0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

שאלה בדבר מינוי מומחה מטעם ביהמ"ש

| 7
שאלה בדבר מינוי מומחה מטעם ביהמ"ש
חני 18/11/07

שאלה
עברתי תאונת עבודה בידי וקיים תיק נזיקין נגד המעביד
הייתי רוצה לשאול בנושא מינוי רופאים מטעם ביהמ"ש.
1. בתחום האורטופדי: הרופא מטעמי וכן הרופא מטעם הנתבעת קבעו בטבלת הנתונים שהכיפוף הגבי של פרק כף ידי הוא 5 מעלות. הרופא שלי כתב בחוות דעת כתב 20% והנתבעת 10%
סעיף 41(10) מתייחס לכיפוף הגבי של פרק כף היד וקובע 10% למקרה שקיים כיפוף גבי של לפחות 15 מעלות שלא מתאים לנתונים שהציגו הרופאים גם מצד הנתבעת.
כעת לפני שלב ההוכחות הסתבר לי לאחר עיון בפרוטוקול שהשופטת היא צד לעניין והיא זו שהחליטה למנות רופא מטעם בית המשפט ולכן בקשתי את פסילתה ואכן מונתה שופטת אחרת במקומה.
האם יש מקום לבקש את ביטול המינוי של הרופא מטעם ביהמ"ש?? (פרופ אנגל)

2. בתחום הנוירולוגי: מונה רופא מטעם ביהמ"ש ראש מחלקה מרמב"ם
ופרופסור קורצין כותב שהנזק נגרם בעת הניתוח (התרחש ברמבם), הרופא לא היה כירורג ולא כירורג כף היד אלא מתמחה ובעת ה"ניתוח" המתמחה כותב במפורש שנקרע העצב המוטורי הרדיאלי הנקרע PIN. האם אין מקום לבקש את פסילתו של המומחה מטעם בית המשפט מהיותו ראש מחלקה ברמב"ם? היתכן שהמזיק הוא גם הבורר? האם כלל יש מקום למנות רופא מטעם בית המשפט כשהמתמחה מודה שהעצב הרדיאלי בעל רכיב מוטורי נקרע בעת הניתוח???
אודה על כל תשובה בנידון ענת

תשובה
עו"ד אסי לביא-צוקרמן 20/11/07
לצערי השאלות אינן ברורות לו. לי ברור לי מדוע היה צורך לפסול את השופטת ולא ברור לי האם עילת הפסלות רלוונטית גם למומחה.
בקשר למומחה מרמב"ם - הבנתי משאלתך שמדובר בתביעה נגד המעביד אז לא ברור לי ניגוד האינטרסים מול המומחה מרמב"ם. אם אמנם היתה רשלנות בטיפול ברמב"ם אני מניחה שהמעביד יבקש לשלוח הודעת צד ג' נגד בית החולים.

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן