חג שמח. שאלה. יועץ השקעות בבנק
בשנת 2007-2006 פתחתי חשבון השקעות בבנק עם דגש – השקעה לצורכי רכישת נכס. יועץ השקעות בבנק המליץ לרכוש תעודת סל מבט מטח דולר, צמודה לדולר.
בשנים הנ"ל עמד שערו של הדולר סביב 4.30. מאז נרכשה תעודת סל דולר החל לרדת עד שער 3.20 . שאלתי יועץ השקעות האם ניתן לגדר או להגן על השקעה. השיב שלא כדאי.
קיצר, אחרי תקופה הוא עזב את הבנק ועד היום דולר אינו עולה לשער שנרכש. כעבור 3 שנים בלא ברירה התחלתי למכור בהדרגה. נגרם לי נזק רב במצטבר. אם נוסיף את ערך הכסף בשנת 2006 וכיום אם היה ממליץ לי להשקיע בצמודי המדד, לא היתי מגיע למצב הנ"ל. הרי, אין לי כלים שיש ליועץ בבנק.
החלטתי לפצל כסף לשני החשבונות, כלומר חלק עם תעודת סל הדולרית נשארה וזהו החשבון עם סטטוס חשבון מעייץ. וחלקו השני בוצע המרה לש"ח וכסף זרם לחשבון השני, החלטתי שלא יהיה בו חשבון מעייץ ושכסף היה בעו"ש. הגיעה יועץ חדש לסניף התחיל לטלפן ולומר שחבל שאני מחזיק סכומים גדולים בחשבון (שאינו בתחום העיוץ), וכדאי לי לחושוב על השקעות. כאמור הוא שיכנע אותי להשקיע בווריפון, אפריקה ישראל, אוסיף ודלק נדלן. לאחר תקופה שוב צלצל והסכמתי – כעבור בכ 3 שנים מ 350000 אלף ש"ח (חשבון שאינו מעייץ), קיימת יתרה בנ"ע בכ 39 אלף ש"ח בלבד. החלטתי שלא יכור דבר, למרות שמרבית נ"ע עם תשואה במינוס 86%.
אציין שנשבר לי מלוקשים של היועץ ואני צריך כעת כסף, אך ממליון ש"ח
נהפכו לפירורים. לצורך המחשה יכלתי לרכוש בשנת 2007 שני דרות בנות 4 חדרים בקריית האקדמיה שבנתניה. כיום כל אחד מהדירות עולות שם בכ מליון וחצי ש"ח.
אם יש כאן, רשלנות מצד הבנק ויועץ השקעות בבנק והציג עצמו כיועץ מוסמך מטעם הבנק.
אודה לתגובתכם
הענין שהצגת מורכב, ולא ניתן להשיב מבלי לקבל פרטים נוספים.
אני מציע כי תפנה להתייעצות לעו"ד המתמחה בתחום .
בברכה,
זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות