פורום רשלנות רפואית

פורום רשלנות רפואית הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע לפגיעות שנגרמו עקב טיפול רפואי. טעויות בניתוח, איחור באבחון, נזקים בלידה, חוות דעת רפואיות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום רשלנות רפואית

עו"ד ורד פרי

עוסקת בתביעות רשלנות רפואית, בעלת ניסיון עשיר.

מעידה במדרגות

איילה 06/04/15
שלום
הייתי בהריון בשבוע 12 כשמעדתי במדרגות בבית מלון היה מים,כעבור שעתיים דיממתי פניתי למיון נבדקתי ונמסר לי כי אין דופק לעובר,
האם יש עילה לתביעה??
תודה

איבדתי את העובר עקב נפילה במלון - האם ניתן לתבוע?

12/04/15
לאיילה שלום,

רק מקום בו המעידה במדרגות נבעה ממחדל של המלון הבא לידי ביטוי בליקוי במדרגות, בתחזוקתן או בשמירה על בטיחות המשתמשים בהן - ניתן להגיש תביעה, המהווה תביעת נזקי גוף רגילה ולא תביעת רשלנות רפואית. במסגרת זו יהיה צורך להוכיח לא רק את רשלנות המלון אלא אף את העובדה כי החבלה היא שהביאה למות העובר, לנוכח העובדה כי יתכן ומדובר בהפלה טבעית אשר הייתה מתרחשת ממילא גם אלמלא הנפילה. לצורך כך יהיה עליך לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות נזקי גוף אשר יפנה את תיק מעקב ההיריון שלך למומחה רפואי אשר יחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי בין הנפילה למות העובר, לצורך הערכת סיכויי התביעה. שאלות נוספות בעניין זה מומלץ להפנות לפורום דיני נזיקין באתר.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם מדובר ברשלנות?

אושר 05/04/15
לאחר הפלה טבעית בשבוע 21+3 בעקבות ירידת מים בשבוע 19. במהלך ההריון היו דימומים בעקבות המטומה סבכוריונית. לאחר ההפלה בוצעה גרידה לניקוי חלל הרחם ולא בוצעה ס"ד לאחר מכן (איבדתי דם רב בהפלה). 12 ימים לאחר ההפלה ביצעתי ס"ד בקופה"ח והתוצאה הייתה המוגלובין 6.6, רופאת המשפחה התקשרה אליי לבשר לי שעליי להגיע לבי"ח בדחיפות לקבל מנות דם. במיון נשים ראו בנוסף ממצא המחשיד לשארית ברחם. למחרת עלה חום בעקבות זיהום רחמי, בעקבות השארית מהגרידה הראשונה. בוצעה גרידה חוזרת לאחר אימות בדופלר שאכן מדובר בשאריות. טופלתי באנטיביוטיקה בעקבות הזיהום הרחמי.
היום, שבועיים לאחר הגרידה השנייה עלה שוב חשד לשארית ברחם, יש ממצא תוך רחמי עם זרימות דם אליו, מה שאומר שלא מדובר ב"סתם" ממצא. כעת ממתינה לחוו"ד נוסף של מנהל מכון us בקופה שיתבצע מחר.
האם מדובר ברשלנות מטעם ביה"ח בו עברתי את 2 הגרידות? (גם בגלל השאריות וגם בגלל ההמוגלובין הנמוך).

נתגלתה אצלי שארית שלייה- האם מדובר ברשלנות?

12/04/15
לאושר שלום,

המקרה המתואר דורש בירור באמצעות עיון בתיקיך הרפואיים המלאים הן במוסד הרפואי בו בוצעה הגרידה והן בקופ"ח. 

השארת חלקי שליה איננה תמיד תוצאה של רשלנות רפואית ועלולה להתרחש גם במקרים בהם היה הטיפול ראוי ומקצועי. אולם במידה ולא בוצעה סקירה של חלל הרחם לאחר הגרידה - עולה החשש לרשלנות. כמו כן יש לבדוק האם לא הייתה התרשלות בהתעלמות מסימנים המחשידים לזיהום בבדיקת הדם שביצעת. שאלות אלו יוכלו להיבדק ולקבל מענה רק לאחר שתשלימי את הבירור והטיפול הרפואי. רפואה שלמה.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפסקת טיפול שיניים רשלני וקבלת החזר הכספים ששילמתי

רוני 05/04/15
שלום,

פניתי למרפאה פרטית לביצוע טיפולי שיניים, שכללו כתרים.

שילמתי מראש את עלות הטיפול במס' תשלומים בכרטיס האשראי.

בטיפול לקראת השמת הכתרים גרמו לי לכאבים עזים בשניים ובחניכיים. שבועיים ימים "רצתי" אחריהם, התעלמו מפניותיי ואמרו לי ש"זה בסדר וזה יעבור".

כעבור שבועיים פניתי לקופ"ח, שם אמרו שיש לי דלקת חמורה ונתנו טיפול אנטיביוטי.



אני לא מעוניינת להמשיך בטיפול במרפאה הפרטית ורוצה לקבל חזרה את הכסף ששילמתי (מסכימה שהם ייקחו את התשלום על ה"טיפול" שעשו עד עכשיו, שכלל רק "שיוף" שיניים. לא לקחו לי מדידות לכתרים עדיין).

איך אני מבטלת איתם עסקה ומקבלת את הכספים שלי חזרה?



תודה

החזר עבור טיפולים שלא בוצעו

12/04/15
לרוני שלום,

זכותך להקטין את נזקך על ידי הפסקת טיפול המבוצע בך באופן רשלני.

לעניין אופן הביטול והשבת הכספים - אנא הפני שאלתך לפורום צרכנות באתר. 

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אבחנה שגויה

אוראל 31/03/15
שלום, אני חייל ולפני שבוע נפצעתי באצבע במהלך העבודה בצבא והגעתי לביקור רופא, בביקור רופא האבחנה של האורטופד הייתה שהאצבע שלי נפוחה ומחליפה צבעים בגלל המכה.
האורטופד הבטיח לי שאין לי שבר או נמק מבלי לבצע צילום ושחרר אותי עם משחה לאלחוש ולא אמר לי שצריך לחטא את המקום למרות שהיה חתך מעל מקום השבר.
לאחר יומיים האצבע שלי הייתה נראית ממש גרוע והלכתי שוב לביקור רופא אבל הפעם במקום אחר, לאחר צילום הסתבר שהאצבע שלי שבורה והרופא הביע חשש לזיהום.
זה נחשב כעילה מספקת לתבוע את ביקור רופא? אם הייתי מסתמך על חוות הדעת שלו ולא הייתי מגיע שוב מיוזמתי האצבע יכלה להגיע למצב של נמק/צמיחה עקומה.
אשמח לחוות דעת, ואשמח לדעת אם היותי חייל משנה את התהליך.

תביעת רשלנות רפואית במהלך השירות הצבאי

12/04/15
לאוראל שלום,

תביעת רשלנות רפואית במהלך השירות הצבאי מוגשת לקצין התגמולים.

מאחר וערנותך הביאה לביצוע הצילום- גם אם באיחור של יומיים - ולטיפול ראוי, הרי שמנעת הלכה למעשה היווצרות נזק מהותי ובוודאי נזק לטווח ארוך. משכך, נראה כי אין מקום להגשת תביעה, אשר אחד מאדניה הינו היווצרות נזק בר-פיצוי.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית  
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התנהלות רשלנית של בית חולים

אירה 29/03/15
שלום!

אבא שלי מאושפז בבית חולים מיום שבת. בהתחלה דיברו על ספסיס בדרכי השתן, עכשיו כבר יש חשד לגידול. משכו אותו עד יום ג' -אין אורולוג בבית חולים, הזמינו אורולוג ליום ב', הוא הגיע ביום ג'. נתן הפניה לאולטרסאונד, ליום ד', דחו אותו ליום ה'. ביום ה' ביצעו אולטרסאונד, הרופא שביצע את האולטרסאונד לא הבין איזה מילה בהפניה, לא טרח לבדוק מה הדרישה ופשוט דילג על האזור, שזה היה הכי חשוב  בבדיקה. לאור כל זה, נדרש אולטרסאונד נוסף, הובטח שיתבצע היום והיום גילינו רק שנדחה למחר עקב חוסר תיאום בין המחלקות. המחלקה מסרבת למסור מידה רפואי לחולה עד לשחרורו. מה ניתן לעשות?

חוסר תקשורת של הצוות הרפואי ויחס לקוי

עו"ד אביטל פז מנהלת 06/04/15
אירה שלום



מדובר בתקשורת לקויה מצד הצוות הרפואי ויחס בלתי ראוי.

לצערי, לרוב הפתרון אינו משפטי שכן הוא יערך זמן רב.

במסגרת ההיררכיה בבי״ח את יכולה להתלונן ולדרוש מענה פשוט לא לוותר.



בברכה

אביטל פז, עו״ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כספי חסוי

לי 29/03/15
כספי קטין / חסוי שהתקבלו בתביעת רשלנות רפואית.

מה קורה אם הקטין הולך לעולמו ונשארו כספים בקופת הקטין?

האם הורי החסוי יורשים את הכספים או שהם הולכים לטובת האפוטרופוס הכללי במלואם?



אודה מאוד לתשובה,

כספי חסוי

עו"ד אביטל פז מנהלת 06/04/15
שלום רב

הכספים שייכים ליורשים ההורים



בברכה

אביטל פז, עו״ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מדובר ברשלנות רפואית

דור 22/03/15
אנא עזרו לי להבין אם מדובר ברשלנות רפואית :

פעוטה בת כמעט שנתיים שמשתמשת במשאף. הגענו לרופפה וביקשנו משאף חדש ושאלנו אם זה בסדר לתת את זה מניעתי , כלומר כשרואים שהיא מצוננת מאוד כבר להתחיל כדי למנוע הצטברות בריאות. היא התחילה להסביר שזה מטפל נקודתי ואנחנו צריכים להמשיך עם הטיפול המניעתי שהיא נתנה לנו בפעם הקודמת שזה משאף מסוג אחר ומן גרגירים כאלה. אני לא ידעתי שנתנה לבן זוגי הוראות ומרשמים לטיפול מניעתי והיא טענה שהסבירה לו בפעם שעברה והסבירה לי שוב ונתנה מרשמים שוב.וביקשה שנתחיל להשתמש כל יום. מגיעה לסופר פארם לקנות ורואה שכל המרשמים וההפניות שקיבלתי הם על שם ילד אחר שהיה שם לפנינו. האם מדובר ברשלנות רפואית?

מרשם עם שם שגוי - הארם רשלנות רפואית?

עו"ד אביטל פז מנהלת 26/03/15
דור שלום

אין ספק כי הרופאה טעתה אך הטעות לא גרמה לנזק ולכן אין מקום להליך משפטי כלשהו. 

בברכה

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צלקת מכוונת

רוי 19/03/15
אהלן . לפני כשנה ב1.3.14 עברתי ניתוח להסרת ציסטה מולדת . הסיפור
התחיל כאשר באוקטובר 13 יצא לי גוש בצוואר בצד שמאל . הרופאת משפחה שלחה
אותי בדחיפות לוולפסון שם ערכתי בדיקות כמו סיטי, צילום, רנטגן וכו '. לאחר
מכן עשיתי ביופסיה וגילו שזה ציסטה מולדת ויש צורך להוציא אותה . החלטנו
ללכת על ניתוח באופן פרטי דרך העבודה של אבי , קבענו עם ד"ר X על מועד
הניתוח באופן פרטי , אך לקראת מועד הניתוח כאשר ניסינו להשיגו פעם אחר פעם
על מנת להעביר אליו את הצילומים , הדיסק של הסיטי, התוצאות של הביופסיה ,
הוא התחמק כל פעם וטען תירוצים כמו "אבא שלי חולה" , "נתפס לי הגב" וכו'.
בעקבות כך אבי החליט לבטל את הניתוח יומים לפני המועד . התקדמנו הלאה
וקיבלו המלצה על פרופסור אחר , והוא טען שאין אפשרות בכלל לבצע ניתוח זה
באופן פרטי מכיוון שיש צורך באישפוז , ולכן קבענו לעשות ניתוח זה באופן
ציבורי . ביקשנו מאותו פרופסור שהוא זה שינתח אותי אך הוא טען שאין אפשרות
לקבוע את הרופא , הרופא נקבע ביום הניתוח . כמו כן הוא טען בפנינו שד"ר X
הוא רופא במחלקה שלו בבהי"ח איכילוב . לבסוף ביום הניתוח הרופא שניתח אותי הוא ד"ר X . הצלקת
שנשארה לי לא תואמת לצלקות של אנשים אשר עשו ניתוח זה . אין יום שאני
שאנשים שמכירים אותי לא שואלים מה זה ומה קרה. נשאר לי צלקת גסה ואני חושש
שהוא עשה זאת במכוון מכיוון שביטלנו ת'ניתוח דרכו באופן פרטי . היה
אפשר לראות את כעסו כשאשר ביקשתי לאחר שבועים מחלה אוטומטית מהביה"ח עוד
שבוע של גימלים מכיוון שהמקום עדיין לא החלים והוא לא רצה להביא . מה אפשר לעשות ? מה האופציות? קשה לי להסתובב ככה עם הצלקת הזאת . (אני רוצה להעלות תמונה שמישהו יתן חוות דעת, פשוט אין אפשרות לעלות תמונה.)

האם צלקת מכוערת מעידה על ניתוח רשלני?

29/03/15
שלום רוי,

אצל חלק מהאוכלוסייה קיימת נטייה לייצור צלקות בולטות ומעובות לאחר פציעה או ניתוח באזורים מסוימים בגופם. הצוואר הוא אחד מאותם אזורים אלו. מדובר בצלקות הנקראות צלקות קלואידיות או היפרטרופיות. במידה וזהו המקרה אצלך, אין מקום לטענת רשלנות רפואית. אמליץ כי תבקש לבצע ביופסיה ממקום הצלקת על מנת לבדוק במעבדה אם אכן מדובר בתופעה זו. רק אם התשובה שלילית - יש מקום לפנות לבירור משפטי בשאלת קיומה של רשלנות רפואית.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית
 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חיסיון רפואי

benny 19/03/15
שלום

בני זוג שעברו בבית חולים טיפולי פוריות,

האם מותר לאישתו של הבעל לקבל מסמכים רפואיים ללא הסכמתו של הבעל?

 המסמכים קשורים לבדיקות שהבעל עשה לצורך טיפולי הפוריות



תודה

האם לבת זוג יש גישה למסמכים רפואיים של הבעל?

29/03/15
בני שלום,

אין לאדם כלשהו זכות חוקית לעיין במסמכים רפואיים של מטופל אלא אם קיבל את הסכמתו המפורשת של המטופל, בכתב ועל גבי טופס מתאים, לפיה מוותר המטופל על סודיותו הרפואית כלפי אותו אדם ספציפי. הדבר נכון גם לגבי בדיקות שעבר המטופל במסגרת בירור סיבות לאי פוריות.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנית רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

טיפול לא תקין

ליאור 19/03/15
אני סובלת מתסמונת ברטר מגיל שנה היום אני בת 21 וחצי אתמול היתה לי סחרחורת וראיתי שחור בעניים הגעתי לבית חולים בשעה 12:00 בערך עשו לי בדיקות דם בשעה13:30 אמרתי להם שהם צריכים לעשות לי א.ק.ג. (בגלל מה שאני סובלת ממנו) הם לא עשו לי ואחד מהם אמר "זה מקרה של אחד למליון ואין סיכוי סביר שהא.ק.ג. שלך לא בסדר" נסיתי לתהעקש (מה שיש לי יכול לגרום לי לדום לב) והוא טען שהוא מבין ברפואה יותר ממני (שאני סובלת מזה 21 שנה ויודעת את התהליך שצריכים לעשות לי בכל אישפוז) אחרי הבדיקות דם הרגשתי יותר גרוע ובכל זאת אמרו לי לכי שבי בלובי בגלל שאין מיטות ישבתי בלובי עד השעה 18:20 נכנסתי למיון ואמרתי להם אני רוצה לחתום וללכת הבית כי הם לא מוכנים לטפל בי ולעשות לי א.ק.ג. או כל בדיקה אחרת (חוץ מבדיקת דם) הם שאלו אותי (כאילו הם עושים לי טובה) אם אני רוצה א.ק.ג. אמרתי להם שאני מהבוקר מתחננת אלהם ואף אחד לא מקשיב לי התחלתי לבכות מהעצבים אז הם כבר קראו לתכני לעשות לי א.ק.ג. ואחרי הא.ק.ג. הוא התגלה לא תקין ואז הרופאה שם נלחצה ועשתה לי לחץ דם שהוא היה נמוך היא אמרה לי שאני צריכה להתאשפז להשגחה לילה הגעתי למחלקה בשעה תשע אף רופא לא קיבל אותי הוא ראה אותי רק באחד בלילה הם הביאו לי לישון בלי מוניטור (שלשמו בעצם נשארתי בבית חולים) ורק בשש בבוקר לפני הביקור רופאים האחיות חיברו אותי למוניטור


אני רוצה לדעת האם כל החוויה שעברתי נקראת רשלנות רפואית

האם עיכוב משמעותי בטיפול במיון יחשב לרשלנות רפואית

29/03/15
ליאור שלום,

הנסיבות המתוארות בפנייתך מעלות אכן חשש לטיפול מזלזל ואף רשלני. אלא שלצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית יש צורך לא רק בטיפול רשלני אלא אף בהוכחת נזק משמעותי שנגרם כתוצאה מהאיחור במתן טיפול רפואי ראוי. אני מקווה שלא נגרם נזק כלשהו מעבר לעגמת הנפש והסבל שחווית בעודך ממתינה לטיפול. אם אמנם כך הוא המצב, אין מקום להגשת תביעה. ניתן לפנות בתלונה למשרד הבריאות.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ויתור סודיות

שירן 09/03/15
שלום רב,
אני לא יודעת אם הפורום הזה הוא המקום הנכון.. אבל הבן שלי לומד בחינוך מיוחד ודרשו ממני לחתום על טופס ויתור סודיות, ואם לא אעשה כן יוציאו אותו מבית הספר. האם יש להם אפשרות לעשות את זה?

תודה מראש

ויתור על סודיות רפואית לתלמיד

עו"ד אביטל פז מנהלת 15/03/15
אנא פני לפורום דיני נזיקין

בברכה אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה

גלי 06/03/15
האם אני יכולה להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים ללא ייצוג של עו"ד בשלב ראשון על מנת לא לפספס התיישנות ורק אחר כך לצרף עו"ד?

האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ללא עורך דין?

11/03/15
לגלי שלום,

ניתן תאורטית להגיש תביעה גם בלא עו"ד אולם טעויות שנערכו בשלב זה בהיעדר ידע עלולות להיות בלתי הפיכות ולהכשיל את ניהול התביעה בהמשך:

לתביעת רשלנות רפואית חובה לצרף חוות דעת רפואית פרטית מטעם התובע אשר תבסס את כל רכיבי התביעה: טענות הרשלנות, גובה הנזק והקשר הסיבתי בין הנזק לרשלנות הנטענת. עורכי דין המגישים תביעות רשלנות רפואית נוהגים לפנות למומחה רפואי פרטי מתאים ולקבל תחילה הערכה ראשונית של סיכויי התביעה. רק במידה ונמצאה עילת תביעה מבוססת תערך ע"י המומחה חוות דעת לצורכי הגשה לבית המשפט. חוות דעת זו חייבת להיות ערוכה כדין ולהתייחס לכל רכיבי התביעה. עו"ד המתמחה בתחום יוכל לוודא זאת ולבקש מן הרופא המומחה להוסיף התייחסות לנקודות חסרות ככל שקיימות. פנייה עצמאית שלך למומחה רפואי אפשרית אך עלולה לגרום לך להוצאה כספית ניכרת מבלי שתוכלי לוודא שהמסמך שהתקבל אכן עונה על דרישות החוק. כך גם לגבי ניסוח כתב התביעה.

הגשת כתב תביעה ללא חוות דעת איננה עוצרת את מירוץ ההתיישנות ואין להסתכן בכך. אמליץ כי תפני לייעוץ משפטי ראשוני דחוף (אשר אינו כרוך בדרך כלל בתשלום) על מנת להיערך כראוי לניהול מהיר ויעיל של ההליך.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית


  
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חסימה בכליה

א 04/03/15
אבי עבר כריתה חלקית של הכליה בעקבות גילוי סרטן. לאחר הניתוח האיזור המשיך לכאוב מאחר שצטברו שם נוזלים. הוא פנה כמה פעמים לרופא שהסביר לו שהעניין יחלוף מעצמו וזה קורה לפעמים אחרי ניתוח כזה. לאחר חצי שנה של כאבים לבסוף הרופא שלך אותו לבדיקה אז גילו שבניתוח הראשון היתה חסימה והשתן מלא את חלל הבטן ופגע בתפקון של החלק שנותר מהכליה כך שהיה צריך לנתח שוב ולהסיר אותה לגמרי.

האם יש כאן עילה לרשלנות?

הרופאים התרשלו במעקב - הכליה נכרתה

04/03/15
שלום רב,

הנסיבות המתוארות בפנייתך מעלות על פניו חשד לרשלנות רפואית הן של בית החולים אשר בו בוצע הניתוח ואשר היה אמור לוודא את תפוקת הכליה בטרם השחרור והן של הרופא המטפל בקופ"ח. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית לצורך הוצאת התיקים הרפואיים המלאים מביה"ח וקופ"ח, הערכת סיכויי התביעה והיקף הנזק ומיצוי זכויותיכם.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

טיפול תרופתי במינון לא מתאים

ורד 02/03/15
שלום רב,



לפני כשנתיים במהלך הריון, עברתי אירוע של פקקת ורידים עמוקה (DVT). אושפזתי ושוחררתי לאחר מספר ימים עם הנחיה להזריק תרופה נוגדת קרישיות (קלקסן) במינון של 60 מ"ג פעם ביום.



לאחר מספר ימים חזרתי למיון והתלוננתי על כאבים, נאמר לי שהכאבים יחלפו ושוחררתי עם הנחיה להשתמש באקמול...



לאחר כחודשיים ביררתי עם המטולוגית לגבי המינון שאני לוקחת, ולדבריה המינון שהונחיתי להזריק היה שגוי (היה עלי לקבל קלקסן פעמיים ביום = מינון טיפולי, ובמקום זאת קיבלתי פעם ביום = מינון מניעתי). 

שיניתי את המינון, אבל יתכן מאוד שזה היה כבר מאוחר מדי. כיום אני סובלת מסיבוכים של DVT לטווח ארוך, שכוללים נפיחות וכאבים ברגל (תסמונת פוסט טרומבוטית). הבנתי שמינון לא מתאים מייד לאחר האירוע הוא אחד מגורמי הסיכון להופעת התסמונת ממנה אני סובלת.

בהנחה שיתכן מאוד והנזק שנגרם לי הוא כתוצאה מהמינון השגוי שקיבלתי (אך לא ניתן להוכיח זאת, כי מינון שגוי הוא רק אחד מגורמי הסיכון), האם יש לי קייס לתביעה על רשלנות רפואית? 

תודה רבה!




















טיפול תרופתי שגוי בקלקסן

עו"ד אביטל פז מנהלת 15/03/15
ורד שלום 

הואיל ועסקינן ברפואה בד"כ קיימים מספר גורמים שיכלו לגרום לנזק שארע, כפי שקרה במקרה שלך ואין מניעה להגיש תביעה רק בשל כך. 

אני ממליצה לך לפנות לעו"ד שעיסוקו בתביעות רשלנות רפואית על מנת שיבחן את השאלה לעומק וידע להמליץ על סיכויי התביעה בנסיבות הספציפיות. 

בברכה

 אביטל פז, עו"ד

מנהלת הפורום לרשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שלום, אשמח לקבל דעתכם לגבי מסמכים רפואיים שגויים

אנה 28/02/15
 שלום רב, ברצוני לשאול ואף אשמח לקבל הכוונה בנושא של מסמכים רפואיים שגויים . 



לענייני, אמי עברה בדיקות דם כלליות שבהן עלה חשד כי הינה חולה בדלקת כבד נגיפית C ונתבקשה לעשות בדיקות דם נוספות, אשר בהן הגיעו תוצאות שליליות. 

היא נשלחה לרופא מומחה אשר הפנה אותה לעבור בדיקות ספציפיות בכדי לדעת מהו סוג ומהי החומרה של המחלה, בנוסף המליץ על בית החולים הדסה. כאשר הגיעה לרופאת המשפחה בכללית ורצתה לקבל הפניה להדסה  נמסר לה כי אינם עובדים עם בית החולים הנ"ל ולכן הפנו אותה לבדיקות בבית החולים "בילינסון". 

לאחר הבדיקות בגין שמדובר במחלה סיבוכית הצטרכה לקבוע ולהמתין לפגישה עם הרופא המתמחה בעניין, ללא ספק כי כל התהליך כרוך בזמן.

 לאחר המתנה של כחודשיים, כאשר הינה נפגשת עם הרופא המומחה בכדי לקבל הפניה להתחלת תהליך הטיפול נודע לה כי בשלושה טפסים של הבדיקות שנערכו נרשם כי המחלה בחומרת מצב 1-2, שזהו מצב יחסית סביר והטיפול בו קל ופשוט יותר. בטופס הרביעי רשום כי המחלה בדרגה 3 . בכל אחד מהטפסים הללו צולם הכבד מזווית אחרת.

במרשם הסופי, שהינו המרשם המכריע נרשמו רק שלוש מהבדיקות העונות לדרגות 1-2 .

הרופא המתמחה התנצל מול אמי ואמר לה כי אין באפשרותו לאפשר לה להתחיל את הטיפול מפני שהטפסים אינם תואמים אחד לשני וישנה טעות באחד מהמרשמים. בשל כך שהטיפול ברמות המחלה שונה לחלוטין ומסר לה לעבור את הבדיקות בפעם נוספת. שוב היא התחילה את התהליך מחדש מגיעה לרופאת המשפחה שנותנת לה הפניה לבדיקות, בו בזמן אנו רוצים לקבוע תור נוסף לבדיקות כאשר המזכירה של קופת החולים מוסרת כי קיבלה תשובה שלילית לגבי מתן בדיקות חוזרות. הנימוק לכך הוא מפני שהבדיקות הללו יקרות ואם אמי רוצה לעבור אותן שוב תצטרך לשלם כ-500 שקלים. העניין אינו רק בכסף, אלא בהתנהלות עצמה. כל התהליך נמשך כשנה, דהיינו שהיא תצטרך להמתין עוד זמן נוסף העלול להחמיר את מצבה, למרות שהרופאת משפחה מראה קור רוח וכי הדבר איננו משמעותי, בהתעניינות ובקריאה על המחלה יתכן כי היא תחמיר .

על פי חוק זכויות החולה קובע כי הרופא והמוסד הרפואי חייבים לנהל רישום רפואי מסודר של כלל הטיפולים הרפואיים, תוצאות הבדיקות, חוות הדעת ותלונות המטופל. 

בפסיקה נקבע ע"י השופטים כי רשלנות רפואית מתגבשת כבר מעצם חוסר ניהול תקין של רישומים רפואיים. 



השאלה היא מה האפשרויות בהן נוכל לנקוט בכדי לזרז את הבדיקות החוזרות, והאם נצטרך לשלם על הבדיקות החוזרות כאשר מדובר בטעות רישום של בית החולים ?








עיכוב בביצוע בדיקות

עו"ד אביטל פז מנהלת 02/03/15
אנה שלום 

השאלה אינה רלבנטית לפורום רשלנות רפואית. יחד עם זאת, אני מציעה לכם לפנות במכתב דרישה להנהלת קופת חולים על מנת לזרז את הבדיקות ולקבלן ללא תשלום.

בברכה

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית  
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דרישת תיק רפואי ממוסד פסיכולוגי/פסיכיאטרי פרטי

דודי 28/02/15
שלום רב,

בחודשים האחרונים אני נמצא בטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי במכון פרטי עקב מחלת סרטן כחלק מביטוח פרטי שנמצא ברשותי.

עלה לי החשד כי המטפלים איבחנו אותי בדבר שאינו משקף את המציאות ושעלול לעשות לי נזק חברתי/תעסוקתי אם יתגלה החוצה. עולה לי גם החשד שהמידע עובר לחברת הביטוח (ומשם אי אפשר לדעת לאן זה יגיע).



כמובן שחתמתי על ויתור סודיות רפואית שמאפשר להם להעביר מידע לחברת הביטוח ולכל גורם שהם עובדים איתו. החתימה נעשתה מתוך לחץ נפשי קשה שהייתי בו ולא בטוח שהייתי חותם עליו שוב היום.



רציתי לדעת האם יש לי זכות משפטית לדרוש את התוכן המלא של התיק הרפואי שלי הנמצא ברשותם. אני שוקל לעשות זאת אך מעדיף לבוא מוכן במקרה שאפגוש התנגדות.



תודה רבה,

דודי

מתי רופא יכול לא לתת למטופל העתק מתיקו הרפואי

עו"ד אביטל פז מנהלת 02/03/15
דודי שלום 

על פי חוק זכויות החולה אתה זכאי לקבל העתק מהתיק הרפואי שלך למעט
במקרים חריגים הנזכרים בסעיף 18 (ג) לחוק זכויות החולה שקובע מתי רופא יכול להחליט
לא לתת העתק לחולה : "(ג)  על אף הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב)
רשאי מטפל להחליט שלא למסור למטופל מידע רפואי מלא או חלקי המתייחס אליו, אם המידע
עלול לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המטופל או לסכן את חייו; החליט
המטפל כי אין למסור למטופל מידע כאמור בסעיף קטן זה, יודיע מיד על החלטתו לועדת
האתיקה ויצרף את המידע שלא נמסר למטופל ואת נימוקיו לאי מסירתו. (ד)  ועדת
האתיקה רשאית לאשר את החלטת המטפל, לבטלה או לשנותה. (ה)  בטרם
תיתן ועדת האתיקה את החלטתה, רשאית היא לשמוע את המטופל או אדם אחר.
 

בברכה 

אבטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אוטיזם בעקבות תרומה

דן 21/02/15
שלום
רב



לי ולבת זוגי נולד ילד מתוק לפני כשנתיים אשר אובחן כלוקה באוטיזם


הילד הינו תוצאה של תרומת זרע מבנק זרע ישראלי וכן מתרומת ביצית , הליך אשר


מבוצע בחו"ל דרך מרפאה ישראלית ידועה .

האם ישנה איזו שהיא אחריות משפטית
או עילה לתביעה כלשהי בנושא כנגד בנק הזרע או למרפאה או לאסותא .



תודה




דן

האם ניתן לתבוע בגין הליכי תרומת זרע וביצית

עו"ד אביטל פז מנהלת 24/02/15
דן שלום 



אוטימזם בד"כ אינו ניתן לאבחון במהלך ההריון או ההפריה ואין כל דרך למנוע את הופעתו. אשר על כן, ספק רב אם יש מקום לעילת תביעה נגד מי מהגורמים. 

יחד עם זאת, כדי לקבל תשובה וודאית אני מציעה לך לפנות לעו"ד שעוסק בתחום הרשלנות הרפואית ולהתייעץ עימו לאחר שיבחן את המסמכים והממצאים הספציפיים. 

בברכה 

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גם לי

א 11/10/15
גם לי נולד ילד אוטיסט מתרומה כפולה

אם אתה במקרה קורא פה אשמח לדבר איתך
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שימוש בכספי קטין שהתקבלו בעקבות זכיה תביעת רשלנות

לי 09/02/15
שלום רב, 

לאחר מאבק ארוך שניהלנו בתביעת רשלנות רפואית זכינו בסכום כסף ששמור לטובת הקטין ולצרכיו.

הענין הוא שהקטין נמצא במוסד בסידור חוץ ביתי מלא וכל צרכיו מסופקים במלואם.

האם מישהו יודע לאיזו מטרה ניתן להשתמש בכספים אלה?

האם ניתן להשתמש בהם לצורך הרחבת דירה ובניית חדר לטובתו? האם ניתן לקנות בכסף זה רכב לצורך התניידות נוחה עימו? אודה מאוד מאוד לתשובה.


מתי ניתן להוציא כספים לטובת קטין

עו"ד אביטל פז מנהלת 15/02/15
לי שלום רב

כסף ששמור לטובת הקטין ניתן להוציאו לאחר שבימ"ש יאשר את ההוצאה אם הוא ישתכנע שאכן מדובר בהוצאה שנחוצה, כי טובת הקטין מחייבת וכי נשאר מספיק כסף שיבטיח את צרכיו העתידיים של הקטין. 

בברכה 

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איסוף רשומות רפואיות

עדי 05/02/15
שלום, האם יש יתרון לכך שעו"ד מבקש רשומות רפואיות? אני מעוניינת לראות את כל הרישומים לפני שאני פונה לעו"ד לייעוץ. האם זה משנה מי מבקש זאת? 

האם יש לפנות לעו"ד לצורך איסוף רשומות רפואיות?

15/02/15
לעדי שלום,

ניתן בהחלט לפנות גם עצמאית למחלקות הרשומות הרפואיות בבתי החולים או בקופות החולים לצורך איסוף החומר הרפואי. יש להקפיד ולדרוש את כל התיק הרפואי. לאחר שתפני לייעוץ משפטי יוכל עוה"ד לבדוק האם אכן הועבר לך כל החומר ובמידה ויתברר כי הושמטו מסמכים מסוימים - לפנות בדרישה ספציפית לקבלתם לצורך השלמת התיעוד.

בכבוד רב,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית גב

דני 05/02/15
שלום רב ברצוני לשאול האם קיימת רשלנות רפואית  ?

אז ככה לפני כחודשיים נפצעתי בגב שבר בחוליה L2 בוצע קיבוע מחוליה L1-L3 כעבור חודש וחצי הקיבוע זז ממקונו השאלה שלי אם יש שיכול להיות שיש רשלנות רפואית או שפשוט זה כן יכול לקרות ?

הקיבוע זז ממקומו - האם מדובר ברשלנות רפואית?

15/02/15
לדני שלום,

התשובה לשאלתך טמונה במידה רבה באפיון השבר מלכתחילה. יש לעיין בצילומים שבוצעו עם פציעתך ולברר האם מדובר בשבר יציב או בשבר לא יציב - כאשר בסוג האחרון יש אכן פוטנציאל לתזוזה גם לאחר הקיבוע. מובן, שגם ובפרט בהינתן סיכון זה, יש לבחון האם הקיבוע בוצע באופן סביר ומיומן, ע"י מומחה בעל ניסיון בתחום. החלמה מהירה.

בכבוד רב,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ויתור סודיות רפואית

אלדר 02/02/15
שלום רב,בתגובה לפנייתי בקשר לפגיעה שנגרמה לי עקב רשלנות רפואית מבקשים ממני לחתום על ויתור סודיות רפואית.האם באמת חייבים לחתום על המסמך? במיוחד שבמקרה שלי אני טוען לפגיעה מאוד כללית שהייתה נגרמת לכל אדם ללא קשר למצבו (ביררתי זאת). כלומר: לא ניתן להעלות טענה שהרופא נהג באופן סביר כלפיי בשל חריג כלשהו שחל במקרה שלי.וכך גם הנזק והפגיעה שנגרמו לי - אני טוען לנזק שאין ספק שכל אדם במצבי היה נאלץ לעבור (טיפולים נוספים).אם אני מוכן לההחייב במשפט שאני סומך את עילת התביעה שלי על ההנחה הנ"ל ובמידה שהיא תופרך אז זו כבר תהיה בעיה שלי - האם אפשר לוותר על חתימה על הטופס? הרי הוא לא עוזר לצד השני במקרה הזה ואני מוכן לקחת עליי את הסיכון.תודה מראש! 

רשלנות רפואית וטופס ויתור על סודיות רפואית

עו"ד אביטל פז מנהלת 05/02/15
אלדר שלום 

ברגע שאתה תובע בגין מצב רפואי אתה חייב לחתום על מסמך ויתור על סודיות רפואית. לא ניתן להתחייב, כפי שאתה מציע, ולוותר על הדרישה הנ"ל. רק באמצעות מסמך זה הצד שכנגד יוכל לפנות לקבל העתק מתיקים רפואיים ועל סמך המידע שיופיע בתיקים, לעיתים, מצליחים הנתבעים להפריך טענות רפואיות של התובע. זהו כלי עיקרי בידיו של הנתבע לגלות מידע שאחרת אין לו גישה אליו.

בברכה

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

העדר אזהרה של הרופא

ירון 31/01/15
רופא אורתודנט קיבל תשלום גלובלי ליישור שיניים. לאחר שהשיניים יושרו הופיעה חריגה של אחת השיניים בגלל הזנחה של בני. הרופא הציע ליישר אותה עבור תוספת תשלום אבל הבן אמר שזה לא מפריע לו מבחינה אסטתית ולכן ויתרנו על התיקון. לא הייתה אזהרה שיכולה להיות השפעה הרסנית שאכן התרחשה, אבל אין לנו הוכחה. אם הרופא יכחיש זאת רק מלה כנגד מילה או היה חוייב לתעד את האזהרה? 

טיפול אורטודנטי שגרם לנזק

עו"ד אביטל פז מנהלת 02/02/15
ירון שלום

כעקרון רופא אמור לתעד בתיק הרפואי גם אזהרה. יחד עם זאת השאלה שתשאל האם היה בכלל צריך להזהיר והאם מה שארע הינו קשור להעדר הטיפול בשן? האם לו היהי מזהיר הייתם מוכנים לשלם עבור הטיפול? על שאלות רפואיות רק רופא מומחה יוכל לענות ולבסס אותן בחוו"ד שאותה יהיה צורך לצרף לכתב התביעה. 

בברכה 

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מקלות פלסטיק עם צמר גפן

30/01/15
סבלתי מספר ימים מכאב אזנים חזק, והיום רופא אזנים (אף אוזן גרון) מומחה
אמר לי שאסור בשום אופן להשתמש  עם מקלות פלסטיק עם צמר גפן , ואסור כלל
להחדירן לאוזנים
אלא יש להשתמש  בתרסיסשל שמן פרפין.
ונתן לי גם מרשם ל טפות אוזנים וטפות שטיפה
כששאלתי אותו מדוע בתי מרקחת לא אוסרים שמוש  כזה , אמקר- שיווק- בישראל הכל ברדק. התרפות עלו לי כ 100 ש"ח
להפתעתי בבית המרקחת של סופרפארם (במגדל המאה בת"א) ראיתי ליד  קיר הגובל
בבית המרקחת קופסאות המכילות מספר רב של מקלוני פלסטיק  עם צמר גפן, כתוב
על הקופסא שאין להחדיק עמוק לאף ולאוזנים.
אך אין זה תקין כי הרופא אמר שאסור בכלל להשתמש  בהם,
ומה זה עמוק? איפו עובר הגבול בין כן ללא עמוק בדיוק?
האם יש  כאן עילה לתביעה  נגד  סופר פארם /  היבואן /יצרן של המקלות?
אם זה כל כל מסוכן / האם לא צריך לשים את המקלות האלה בתוך בית המרקחת? כי
כשהם בחוץ וגובלים בבית מרקחת אפשר גם לקנות אותן ללא רוקח.

