מיצוי זכויות האישה
זוג קשישים כיום בנישואין שניים של כ-20 שנה חתמו על הסכם ממון לפני הנישואין-לטענת הקשישה לאחר חתימה על ההסכם ממון בפני העו"ד הזוג לא הלך לבית משפט או כל גורם משפטי אחר (לאישור ההסכם או כל דבר אחר)ומיד אחר החתימה נישאו. בהסכם סעיף מהותי-בו מתחייב הבעל לפתוח חשבון בנק משותף בו יופקדו כל הכנסותיהם והוצאותיהם… – סעיף זה לא קויים מעולם-למרות מספר בקשות מצד האישה- הבעל דחה אותה כל פעם בעיקר מסיבת הבירוקרטיה והסיבוך שבעניין…אך מאידך כל כלכלת הבית נשענה בעיקר על חשבון הבעל-ולא החסיר מאישתו דבר ואף נתן לה כרטיס אשראי (מוגבל בסכום הקנייה)-שתוכל לקנות מה שתרצה-היא היתה עקרת הבית ואף טיפלה בשני ילדיו שחיו בבית המגורים עם פיגור שכלי וקצבאות בטוח לאומי שלהם הופקדו בחשבונו והבעל עבד במספר מקומות..-בעקבות דמנציה קשה שלקה בה הבעל לפני כשנה-חשבון הבנק שלו הוקפא ע"י הבנק,ובעקבות פניה של האישה למינויה לאפוטרופוס לבעלה-והתנגדות של ביתו (מנישואין קודמים) מונה אפוטרופוס חיצוני. הפגיעה הכלכלית הקשה שיש לאישה מאז חלה בעלה היא ענקית-והיא מבקשת לתבוע את זכויותיה הכלכליות בחשבונו של בעלה-הן ע"פ ההסכם ממון-שמראה על כוונת השיתוף של הבעל והאישה והן ע"פ ההתנהלות הכספית ב-20 שנה האחרונות. מהן אפשרויות התביעה של האישה למיצוי זכויותיה הכספיות ?
שלום יוסי,
מקרה סבוך מאד, כי הרי ברגע שממונה אפוטרופוס לאדם, זה הופך להיות השולט בענייניו. עם זאת, הייתי פונה לאפוטרופוס, בצירוף הסכם הממון החתום ע"י הצדדים, מציגה בפניו את הבעיה שנוצרה ומבקשת ממנו כי בעת הגשת דיווח לאפוטרופוס הכללי, יציג גם הוצאותיה של האשה, כך שיעודכנו בתוך סל המחייה ויוקצב סכום לטובתה. אם מהלך זה לא יצלח, אז כדאי לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה ולהגיש בקשה להכיר בהסכם ולדאוג למחייתה של האשה. עלייך לדעת כי זה נושא בעייתי מכיוון שהאיש אינו יכול יותר להביע דעתו ועל ביהמ"ש לשקול את מכלול הנסיבות והראיות שיובאו בפניו. זה המקרה שממחיש מדוע חשוב לערוך ייפוי כוח מתמשך עת אנו בריאים בנפשנו.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שלום לעו"ד .
אמא שלי נמצאת במצב דומה מאוד למקרה הזה- ומאוד קשה לה כלכלית עם האפוטרופוס- ודיברנו עם שני עו"ד בטלפון- וכל אחד אמר משהו אחר. אחד אמר שיש להגיש תביעה לסעד הצהרתי לחלוקת רכוש , והשני אמר שאין מה לעשות- ואי אפשר לתבוע חלוקת רכוש- ללא גרושין. ובאמת מה קורה לאחר מות הבעל- האם האישה תוכל לתבוע חלוקת רכוש לפני קיום הצוואה או אם אין צוואה לפני קיום חוק ירושה? כי אם אין לה אפשרות לתבוע חלוקת רכוש לאחר מות הבעל- עליה לנסות לתבוע עכשיו את האפוטרופוס- כי אחרת היא מאבדת את זכויותיה כשותפה בכספים של בעלה.