קבלת מעמד בישראל לאחר נישואין בין בני אותו מין
אני לסבית והתחתנתי שבוע שעבר בוגאס עם בת זוגתי מה הצעדים הדרושים להסדרה מול המדינה בשביל שיכירו בנו כנשואות? יש לזה השפעה על הזכויות שמגיע לנו?
יעל שלום,
למרות שהחוק בישראל מחייב את משרד הפנים להכיר בזוגות חד-מיניים ולהעניק לבני הזוג הזרים מעמד, המציאות מורכבת יותר. פקידי משרד הפנים, שכל אחד מהם מגיע עם הרקע התרבותי והערכי שלו, נוטים להיות חשדניים יותר כלפי זוגות חד-מיניים ולעיתים קרובות חושדים שמדובר בקשר פיקטיבי.
ההליך המדורג לקבלת מעמד בישראל עבור בני זוג של אזרחים ישראלים מתחיל בהגשת מסמכים למשרד הפנים. לאחר הגשת המסמכים, וככל שבני הזוג (במקרה זה בנות הזוג) עומדים בדרישות המחמירות של הגשת מסמכי סף תקינים (ולעתים מדובר בהקשר זה באתגר לא קטן), משרד הפנים בודק את אמיתות הקשר והתאמה לדרישות החוק במשך 2-6 חודשים.
במקרה הרגיל, בן הזוג הזר מקבל אישור כניסה לישראל. אולם, כאשר קיימים גורמי סיכון כמו פער גילאים משמעותי, גירושים טריים, הפרות אשרה בעבר או זוגיות חד-מינית, לעתים נקבע ראיון סימולטני בטרם כניסת הזר לישראל - הישראלי עונה על שאלות במשרד הפנים בישראל בעוד בן הזוג הזר נשאל במקביל בקונסוליה הישראלית במדינתו.
משך ההליך כולו הוא בערך 5 שנים. במהלך התקופה נדרשת שהייה של לפחות 9.5 חודשים בשנה בישראל. בזוגיות חד-מינית, למרות שהחוק מחייב את משרד הפנים להכיר בזכויות שוות, בפועל התהליך כאמור מורכב יותר ופקידי משרד הפנים נוטים להיות חשדנים יותר ולדרוש הוכחות נוספות לכנות הקשר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!