0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

הפסקת תקשורת בזמן הסדרי ראיה

| 2
הפסקת תקשורת בזמן הסדרי ראיה
מיכל 08/02/08

בתי בת ה-3 לנה אצל אביה פעם בשבוע. בזמן זה האב אינו מאפשר לי לשוחח עם בתי כלל, הוא מנתק את הטלפון ולא עונה לנייד כל זמן שהיא אצלו. המצב מתסכל אותי מאד וגם את בתי ששאלה אותי לאחרונה, "אמא, למה את לא מתקשרת להגיד לי לילה טוב?"
פניותי אליו בענין נענות בחוסר תגובה, ואף פנייתי לכל מכריו לא הועילה.
האם ניתן משפטית או בכלל להפסיק מצב זה.
(ישנה פקידת סעד בתמונה, אך הוא אינו שומע לה).

אם מודאגת.

הסדרי ראייה, קשר טלפוני
עו"ד ליאת עצמון 08/02/08
מיכל שלום,

מפנייתך עולה כי בזמן שביתך נמצאת אצל אביה במסגרת הסדרי הראייה שקבעתם, האב מתעלם מפניותיך הטלפוניות ואיננו מאפשר לך לשוחח טלפונית עם הילדה.
התסכול והדאגה המציפים אותך מובנים וברורים שכן, מדובר בילדה קטנה בת שלוש וסביר להניח שהנך קשורה אליה מאד.
הסדרי הראיה מתקיימים בד"כ על מנת לשמר ולחזק את הקשר בין הילדה לאב. לפיכך, רצוי ששיחות הטלפון יהיו במינון, כמו שיחת טלפון אחת קצרה בביקור במסגרתה רק תאמרי "לילה טוב" לילדה ולא מעבר לכך, וזאת על מנת שבתך תקבל תחושת ביטחון כשהיא נמצאת אצל האב ותוכל לסמוך עליו ולא תפתח תלות בקיום השיחות איתך.
על מנת להסיר דאגה מליבך, יתכן ותוכלו להגיע להסכמה כי במקרה בו חלילה קורה משהו לילדה, האב יתחייב לעדכן אותך ללא דיחוי.
מבחינה משפטית, הדבר נתון לשיקול דעת של ביהמ"ש ותלוי במכלול הנסיבות כאשר בראש ובראשונה יתחשב ביהמ"ש בטובת הילדה ובצרכיה. סביר להניח כי לתזכיר פקידת הסעד יהיה משקל באשר לנזק שעלול להיגרם לילדה, אם לא תתקיימנה שיחות טלפון, אם יתקיים.
אני מאחלת לך ולאבי הילדה כי תשכילו להגיע להסכמות תוך התחשבות בטובת הילדה,

בכבוד רב ובברכה,
ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשפמש בלבד
הפסקת תקשורת-המשך
מיכל 11/02/08
השיחות שהתקיימו עד עתה ביני לבין בתי בזמן שהותה אצל אביה, הן קצרות מאד אולי 2/3 משפטים שבסיומם אני מאחלת לה לילה טוב.
פניתי אל פקידת הסעד בענין והיא ציינה על סמך דעתה הכללית מאד, מבלי לבדוק/לשאול את הילדה שהשיחות בלילה "מזיקות" לילדה משום שלדברי האב לאחר ה"לילה טוב" שלי, היא אינה רוצה לישון ורוצה לחזור הביתה.
נתונים אלה שקריים ביותר. ונעשים אך ורק לצורכי נקמה בלבד. אינני ההורה היחיד שילדו לן אצל אביו ומעולם לא שמעתי שצריך לנתק תקשורת לגמרי על מנת שהילדה תלך לישון בצורה מסויימת.
בוועדת התסקיר שהתקיימה לפני מס חודשים הומלץ לאבי ילדתי ללכת להדרכה הורית על מנת שילמדו אותו כיצד להתמודד עם בכיה של הילדה ועם רצונה לראותי. אך פקידת הסעד כיום לא מוכנה למסור לי מידע בדבר ההדרכה ועל פי דבריה ניכר שהוא אינו הולך לשם כלל.
גם אם הדבר נכון ובגלל השיחה שלי עמה בלילה היא אינה נרדמת בקלות או רוצה הביתה ישנם דרכים להתמודד חוץ מלנתק כליל את התקשורת. ומי ערב לכך שלילדה לא נגרם נזק דווקא משום שהיא אינה שומעת אותי לפני השינה? מי בדק זאת?

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן