 13/05/08
רציתי לדעת בעלי נמצא בהליך של פשיטת רגל וקיבלנו מהכונס עד המשפט לשלם שובר כל חודש הגיעו אלינו הוצאה לפועל לעקל בגין דוחות חניה האם מותר להם לעקל

הליך פשיטת רגל והליכי גבייה בגין דו"חות חניה

עו"ד איתן שווץ 14/05/08
הליך פשיטת הרגל מעכב את כל הליכי הגבייה, ויש להציג את צו הכינוס למעקלים ולעמוד על כך שלא יבוצע העיקול. יש להמציא הודעה על צו הכינוס, לעיריה ו/או חברת הגבייה, על מנת שזו תעכב את הליכי הגבייה.

הליכי הגבייה לאחר צו הכינוס, אינם כדין.

לעו"ד איתן שווץ בוקר טוב, מעוניינת בפסק דין חשוב המדבר על שטרות לבטחון

כ 13/05/08
אמרו לי שיש פסק דין "סמל", איני יודעת על מה מדובר אתה מוכן לענות לי באתר על הרציו של פסק הדין הזה. מודה לך.

אין מספיק נתונים כדי שאוכל להשיב על השאלה

עו"ד איתן שווץ 14/05/08

צו מאסר

רחל 12/05/08
הגשתי בקשה לצו צאסר וקיבלתי תשובה שהבקשה לא תקינה כי לא הייתה מסירה מלאה אלא רק הדבקה?
א) איך אני מבצעת מסירה מלאה ואיזה טופס צריך?
ב) צו המאסר הוגש כנגד האישה והבעל- נגד האישה צו המאסר התקבל, איך זה ייתכן??( גם לה החיתה רק הדבקה)?

מסירה מלאה או המצאה מלאה של האזהרה לחייב בתיק ההוצאה לפועל

עו"ד איתן שווץ 14/05/08
מסירה מלאה יש לבצע לידיו של החייב, או לבן משפחה הגר עמו ושנראה שמלאו לו 18 שנים. אם החייב או בן משפחתו הגר עמו מסרבים לקבל את האזהרה, ניתן לרשום "סירב לקבל/סירב לחתום" וזה נחשב להמצאה מלאה.

כדי לקבל אזהרה למסירה חוזרת, ניתן להגיש בקשה בטופס להמצאה חוזרת של אזהרה ומומלץ לסמן מסירה אישית של האזהרה.

ניתן לקבל את הטופס המתאים בלשכת ההוצאה לפועל.

נראה שלגבי האשה, הוקלדה במחשב ההוצאה לפועל המצאה מלאה. יתכן שמדובר בטעות.

בהצלחה!

הריביות בהוצאה לפועל

seadoo 12/05/08
אני גרוש שמשלם מזונות ישירות לחשבון הבנק של גרושתי, למרות זאת גרושתי מתעקשת שיהיה תיק הוצאה לפועל פתוח ( ע"מ להקשות ולנקום).
אני משלם כל 20 לחודש ( ע"פ פסק הדין) אולם היא מדווחת רק אחרי חודש ( עם תאריך ערך מעודכן). בחודש הזה הסכום עולה ע"פ ההזמדות הבאות:
א. ריבית והצמדה.
ב. ריבית פיגורים .

1. האם כאשר היא מדווחת באיחור עם תאריך ערך נכון שתי הריביות הללו מוקטנות בצורה אוטומטית?

2. אם בהוצאה לפועל רואים שאני משלם ע"פ פסק הדין האם יוכולים להכריח אותה לסגור את התיק או לבטל את הצו עיכוב שיש לי ?

תשלומים בגין חוב מזונות והקטנת קרן החוב

עו"ד איתן שווץ 13/05/08
כאשר הזוכה מדווח על קבלת תשלום מהחייב, לפי ערך יום התשלום בפועל, החוב מוקטן גם בריבית והפרשי הצמדה.

לא ניתן לבקש לסגור תיק מזונות שכן החיוב מתחדש מדי חודש בחודשו.

ניתן לבקש ביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ, אולם על החייב לשכנע את ראש ההוצאה לפועל, כי חוב המזונות משולם באופן סדיר, וכי המשך התשלומים מובטח ואין חשש ליציאתו של החייב מהארץ, באופן שיסכל את ביצוע פסק הדין.

ניתן להציע ערבים או ערבות שתניח את דעתו של ראש ההוצאה לפועל.

