הסדרת מעמד לבן זוג זר בקשר זוגי של בני אותו מין
שאלה קצרה וטכנית:
אני (32) ובן זוגי (35) נישאנו בקנדה ב-2023. אני אזרח ישראלי, הוא קנדי.
נדרש:
1. רשימת מסמכים לתהליך
2. לו"ז משוער
3. עלויות
4. האם יש מסלול מיוחד לזוגות חד מיניים
תודה!
עודד שלום רב,
שאלתך כמובן אינה "קצרה וטכנית" כלל, אלא מבקשת למעשה מורה נבוכים מקיף להליך בירוקרטי מורכב. חשוב להדגיש שפורום זה, על אף היותו מקור טוב למידע ראשוני, אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי מקצועי מלא.
1. רשימת מסמכים: באופן כללי, נדרשים כל מסמכי הסף המפורטים בנוהל (הכוונה ל"נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני אותו מין", ואתה מוזמן לעיין ברשימה המלאה שם). אך הנקודה החשובה שחשוב שתבין היא שלא מספיק רק לדעת אילו מסמכים נדרשים - חיוני להבין כיצד עליהם להיות מאומתים כדין לצורך הצגתם בישראל. בקנדה, כמו בכל מדינה, יש הסדרים פנימיים משלה לגבי סוגי המסמכים. נקודה קריטית במיוחד היא המסמך שמשרד הפנים מכנה "תעודה המעידה על מצב אישי נוכחי וקודם". זהו מוקש של ממש שדורש הבנה מעמיקה של אופן פעולת מרשם האוכלוסין בקנדה והמסמכים שהוא מנפיק.
2. לוח זמנים משוער: במקרה שלכם, כזוג נשוי, התהליך עד שבן זוגך יקבל רישיון ישיבה ארעי מסוג א/5 יכול להימשך בין מספר חודשים לשנה, וזאת בתנאי שההליך מתנהל כשורה, שכל המסמכים מוגשים בדיוק כנדרש על-פי הנוהל ושאין כשלים אחרים כגון כשלים בראיון כנות הקשר, תיקים פליליים, אי-עמידה במבחן מרכז חיים משותפים בישראל ועוד.
3. לגבי העלויות: ישנה אגרה בסביבות 1,000 שקלים. אם כיוונת בשאלתך לעלות של ייצוג משפטי, כל עורך דין מעריך את עבודתו באופן שונה ואני ממליץ לערוך סקר שוק מקיף.
4. לגבי מסלול מיוחד לזוגות חד מיניים - כן, קיים מסלול כזה. אני מזמין אותך לעיין בתשובה מפורטת שכתבתי בנושא בפורום זה במענה לשאלה של עומר ב-4.12.24.
בהצלחה,
ארתור
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!