הסעת נוסעים בשכר ללא אישור מתאים אסורה + אין ביטוח במקרה תאונה.

  • "השתתפות דלק" מטרמפיסטים. חוקי?
    מוני | 18/08/2010 12:42

    מה אומרים חוקי התעבורה על טרמפים בתשלום?יש לוחות טרמפים באינטרנט, חלקם שייכים למסגרות מסויימות למשל סטודנטים של אוניברסיטה מסויימת.האם גביית תשלום "סימלי" לצורך השתתפות בהוצאות הדלק בנסיעה  מכל נוסע היא חוקית? כי זה נשמע לי כאלו אני פותח עסק בתור נהג מונית רק בלי הרשיון המתאים ובלי להצהיר למס הכנסה... אם זה מותר אז איפה עובר הגבול של הסכום הסימלי... האם יש חשיבות לקרבה של הנהג לנוסעים בהקשר לחוקיות טרמפ התשלום (למשל אולי זרים מוחלטים אסור אבל קולגות בעבודה מותר?)

    • הסעת נוסעים בשכר ללא אישור מתאים אסורה + אין ביטוח במקרה תאונה.  לת
      עו"ד אנושי אלי | 19/08/2010 10:54

      • יש מוצא חוקי
        דוד, מתנדב בתנועה | 19/08/2010 14:03

        עושים פול של כלי רכב, כלומר, כל אחד בתורו מסיע את החברים. בצורה כזו ההוצאות מתחלקות באופן שווה וכסף לא מחליף ידיים. במקרה של תאונה, אם הביטוח יחפור בזהות המשתתפים בפול ויגלה חלילה שלאחד הנוסעים אין בכלל רכב, הרי שהוא נוסע בתשלום ואתה נכנס לצרות. בנוסף, אם אתה מסיע בתשלום, אתה חשוף לתביעת נזיקין בכל מצב, כולל נניח שאחת הנוסעות לכלכה את שמלתה בגריז. זהו כסף מסוכן שלא כדאי לקבל אותו, אבל זו רק דעתי.

        • מעניין, ומה לגבי טרמפ בחינם? האם יש בעיה ביטוחית?
          מוני | 19/08/2010 17:19

          האם אני חשוף לתביעת נזיקין אם אני מסיע טרמפיסט לא בתשלום? אגב אפשר לשלב נוסעי פול רכבים עם נוסע חינם לא? תודה על התשובות, משפט זה תחום מעניין...