בעניין החשש לחיוב בריביות ואי דיווח על תשלומים, ניתן להסיר את החשש בביצוע התשלומים ישירות לתיק ההוצאה לפועל ולא להיות תלוי בזוכה שתדווח על התשלום ותדאג להקטין את החוב.

שכ"ט עו"ד בטיפול תיק הוצל"פ

צ'אבי 12/05/08
כמה אחוז מגובה החוב מקובל לשלם לעורך דין אשר מטפל בתיק בעניין גביית פסק דין בתיק הוצל"פ.
סכום החוב עומד כיום על כ 7000 ש"ח.

תודה מראש צ'אבי.

שכר טרחת עורך דין בתיק הוצאה לפועל שנפתח כבקשה לביצוע פסק דין

עו"ד איתן שווץ 12/05/08
שכר הטרחה המינימלי לפי כללי לשכת עורכי הדין, בעניין ביצוע פסק דין, נקבע לפי 5% מסכום החוב בפתיחת התיק ו-5% מסכום החוב בתיק לאחר שננקטים הליכים בתיק.
(במקרה של חוב קטן יותר, שכה"ט לא יפחת מסכום של 310 ש"ח בפתיחת התיק וסכום דומה בשלב נקיטת הליכים בתיק).

החייב בתיק הוצאה לפועל מחויב לפי התעריף המינימלי כאשר בפתיחת התיק קיים חיוב בשכ"ט א ולאחר נקיטת הליך מחויב החייב בשכ"ט ב.

שכר הטרחה נקבע בין עורך הדין לבין הלקוח בהתאם למה שמוסכם בין עורך הדין ללקוח. יש עורכי דין שמוכנים לנהל תיק הוצאה לפועל בתמורה לשכ"ט א+ב והיתר נתון למשא ומתן בין הלקוח לעורך הדין.

רכישת דירת מגורים לאחר צו פינוי

ליזי 12/05/08
לאחר שהורי לא עמדו בתשלומי המשכנתא על דירת מגוריהם, הם קיבלו צו פינוי מהדירה והבנק שנתן את המשכנתא עומד לממש את הנכס.
ברצוני לדעת האם יש דרך כל שהיא לרכוש את הנכס (מידי הבנק) טרם הוא מוגש למכרז, כלומר להבטיח את רכישתו על ידי. יש לציין כי לאחר דיונים על דיונים בבתי משפט, לא מוכן הבנק לקבל תשלום עבור הפיגורים בתשלומים, אלא דורש לממש את הנכס במלואו וזאת משום שהורי נמצאים בהליך של פשיטת רגל.

מכירת דירה בגין חוב משכנתא של חייב בפשיטת רגל

עו"ד איתן שווץ 13/05/08
בעקרון אין זכות לצד שלישי לפדות את הנכס, והזכות לפדיון הנכס היא זכות אישית של החייבים לבדם.

צד שלישי, יכול להגיע להסכמה מול הבנק לרכוש את הדירה במחיר שמאות סביר ולקבל אישור של ראש ההוצאה לפועל להסכם המכירה.

במקרה שאין הסכמה לגבי מכירת הדירה לצד השלישי, על הצד השלישי להתחרות במכרז מול המציעים האחרים על מנת לזכות בדירה.

עיקול חשבונות האישה

אורלי 12/05/08
שלום,
לבעלי ישנם חובות טרם נישאנו, ועדיין חייב בהוצאה לפועל וגם צו עיכוב יציאה מהארץ. אין לנו נכסים כגון דירה או מכונית. האם ישנו סיכוי שיבואו אלי בתור אישתו ויעקלו את מה שיש לי בחשבון הבנק כנגד החובות שלו?
תודה ויום טוב.

הליכי הוצאה לפועל כנגד בת הזוג של החייב

עו"ד איתן שווץ 13/05/08
לא ניתן להטיל עיקול על חשבון בנק שאינו על שם החייב. אין לך מה לדאוג בעניין זה. העיקולים נשלחים לפי תעודת הזהות של החייב ורק חשבון של החייב שמתנהל על שמו של החייב לפי מספר תעודת הזהות של החייב יתפס בעיקול.

העיקול הוא על זכויות החייב כלפי הבנק. אם היה מוטל עיקול על חשבון הבנק שלך, הבנק היה משיב שאין לחייב זכויות בחשבון הבנק שלך מבחינת יחסי לקוח - בנק.

אולם, אם בחשבון הבנק שלך נמצאים כספים של החייב, ניתן להטיל עיקול צד שלישי שמופנה אלייך כצד שלישי שמחזיק כספים של החייב, ואז תצטרכי להשיב לעיקול ולפרט מהם זכויות החייב אצלך.

זכייה במשפט ופתיחת תיק בהוצאה לפועל

צ'אבי 11/05/08
שלום רב,
לפני כחודשיים זכיתי במשפט, אספר בקצרה, נגר היה צריך לבצע בביתי עבודת נגרות, לאחר קבלת הצעת מחיר הוא ביקש את כל הכסף, קיבל אותו ומאז לא שב, טבעתי אותו וזכיתי במשפט.
נכון להיום ביקשו ממני לשלוח אליו מסירה אישית של אזהרה ע"י קבלן הוצל"פ.
השאלה שלי מה הלאה, ברגע שהוא יקבל את המכתב מה יהיה?
האם אני זה שצריך לרוץ אחריו או שהוצל"פ עושים זאת עבורי?

הסכום שנפסק לטובתי הינו כ 7000 ש"ח, האם כדאי לקחת עורך דין שיטפל בתיק ?

תודה מראש צ'אבי

ניהול הליכי הוצאה לפועל לאחר זכייה במשפט

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
ניהול תיק הוצאה לפועל הוא עניין לא פשוט, גם לעורכי דין. קל וחומר, שאזרחים שמנסים לנהל תיקי הוצאה לפועל בעצמם, נתקלים בקשיים מאחר שלשכת ההוצאה לפועל אינה מנהלת את ההליכים אלא הזוכים הם אלו שצריכים להגיש בקשות, כדי שיבצעו הליכי הוצאה לפועל נגד החייבים.

לאחר שתמסור לחייב את האזהרה, ניתן יהיה לנקוט בהליכי הוצאה לפועל כנגד החייב, במידה והליכי ההוצאה לפועל נגד החייב לא עוכבו.

לשאלות נוספות ניתן לפנות בפנייה דחופה ונשתדל לסייע לך.

הליכים בהוצל"פ

שטרודל 11/05/08
בפתיחת תיק הוצל"פ, נשלחת אזהרה לחייב שאם תוך 20 ימים הוא לא משלם אזי ינקטו נגדו הליכים. אין צורך לקחת קבלן לביצוע המסירה, אתה יכול לשלוח אליו מישהו מסביבתך הקרובה ולהחתים אותו על טופס האזהרה. לאחר 20 ימים אם לא שילם או לא הגיש בקשה לתשלומים, זכותך לנקוט בהליכים נגדו. ההליכים לא מבוצעים ע"י הלשכה עצמה אלא אתה אמור ליזום הליכים כמו: עיקולי בנקים, עיקולי מטלטלין, עיקול שכר וכו. ההליכים ינקטו רק לפי דרישתך מול הלשכה.

ביטול צ'ק ע"י תקוחה

מיקי שטיין 11/05/08
מה אומר חוק ההוצאה לפועל בנודע לביטול צ'ק ע"י הלקוחה לאחר קבלת המוצר? האם זוהי עברה על החוק?

ביטול שיק ע"י לקוחה

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
מיקי שלום רב

ביטול שיק אינו מהווה כשלעצמו עבירה פלילית.

חוק ההוצאה לפועל מאפשר לאדם שאוחז בשיק שלא כובד, לבקש לבצע את השיק, בלשכת ההוצאה לפועל, וניתן להגיש בקשה לביצוע שטר בלשכת ההוצאה לפועל, בדומה לאופן שבו אוכפים פסק דין.

לשאלות נוספות ניתן לפנות בפנייה דחופה ונשתדל לסייע לך.

עיקול רכב נכה

אביב 11/05/08
עקב חוב הרכב שלי עוקל. זהו רכב נכה (תו משולש) אשר בגינו קיימת הלואה לחברת מימון (החוב לא לחברת המימון). בביטוח לאומי אני מקבל קצבת ניידות בגין רכב זה ומשלם אגרה שנתית של 21 ש"ח בלבד. כבר 3 חודשים שאני מנסה מחזיר לרשותי את הרכב שעוקל אך ללא הצלחה.
מה עושים?

עיקול רכב נכה

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
אביב שלום רב

שאלתך אינה מפורטת די הצורך.

הכלל הוא, כי לא ניתן לעקל רכב של נכה אלא אם הרכב הוא יקר ונחשב למותרות.

ניתן לפנות אלינו בפנייה דחופה ונשתדל לסייע לך.

עיקול מטלטלין

וויס ברוך 11/05/08
שאלה: עקול מטלטלין ללא ליווי של שוטר ובנוכחות קטין .
פעולה זו חוקית או לא???
המעקלים נכנסו לבית כשיילדי היו בבית, והיתה להם מכך טראומה, הוצאת המטלטלין נעשה בנוכחות ביתי הגדולה שהיא עדיין קטינה ובברוטליות ובהפחדת בנותיי.

הוצאת מיטלטלין מעוקלים בנוכחות קטין

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
לפי חוק ההוצאה לפועל, אין לבצע צו להוצאת מעוקלים אם במקום נמצא קטין שטרם מלאו לו 16 שנים. אולם אם הורהו של הקטין נמצא עמו, או אדם בגיר אחר שנחזה להיות אחראי עליו (למשל קרוב משפחה אחר/מטפלת/שמרטף) ניתן לבצע את הצו.

למרות זאת, ראש ההוצאה לפועל מוסמך להורות בכל זאת על ביצוע הצו אם אין דרך אחרת לבצע אותו.

העיקול מבוצע על ידי בעל תפקיד מורשה מטעם ההוצאה לפועל ואין חובה לצרף שוטר לביצוע ההליך.

דוח – פיגורים

רוני 09/05/08
כל חצי שניה תוספת פיגור של 5 אחוז אז בשנה זה 10 אחוז?

השאלה אינה ברורה דיה

עו"ד איתן שווץ 14/05/08

ויתור על סודיות

רן 08/05/08
שלום.
החייב שלי הגיש בקשה להכריז עליו כחייב מוגבל באמצעים וצירף לבקשתו תופס ויתור על סודיות.
שאלה:
1. האם אני כזוכה יכול להשתמש עם כתב ויתור סודיות זה לאיתור נכסים או כספים של החייב?
2. האם זכות שימוש בויתור על סודיות ניתנה רק לראש הוצל"פ?
3. מה הוא ההליך שאני צריך לעשות כדי להישתמש במסמך הנ"ל?
4. האם אני צריך לקבל אישור מראש ההוצל"פ בכל פעם שאני רוצה להשתמש במסמך ולפרט לאיזו מטרה?
5. איך רשויות כמו מס הכנסה וכדו' משתפים פעולה עם אחד שיש לו מסמך הנ"ל ורוצה לקבל מידע? האם מרמים קשיים? מה לגבי הבנקים?
במידת האפשר נא לפרט את תשובתך יותר.
תודה מראש!!!

כתב ויתור על סודיות ומידע על נכסיו והכנסתו של החייב

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
שלום רב!

לפי סעיף 7ב לחוק ההוצאה לפועל, ראש ההוצאה לפועל רשאי, מיוזמתו או על פי בקשה, על יסוד כתב ויתור סודיות שחתום על ידי החייב, לצוות על כל גורם שברשותו מצוי מידע על נכסי החייב ומקורות הכנסתו, למסור את המידע לידיו של ראש ההוצא לפועל.

גורם שקיבל צו למסירת מידע חייב למסור את המידע לראש ההוצאה לפועל, ולגבי רשות מס, חובתה למסור מידע שמקורו בדו"חות שהגיש לה החייב בלבד, ולא מידע אחר.

המידע הוא לידיו של ראש ההוצאה לפועל בלבד, וראש ההוצאה לפועל רשאי לגלות לזוכה פרטים על נכסים, מבלי לגלות את מקור המידע בדבר הנכסים.

בקיצור, עליך להגיש בקשה למתן צו למסירת מידע, לראש ההוצאה לפועל בכל פעם שאתה רוצה לקבל מידע מגורם כלשהו.

איחוד תיקים בהוצל"פ

פנינה 08/05/08
שלום. יש לי שלושה תיקים בהוצל"פ שעומדים כרגע על סכום של 30.000 שקלים. בשלושת התיקים נגדי יש כרגע הליכים פעילים..
ביקשתי מעורך דין שמטפל לי במזונות, לבצע איחוד תיקים ובינתיים להפסיק הליכים כבר לפני חודש אך מתברר שעדין לא עשה זאת והוא בחופשה. האם זה אפשרי לעכב הליכים? האם משרד עורכי דין יכולים שלא להתחשב בעיכוב ההליכים ולהמשיך או שהם מחוייבים
ותוך כמה זמן מבקשה לעיכוב הליכים זה יכול להתבצע?
תודה

איחוד תיקים בהוצאה לפועל ועיכוב הליכים

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
אם קיימים נגדך 3 תיקי הוצאה לפועל, קיימות אפשרויות שונות לקבל עיכוב הליכי הוצאה לפועל:

1. אם יש באפשרותך לשלם כל חודש 3% מסכום החובות בתיקי ההוצאה לפועל, במקרה שלך 900 ש"ח בחודש, ניתן לבקש איחוד תיקים רגיל ולשלם מדי חודש 3% עד לפירעון החוב בתיקי ההוצאה לפועל.

2. אם אין באפשרותך לשלם כל חודש 3%, ניתן להגיש בקשה להכרזתך כחייבת מוגבלת באמצעים, ובמקרה כזה קובעים לך לשלם צו תשלומים לפי היכולת שלך ו/או פוטנציאל ההשתכרות שלך.

3. ניתן לבקש לשלם צו תשלומים בכל תיק הוצאה לפועל בנפרד, ובכך למנוע הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ כפי שניתן במקרה של איחוד תיקים רגיל וכן למנוע הגבלת חשבונות הבנק והגבלות נוספות, מכח הכרזתו של חייב כמוגבל באמצעים.

בעניין אחוזי שכ"ט עו"ד בתיק הוצל"פ

פנינה 08/05/08
האם שכר הטירחה נלקח מסכום קרן המזונות שאקבל?
בתחילת הקשר עם העורך דין הפקידה שלו אמרה לי שהם מוסיפים סעיף נוסף (לפי חוקי הוצל"פ) כשכר טרחה והוא מוטל על החייב.
האם זה נכון? ובכלל האם זה נכון לקחת לי 15% מסכום הקרן?

תודה

שכר טרחה בתיקי הוצאה לפועל מסוג מזונות

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
לראש ההוצאה לפועל שיקול דעת לגבי סכום שכר הטרחה שיחויב בו החייב.

שכר הטרחה בגין ייצוג זוכה בתיק מזונות נקבע לבקשת הזוכה, על ידי ראש ההוצאה לפועל, וזאת בהתאם להליכים שבוצעו בתיק והסכומים שנגבו בפועל.

לעומת זאת, שכר הטרחה לעורך הדין שמייצג אותך, נקבע בהתאם למה שסוכם בינך לבין עורך הדין שלך. יתכן כי מצד אחד תשלמי לעורך הדין שלך, שכר טרחה בשיעור שסוכם, והחייב יחויב בתשלום חלקי בלבד.

לגבי הסבירות של גובה שכר הטרחה, לדעתי לא מדובר בעמלה מוגזמת.

תיק הוצאה לפועל משנת 1991

דניאלה 07/05/08
כל התיק צולם והפרטים הם מתוך המסמכים שראיתי.
בשנת 1991 נפתח נגד בעלי (כחייב מספר 1) תיק בהוצאה לפועל (צ'קים שלא היה להם כיסוי). יתכן וגם אני הייתי חלק מהתיק (כחייבת מספר 2). המסירה לבעלי בוצע עוד באותה שנה 1991. למרות שהיינו
זוג נשוי (עד שנת 2002) וגרנו ביחד (גידלנו 4 ילדים) המסירה לי כחייבת מספר 2 בוצע רק בשנת 2001.
מה יכולה להיות הסיבה להפרש של 10 שנים במסירה. האם יתכן שרק 10 שנים לאחר פתיחת התיק הוסיפו איתי כחייבת נוספת? אין מסמכים המתייחסים לשנים בין 91-01. אם הוסיפו אותי לתיק לאחר 10 שנים ולפני זה לא ידעתי למעשה על קיומו עבורי התיק נפתח רק בשנת 2001. לא היה קשה לאתר אותי. האם לא חל במקרה כזה חוק התיישנות?
מה אפשר לעשות היום?

מידע נוסף: חוק הוצאה לפועל

תיק הוצאה לפועל משנת 1991

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
שלום רב

יתכן שלקח לזוכה 10 שנים לבצע את המסירה, מחמת קשיים בביצוע המסירה, או קושי באיתור המען שבו את מתגוררת.

לא ניתן להשיב על שאלתך מבלי לבדוק את התיק לעומק.

ניתן לפנות ב"פנייה דחופה" ונשתדל לסייע לך.

הגשת תביעה בהוצ"לפ על הוצאות מעבר לחוזה בי"ש

אבי 07/05/08
אם בעבר(2004) שילמתי (מרצוני) עבור הילדים הוצאות בי"ס למרות שאני לא חייב, פסק דין קובע שהוצאות חינוך חלות רק על גרושתי ורק הוצאות מיוחדות (שיניים, ביטוח רפואי) חלות עלי. האם אני יכול לתבוע רטרואקטיבית סכום של כ2000 ש"ח?

אב ששילם הוצאות חינוך מבלי שהיה חייב לשלם

עו"ד איתן שווץ 11/05/08
בהוצאה לפועל ניתן לאכוף פסקי דין. תביעות מגישים בבית המשפט.

שאלתך לגבי תביעה רטרואקטיבית, היא שאלה בתחום דיני האישות ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך, לפורום "דיני משפחה".

סגירת חובות

דבי 06/05/08
אני גרושה 11 שנים בהיותי נשואה לאדם אלים מילולית ופחג אלוהי חילק הגרוש צק שלי להימורים לפני 17 שנים במשך השנים שילמתי הקרן 4500 שח פרעתי במשך השנים 12500 שח הנושה נפטר לפני חודשים החוב עומד כרגע 45000 אלף ריבית לאחר פניה לעורך דין הוא דורש 3500 שח והאלמנה דורשת 2000 שח העם על פי חוק מגיע להם כסף

זוכה שנפטר והמשך הליכי הוצאה לפועל

עו"ד איתן שווץ 06/05/08
זכותם של היורשים להמשיך בגביית החוב שעומד לזכות המנוח כזוכה בתיק הוצאה לפועל.

הסדר של צד ג' לתיק איחוד

לימור 06/05/08
האם כאשר יש לי תיק איחוד הכולל 10 תיקים, יש אפשרות לצד ג' לבקש בקשה לשלם את חובי אך רק אחוז מסוים מהחוב וזאת כדי לסגור את התיק?
אם יש אפשרות כזו, האם יש מדרגות מסוימות שלפי גובה החוב נקבע האחוז המסוים שאותו צד ג' צריך לשלם בשביל לסגור אתה תיק?

הסדר של צד שלישי לסילוק חובות בתיק איחוד של החייב

עו"ד איתן שווץ 06/05/08
ניתן להיעזר בצד ג' כגון חבר או קרוב משפחה של חייב, על מנת להציע הסדר לסילוק החוב בתיקי ההוצאה לפועל שכלולים באיחוד, בפשרה.

אין בחוק ההוצאה לפועל, אפשרות לאכוף על זוכים לוותר על חלק מהחוב ואין מדרגות לתשלום בגין סילוק חובות.

רק בהליך פשיטת רגל ניתן לאכוף על נושים הסדר לסילוק החוב בפשרה, ואף הפטר מחובותיו של החייב.

אושר לי: עיקול בטרם מתן אזהרה

חתול 06/05/08
העו"ד בינתיים הוציא בקשה לעיקול בבנקים.
2 שאלות: כמה זה עולה בערך?
נתתי לעו"ד 200 שקל על שמו.
האם זה מקובל על שמו? הוא אומר שמורידים לו מהקופה שלו משהו כזה. כיצד אדע כמה ירד? כי אני לא רוצה לחטט בזה יותר מידיי או שאמתין שאקבל את הכסף בע"ה ואז אעשה "סגירת חשבון"
2. מה הליך העיקול? מתי נדע שעוקל? מה זה עיקול? הכסף נעצר ועובר אליי?

תודה

הוצאות בגין הליכי עיקול בבנקים

עו"ד איתן שווץ 06/05/08
משלוח עיקול לכל בנק כרוך בעלות של 7 ש"ח כך גם לגבי חברות ביטוח וצדדים שלישיים, שלפי החוק זכאים להחזר הוצאות בגין רישום העיקולים.

אתה יכול לברר את סכום ההוצאות במרכז המידע הארצי של מערכת בתי המשפט וההוצאה לפועל.

תוקף צו מאסר

רן 06/05/08
שלום.
כאשר נגד החייב הוצא צו מאסר, השוטרים חייב לאתר את החייב תוך שלושה חודשים נכון, במידה ולא אותר החייב ע"י משטרת ישראל תוך שלושה חודשים הצו יבוטל?
האם המשטרה חייבת ממש לחפש את החייב או שמסתפקת בשיחות טלפון לחייב והגעה לביתו?

תקופת ביצוע פקודת מאסר

עו"ד איתן שווץ 06/05/08
אם המשטרה לא הצליחה לאתר את החייב, מוארך תוקפה של פקודת המאסר ב-90 יום מיום שהצליחה לאתר את החייב. ככלל על המשטרה לבצע את פקודת המאסר, בתוך 90 יום מיום שהפקודה הועברה לביצוע המשטרה.
דילוג לתוכן