נזק לאוזניים ממקלות צמר גפן ותביעה אפשרית

עו"ד אביטל פז מנהלת 05/02/15
ארן שלום 

התביעה שאתה מדבר עליה אינה קשורה לנושא של הפורום - רשלנות רפואית.  

אני מציעה לך לפנות לפורום תובענות יצוגיות או נזיקין.



בברכה

אביטל פז, עו"ד

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית

ז’בוטינסקי 35 רמת גן

03-6136160

lawforums45@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קרע ברחם

livnator 29/01/15
אשתקד עברתי ניתוח גרידה מאוחרת(שבוע 23) עקב מום. נטען כי הניתוח עבר בהצלחה "הרחם התכווץ. בסיום חלל סדיר וריק עם דפנות חלקים"   סירבתי להשתחרר, מכיוון שלא הצלחתי להתאושש לולא הפסקתי להתעלף גם שעות אחרי הניתוח  ,בסופו של דבר, לאחר 3 אולטראסאונדים בזמן הזה, הוחלט לבצע בי לפרוסקופיה והתגלה "נוזל חופשי בחלל הבטן עם חשד לפרופורציה של הרחם עם דימום פעיל" -ונלקחתי לניתוח דחוף.   ממצאים: "חתך אורכי כ-6 ס"מ לאורך הדופן האחורית של הרחם, המטומה באיזור הרצועה הרחבה מימין ובצקת של כלי הדם השחלתיים מימין...דם וקרישי דם בחלל הבטן בכמות של -2 ליטר"  

כיום בהריון חוזר ומאוד לא שקט,אני מטופלת בהריון בסיכון גבוה ומתייחסים אלי כאל "פצצה מתקתקת" עקב החתך הנרחב בהשוואה לגודל הרחם בשבוע ההריון בו הייתי, מפחדים שהרחם לא יחזיק מעמד עד סוף ההריון, לא הייתי מודעת לסיכונים הרבים ולפגיעה בפוריות , האם אוכל לתבוע על רשלנות בביצוע הגרידה?

קרע ברחם בעקבות גרידה

03/02/15
שלום,

פרפורציה (יצירת נקב) ברחם הינה סיבוך ידוע של גרידה, הסיכון עולה ככל ששבוע ההיריון מתקדם. לאור כך חובה היה על הצוות הרפואי להסביר לך אודות הסיכונים הגלומים בפרוצדורה ולבצע את הניתוח בזהירות יתרה, ע"י מנתח מנוסה ותוך הקפדה על פרוטוקול הניתוח. במידה ולא ניתנו לך הסברים ו/או יתברר כי הניתוח נעשה באופן רשלני - ניתן להגיש תביעה בגין מכלול הנזקים שנגרמו. הערכה טובה יותר של הנזקים אפשרית רק לאחר סיום ההריון הנוכחי.

אני מקווה שתזכי למהלך הריון שקט וללידה תקינה. מומלץ כי לאחר הלידה תפני לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית לבדיקת תיקייך הרפואיים בביה"ח ובקופ"ח ולהערכת סיכויי התביעה בהתאם.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ניתוח לפרוסקופיה חוזר עקב השארת נוזלים

ליהי 27/01/15
שלום, עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה בשחלה והמשכתי לחוש כאבי בטן אחריו במשך כמה חודשים.

 אחרי המון מעקבים ובדיקות גילו שנותרו נוזלים מהניתוח (נוזלים שהיו צריכים לשאוב בסוף הניתוח) ולכן עברתי ניתוח חוזר.



 שאלתי היא - האם יש לי בסיס לתביעה על עוגמת הנפש, הזמן, והבדיקות המסוכנות שעברתי אחרי הניתוח ( כמו CT בטן )  ?



שאלתי את הרופאים אם זו היתה פשלה שלא שאבו את הנוזלים כמו שצריך בניתוח הראשון. הם טוענים שהאזור היה רגיש והתעסקות יתר עם האזור בניתוח הראשון יכלה לפגוע בשחלה. אין לי דרך לדעת אם זה נכון.. 

רשלנות בניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה

03/02/15
ליהי שלום,

תביעות רשלנות רפואית בגין נזקים לאחר ניתוח מוגשות כנגד הצוות המנתח רק באותם מקרים בהם נגרם הנזק כתוצאה מרשלנות במהלך הניתוח או במעקב בשלב ההתאוששות, בטרם השחרור או בתקופת החלמה הראשונית. לא כל נזק הוא בר-תביעה שכן קיימים נזקים שהנם בלתי נמנעים או המהווים תגובה אינדבידואלית של המטופל לניתוח. במקרה שלך, יתכן בהחלט שהנוזלים הצטברו בהדרגה ולא מיד לאחר הניתוח, ולכן לא הייתה למנתח  יכולת לצפות את הנזק המאוחר שנוצר. במקרה  זה האחריות לאיחור באבחון הסיבה לכאבי הבטן מוטלת על רופאי קופ"ח ולא על המנתח. תביעה כנגד המנתח תוגש רק מקום שניתן להוכיח (מדו"ח הניתוח לדוגמא) כי אכן נמצאו מיד לאחר הניתוח נוזלים שלא נשאבו.

מומלץ כי תפני לעו"ד המתמחה בתחום לבדיקת תיקך הרפואי (מהלך הניתוח והמעקב בקופ"ח)  לצורך הערכת סיכויי תביעתך.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן