מה עושים עם שותפה בחברה שמעלה והשאירה חובות?
שלום.
היתה לי בת זוג שפתחנו חברת לשיווק יינות ומזון בעמ.
לאחר כ שנתיים היא חלתה ולא יכלה לעבוד בעבודה מאומצת , וביקשה שאפתח לה חנות ואתר אינטרנט לסידור מארזי שוקולד.
פתחתי חשבון בנק נוסף בבנק ברקליס ,שתנהל משם את העסק.
בחשבון זה השאירה חובות כ 280.k חובות לארנונה כ 50.k
והלוואת מחשבון לחשבון סך של כ 150 k
העסק נסגר וכל החובות החובות נפלו עלי
מה ניתן לעשות ?
חשוב לבחון תחילה את שאלת האחריות שלך לחובות שנצברו. אם העסק שהקמתם הוא חברה בע"מ, האחריות לחובות אמורה להיות מוגבלת לנכסי החברה, אלא אם חתמת אישית על ערבויות. יש לבחון את אופי חשבון הבנק: האם הוא נפתח כחלק מהחברה או על שמך הפרטי או במשותף עם בת הזוג. אם לא נרשמת בחשבון כבעלים או ערב, ייתכן שתוכל לטעון לחוסר אחריות אישית על החובות לבנק.
לגבי החובות האחרים, יש לבחון כל חוב בנפרד. חובות הארנונה בדרך כלל נובעים מרישום העסק או מבעלות על הנכס, ולכן ייתכן שניתן להעביר את האחריות אם בת הזוג או החברה הם הרשומים ברשות המקומית. לגבי הלוואות, חשוב לבדוק מי חתום על ההתחייבות. אם מדובר בערבות אישית שלך, ייתכן שלא תהיה ברירה אלא להתמודד עם האחריות.
ככל שיש לך אחריות אישית, יש לפנות לנושים ולהתחיל במו"מ להסדרת החובות, תוך הצגת תמונת מצב כלכלית. אם הנושים מבינים שקיים סיכוי נמוך לגביית מלוא הסכום, הם עשויים להסכים להסדר מופחת. במקביל, יש לשקול את האפשרות לנקוט בהליכים משפטיים נגד בת הזוג אם פעלה בניגוד להסכמות ביניכם, אך זאת רק לאחר בחינת ההשלכות המשפטיות והרגשיות.
בשל המורכבות והיקף החובות, אני ממליץ בחום לפנות לייעוץ משפטי מקצועי כדי לבחון את כל האפשרויות החוקיות ולהכין תוכנית פעולה מדויקת. חשוב שתאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים, לרבות חוזים, תכתובות ודפי חשבון, ותבצע בירור מעמיק של מצב החברה מול הנושים והיקף האחריות שלך לחובות אלו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!