0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

בדיקת אבהות לילד שנולד בחו"ל

אזרחות ישראלית
רמי 21/11/24

אני אזרח ישראלי שחי 20 שנים בארה"ב ונשוי לאזרחית ארה"ב. יש לנו ילד משותף שנולד זמן קצר אחרי שהתחתנו. הבנתי שיש לו זכות לקבל אזרחות ישראלית משום שאחד מהוריו (אני) אזרח ישראלי, אבל כשפניתי בעניין זה למשרד הפנים באחד הביקורים שלי בארץ אמרו לי שאני צריך לעשות בדיקת אבהות דרך בית משפט. למה? אני ואשתי היינו נשואים כשהוא נולד ובתעודת הלידה אני רשום כאבא שלו – אז למה צריך דנ"א?

בדיקת אבהות לילד שנולד בחו"ל
עו"ד ארתור בלאייר מנהל 22/11/24

רמי שלום,

התפעלותך בהחלט מובנת.

רשויות המדינה, ובהן משרד הפנים ונציגויות קונסולריות ודיפלומטיות, פועלות בהתאם לחוק ונהלים ייעודיים שאמורים לסייע לפקידים ליישם את החוק בצורה הטובה והמדויקת ביותר. מאחר שישנה משמעות רבה לקביעה אם אתה אבא של בנך והיא הכרה בזכותו לקבל אזרחות ישראלית, המדינה בודקת כל מקרה כזה בפקידה וכאמור בהתאם לנהלים.

נוהל מסוים של משרד הפנים מסדיר גם מצבים מהסוג שתיארת. ישנו קריטריון יחסית קשיח שאותו המדינה מיישמת במקרים של ילדים שנולדים לאבות ישראלים ואימהות זרות, והוא קובע שאם חלפו לפחות 300 ימים ממועד הנישואין עד ליום הלידה - לא תידרש בדיקת דנ"א להוכחת אבהות; ככל שלא חלפו 300 ימים, תידרש הוכחה מדעית באמצעות בדיקת דנ"א שעושים אך ורק דרך בית משפט לענייני משפחה (בישראל).

מבחן זה רלוונטי רק למקרים שבהם האב הוא אזרח ישראלי ולא האם.

לפקידים יש סמכות במקרים מסוימים להסתפק ב"הוכחת פרי בטן" (מני ראיות למהלך ההיריון והלידה בזיקה לאב), אך עושים את זה לעתים נדירות יחסית.

 

ארתור

 

עו"ד ארתור בלאייר

מנהל פורום הסדרת מעמד

דרך אבא הילל 12, רמת גן

054-6469080

arthur@i-lawyer.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן