פורום דיני משפחה

פורום דיני משפחה הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום חיי המשפחה. גירושין, משמורת, מזונות, צוואות וירושות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי

עו"ד ומגשרת. משרדה, מהמובילים בחיפה והצפון, מתמחה בענייני משפחה וגישור.

עו"ד יוסף גביזון

בעל משרד עו"ד ונוטריון בתחום דיני המשפחה והירושה, מדורג כאחד המשרדים הטובים בתחום.

עו"ד נוי יוספזון בוסני

בעלת משרד מוביל בתחום דיני המשפחה והירושה. מגשרת ומדריכת הורים.

עו"ד אליאב ביטון

עוסק בתיקי חלוקת רכוש, כתובה מזונות ועילות גירושין.

עו"ד אבירם שלנגר

בעל משרד עורכי דין בוטיקי מוביל בתחום דיני המשפחה והירושה.

חובת גילו צוואה

מיקי 17/09/08
שלום,
האם יש חובה על יורש לגלות צוואתו של המנוח לבעל עניין בצוואה ( בענייני בעל העניין הוא בנה של הידועה בציבור של המנוח )
אם כן מה סעיף החוק הרלוונטי?
האם היורש יכול להתנות חשיפת הצוואה בחשיפת צוואתה של הידועה בציבור בעודה בחיים?!
תודה

חשפת צוואה- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 17/09/08
שלום רב

ע"פ חוק אם רוצים לממש צוואה יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה שאחרת לא ניתן כלל לעשות בה שימוש. כאשר הבקשה מוגשת , יכול צד מעונין לבקש לעיין בה ואף להתנגד לה (אם נניח יש בידו צוואה אחרת או מסיבה אחרת).


בברכה,

מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסכם שלום בית שכולל בתוכו הסכם גירושין

מיכל 17/09/08
שלום

שאלתי היא כזאת במידה אני ובעלי עושים הסכם שלום בית אצל עורך דין
מה רושמים בהסכם כזה?והאם ניתן להכניס בתוכו סעיף שבמידה ובסוף מחליטים להתגרש זה כבר בתוקף(בעלי מסכים לכל התנאים שלי :מזונות הסדרי ראייה חלוקת רכוש וכו' )לכן אני מעוניינת שזה יהיה תקף לעתיד
במידה ולא נסתדר בסוף.אם ניתן לעשות את זה ונקבל אישור בבית משפט מה קורה לאחר מכן שרוצים להתגרש....בעלי יכול לשנות את דעתו לדוג' בנושא מזונות?(למרות שקבענו סכום מדוייק בהסכם שלום בית)
תודה

תגובה

הרב אביעד אושרי טו"ר 17/09/08
בתשובה לשאילתך
גובה המזונות לעולם אינו מוחלט וסופי גם אם ניתן עליו פס"ד של ביה"ד או ביהמ"ש, אי לכך תמיד הבעל יוכל לדרוש הפחתת מזונות באם יציין שינוי נסיבות המצדיקות את ההפחתה למזונות.
במקרה שלכם שהסכם הגירושין הוא אינו מעשי אלא אם יכשל הנסיון לשלו"ב עדיין תהא לבעל האפשרות גם אם שלום בהית נכשל לסרב למתן גט ולדבוק בתביעה לשלו"ב ובאמצעות זאת לנסות ולתקן את ההסכם לטובתו

הסכם שלו"ב ולחילופין גירושין- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן 17/09/08
שלום רב

הסכם שלו"ב ולחילופין גירושין הינו הסכם שנערך ע"י צדדים לא אחת. המטרה היא לנסות ולשקם את הזוגיות אבל אם לא יצלח הניסיון אזי קבועים כל התנאים לגירושין.
הדרך לנסח זאת הינה אומנותו של עוה"ד המתמחה בדיני משפחה ואיני סבור שניתן להסביר את כל התורה על רגל אחת. ניתן לפנות למערכת האתר במסגרת "יעוץ אישי" וישתדלו לסייע בידיך.


בברכה,

מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

בתודה על התשובות ועל המענה, שאלה נוספת על מזונות

שולמית 16/09/08
תודה על המענה המהיר , יש לי עוד המון שאלות, לא מדובר בי אלא בבת שלי , שאני דואגת לה מאוד ולבנה(הנכד בן שנה).
יש דבר כזה מזונות טרום זמניים? האשה ובנה ללא מזונות כבר שלושה חודשים, הוגשה תביעת מזונות.
בנוסף האם חוששת כי בזמן שדה הראיה שיהיו, היא אינה סומכת על האב במיוחד לאור התקרית האלימה שהיתה לאחרונה .
בתודה

תגובה

הרב אביעד אושרי טו"ר 17/09/08
בעניין מזונות הילדים.
לכשייתקיים דיון בעניין המזונות רצוי לבקש מזונות למפרע ואכן האם רשאית לקבל עבור מזונות הילדים למפרע
בעניין הסדרי הראיה
אם יש לכם חשש אמיתי בעקבות התנהגות אלימה של האב/הבעל, אכן ניתן למנוע מהאב לפגוש בבנו ולאפשר לו זאת רק באמצעות מרכז קשר, כמובן שזה חייב להיעשות באמצעות הערכאה השיפוטית בה בחרתם להתדיין

דחוף ביותר מה גובר צו ירושה או זכויות רשומות

אור 16/09/08
אבי ואימי נשואים, אבל מזה למעלה מ-25 שנים לאבי יש בת זוג שכל העולם ואשתו מכיר אותה. אבי עובד בחברה מסודרת ובעל מנייה, יש לו הרבה כספים בחסכונות, ביטוח חיים, קרנות השתלמות, פנסיה וזכויות כספיות נוספות. כמו כן יש לו מחצית מזכויות בדירות מירושה, והדירה שאנחנו גרים בה רשומה על שם הוריי בחלקים שווים.
ברוב הכספים אימי מופיעה כנהנית ו/או בעלת זכויות אבל, לצערי בימים אלו אבי חלה במחלה קשה ויש חשש כי הוא ערך או מתכוון לערוך צוואה.
בהנחה שבצוואה יוריש אבי כספים לחברתו על אף שאימי מופיעה באותם נכסים כבעל זכות,מה גובר על מה הצוואה או הזכויות של אימי.
והאם יהיה אפשר להתנגד לצוואה בבוא העת אם אבי יוריש לחברתו חלק מהכספים שאימי רשומה בהם כזכאית.

זכויות ע"פ צוואה וזכויות ידועה בציבור- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 16/09/08
שלום רב

ידועתו בציבור של אביך יכולה להיות נהנית בצוואה שכתב אביך אבל אין הוא יכול להוריש לה יותר ממה שיש לו, כלומר: אם לאימך זכויות בנכס אזי אין הוא יכול לצוות לידועה בציבור את החלק ששייך לאימך.


בברכה,

מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עיקול על ירושה

חן 16/09/08
אמור לקבל צו ירושה חצי לי וחצי לאחותי, קיבלתי הודעה שהזכויות שלי מעוקלות כי לא שילמתי מזונות, מה זה אומר? ואיך אחותי יכולה לקבל את החצי שלה? כי עיקלו רק את שלי, איך עושים זאת?

עיקול על ירושה- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 16/09/08
שלום רב

פונים עם צו הירושה לגוף כלשהו בו יש זכויות של הנפטר- המוריש ומבקשים לממש את הזכויות ע"פ הצו. אם יש עיקול אזי הוא על החלק שלך ולא של אחותך ולא אמורה להיות מניעה מצידה לקבל את המגיע לה ע"פ הצו.


בברכה,

מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שיקולי פטור מעירבון בבר"ע

הערב 16/09/08
האם דין שיקולי הפסיקה במתן פטור מערבון (כגון יכולת כלכלית וסיכויי ערעור) נכונים בשינויים המחויבים גם באשר לבקשת רשות ערעור?, או שמא השיקולים בבר"ע שונים?
אם כן מהם השיקולים? אודה על הפניות לפסיקה רלוונטית במידה וכן.

שיקולים במתן פטור מערבון בברע

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 16/09/08
שלום רב

למיטב ידיעתי אין הבדל, והשיקולים המצוינים בשאלתך לגבי ערעור תקפים גם לגבי בר"ע.


בברכה,

מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איך הבעל מחזיר מטלטלי האשה והילד?

שלומית 16/09/08
האם אשה שסולקה מהבית עם תינוק (כשהבעל לאחר מספר ימים לקח את כל מטלטלי האשה והילד כולל תכולת הדירה) צריכה להתלונן במשטרה על כך?

גברתי...

שלומי 16/09/08
המשטרה עוסקת אך ורק בהיבט הפלילי של הדבר ומכאן לא נראה לי שהיא תתייחס ברצינות לתלונה מסוג זה, למעט בחינת האירוע בהיבט הפלילי ואולי לפנות לבעל להחזיר לידייך את המיטלטלין.

את צריכה לפנות לבית המשפט לענייני משפחה שיורה לעשות כן ובאם לא יעשה הבעל כדבר, זכותך לפתוח כנגדו תיק בהוצל"פ ושם קבלני ביצוע מטעם ההוצל"פ יגיעו למקום הימצאות המיטלטלין ויביאו אותו לידייך.
חכי לתגובת עוה"ד המכובדים שכאן, אולי להם יש משהו יותר פרקטי עבורך.
דרך אגב - מה זה "סולקה", אין לו שום זכות לסלק אותך וזכותך לחזור לביתך מתי שתרצי וכאן המשטרה באמת תתערב.
הוא לא יכול לגרום לך לעזוב את ביתך, אלא בצו בית משפט, שכזה לא יקבל גם בחלום הכי רטוב שלו!

השבת מיטלטלין- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן 16/09/08
שלום רב

עליך להגיש תביעה/בקשה להשבת מיטלטלין (יתכן ויש לכלול זאת בתיעה רכושית כוללת) ולשקול הליכים נוספים להבטחת זכויותיך וזכויות תינוקך.


בברכה,

מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

אי תלות כלכלית בהורים

אילנית 16/09/08
שלום, ברצוני להגיש למוסד השכלה הצהרה של אי תלות כלכלית בהורים החתום ע"י עורך דין. האם יש טופס מוכן אצל עו"ד? האם עלי בעצמי לכתוב הצהרה כזו ורק להחתים עו"ד? איזה מסמכים עלי להביא?

תודה רבה,

אילנית

אישור תצהיר ע"י עו"ד - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
אילנית שלום,

מומלץ כי תבדקי במוסד להשכלה גבוהה בו בכוונתך ללמוד, מהו הטופס אותו את נדרשת להגיש, ואם אין טופס מוכן אצלם, בררי מה עליך להצהיר, כדי שעו"ד יוכל לנסח עבורך את התצהיר המתאים, ולאשר את חתימתך עליו.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

פירוק שיתוף – דחוף

רונית. ל 16/09/08
ברצוני לתבוע פירוק שיתוף בדירת מגורים השייכת לי ולבן משפחה (לא בעל ואישה),האם עליי לפנות לבית משפט לענייני משפחה או בית משפט שלום, כמה זמן מתבע הליך כזה, והאם עליי לדעת דברים בטרם אעשה צעד כזה.

פרוק שיתוף - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
רונית שלום,

חוק ביהמ"ש לענייני משפחה מגדיר מיהם בני משפחה, לגביהם הסמכות היא לביהמ"ש לענייני משפחה, ולכן היה ושותפיך לדירה כלולים באלה אשר לגביהם חל החוק, יש להגיש את התביעה לביהמ"ש זה.
אורך ניהול התביעה תלוי בנסיבות כל מקרה, אולם בעקרון, בעיקר כשאין מדובר בשותפים בנ"ז, אף צד אינו יכול להתנגד לפירוק השיתוף, ולכן (בכפוף למועדים שיקבע ביהמ"ש לדיונים), הדבר לא יארך יותר מחודשים ספורים.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

חובת יחסי מין

נעמה 15/09/08
בני זוג אשר לא מקיימים יחסי מין.לטובת או לרעת מי זה עומד במעמד הגירושין ?

יחסי אישות...

אבנר 15/09/08
יחסי אישות הם חלק מהסכם ברית הנישואין בין הצדדים.
הכל תלוי בנסיבות העניין.
קשה מאד לבתי הדין להפנות אצבע מאשימה למי שאינו מקיים יחסי אישות עם הצד האחר, כן ישנם לא מעט סיבות לאדם, שכן אין הוא רובוט הבא למגע כמתוכנת.
אם אישה לא מקיימת יחסי מין כי היא עשוה זאת מחוץ לביתה או בביתה עם זר, אזי זה לרעתה.
אם גבר עושה זאת, אזי גם זה לרעתו.
כל מקרה לגופו.

המצאת מסמך מגורם ממסדי לבית המשפט

שמעון 15/09/08
שלום
ראשית, ברכות על הפורום והסיעו לאזרחים!

הגשתי תביעה בבית המשפט לענייני משפחה והתובע הגיש כתב הגנה.
בכתב ההגנה מצאתי דברים שסותרים את טענותיי בכתב התביעה.
בכדי לאמת את טענותיי אני צריך שבית המשפט יורה לגורם ממסדי להמציא מכתב מפורט שייפרט את השתלשלות הדברים בכדי שטענותיי יוכחו גם בהסתמך על מכתב זה.
איך אני פונה לבית המשפט שיורה כמבוקש?
האם מדובר בפניה רגילה, בבש"א או בכלל שאי אפשר להורות זאת?
באם כן, האם נכון לבקש זאת בטרם הדיון הראשון או במהלכו או לאחריו?
תודה ויום טוב!

ראיות - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
שמעון שלום,

צו לקבלת ראיות, להוכחת טענות הצדדים, מחייב החלטה שיפוטית בבקשה (בש"א) אשר תוגש לביהמ"ש.
בד"כ מקובל להגיש בקשות אלה לאחר קיום קדם משפט או לקראת שלב ההוכחות בתיק, שכן לעיתים הצד השני מודה כבר בקדם המשפט בטענות הראשון ומתייתר הצורך בהבאת הראיה.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

חוב מזונות מצטבר???

עליזה 15/09/08
לפני שנה וחצי היגרתי לאוסטרליה עם ילדיי, במטרה להנשא בשנית. האב הביולוגי חתם ואישר יציאתנו לאוסטרליה בתנאי שאוותר על מזונות הילדים. לא חתמנו ביננו על ויתור וידענו שנינו שאין חוק המאפשר לי משפטית ויתור על דמי מזונות של ילדים. מאז יציאתנו מהארץ לא קיבלו הילדים דמי מזונות, האם אני יכולה לתבוע בשלט רחוק מאוסטרליה מזונות הילדים??? והאם הוא חייב את מלא הסכום של שנה וחצי דמי מזונות??? מה עליי לעשות???

גברתי...

אבא, כאן בארץ הקודש. 15/09/08
גברתי,
ברגע שסיכמת עם בעלך דבר מה והוא כתנאי לכך אישר את יציאתך לחו"ל, אין לך הזכות המשפטית ובטח לא המוסרית לעשות כן ולתבוע אותו!
נתחיל עם זה שאת כן רשאית לוותר על מזונות הילדים וכתנאי למשהו אחר וגם תמורת כלום.
כאחד ששוחה לא מעט בעסק הזה, מציע לך לא לתבוע אותו משם, כי הוא עלול להכחיש דברים אחרים שהסכמתם ועוד ועוד דברים שלא יביאו לך נחת משם ואת תגררי לפה, אפילו לפוליגרף והרבה מאד כאב ראש.
לא נראה לי שכדאי לך, תחיי את חייך ותני לו את חייו, גם ככה כנראה קשה לו ללא ילדיו.
כנסי לנעליו ותחשבי שהיו עושים לך כפי שאת מתכוונת לעשות לו.

תשלום מזונות - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
עליזה שלום,

הסמכות לדון בתביעת מזונות נגד אבי ילדיך, נתונה לביהמ"ש במקום המגורים המשותף האחרון שלכם.
עפ"י החוק, על הצדדים להליכים המתנהלים בפני ביהמ"ש לענייני משפחה להתייצב בכל דיון, אלא אם כן הורה ביהמ"ש אחרת.
ברוב המקרים ביהמ"ש אינו פוסק מזונות רטרואקטיביים, אלא מיום הגשת התביעה בלבד.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

צו עיכוב יציאה מהארץ – בגין חוב מזונות

הגר 15/09/08
לפרוד שלי יש חוב מזונות עצום ,לאחרונה נודע לי שהוא מתכנן /רוצה לצאת לחו"ל לטיול .שאלתי היא באם יש לו צו עיכוב יציאה מהארץ בתיק הוצל"ף מזונות יאלצו אותו לשלם כדי שיוכל לנסוע ,או שמספיק מבחינת הרשם שיביא ערבים לחזרתו .שמעתי מצד אחד שיש אפשרות להביא ערבים ,אבל מה עם החוב ? יש לו כסף לטייל ואני נתקעת עם החוב שרק תופח .ומצד שני שמעתי שבחוב מזונות הוא חייב לשלם גם סכום כסף .
מהי התשובה הנכונה לפי החוק .
בתודה מראש .

צו עיכוב יציאה מהארץ - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
הגר שלום,

ההחלטה האם להתיר לאדם לצאת מהארץ, כאשר יש נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ בתיק הוצל"פ, תלוי בהחלטת ראש ההוצאה לפועל, באשר לתנאים בהם יוכל לצאת.
היה והחלטתו אינה מקובלת עליך, תוכלי להגיש עליה ערעור.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

סכום מזונות

א 14/09/08
מהו הסכום המינימלי לתשלום מזונות עבור ילד?

תתקשרי 6050* לביטוח לאומי ויענו לך

אבי 15/09/08

מזונות קטינים - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
שלום רב,

גובה המזונות תלוי בנסיבות האישיות של כל אחד מהצדדים ומצבם הכלכלי, לכן לא ניתן לתת תשובה חד משמעית לשאלתך.
עם זאת, באופן כללי ותוך הסתייגות שיתכנו נסיבות בהן הסכום יהיה נמוך יותר(ולהיפך כמובן), מקובל כי במקרה של בנ"ז יהודים, פוסק ביהמ"ש סך מינימלי של כ- 1,200 ש"ח בתוספת הוצאות מדור יחסיות.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

הפחתת מזונות

א.ר.ב 14/09/08
שלום,
בעלי גרוש כשש שנים ומשלם 2800 ש"ח מזונות ו 700 דיור עבור תאומות בנות 12 היום.
אנחנו לפני לידיה ולאחר קנית דירה. גרושתו של בעלי לא עבדה במהלך חיי נישואיהם וכעת עובדת כרבע משרה (שכרה כ 1500 שח בחודש).
רציתי לדעת למה אנו זכאים? האם ניתן יהיה להוריד את תשלום מזונות כיוון שכעת אנו קורסים לאיתנו. מהן זכויותנו?
תודה

הפחתת מזונות - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 16/09/08
שלום רב,

הפחתת מזונות ניתן לבקש היה וחל שינוי נסיבות מהותי במצב של מי מהצדדים (הגדלת היכולת הכלכלית של האם או הקטנת היכולת הכלכלית של האב), במועד הסכם הגירושין או מתן פסה"ד בעניין המזונות ע"י ביהמ"ש.

לכן, היה וניתן להגדיר את מצבו של בעלך כשינוי נסיבות מהותי לרעה, ביחס למצבו בעת הגירושין, יש סיכוי שהיה ותוגש תביעה, ביהמ"ש יתחשב בכך ויפחית את המזונות.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

צו ירושה

שרון 14/09/08
שלום רב,
בצווי קיום צוואה שניתנו בשנת 90 בצוואות שקוימו לא צוינה ת.ז. של היורש.
האם זה נחשב לתיקון טעות קולמוס?
והאם יש לצרף תעודת שם של היורש?והאם משהו נוסף?

תיקון צו ירושה- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

תיקון ת"ז זה בגדר תיקון טעות קולמוס וניתן לבקש זאת מרשם הירושה. יש לצרף כאסמכתא צילום תעודה מזהה של של היורש.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צו ירושה ועיקול

דני 14/09/08
גרושתי הטילה צו עיקול על הזכויות שיש לי בירושה, הוגשה בקשה לצו ירושה וקיבלתי הודעה על עיקול כי לא שילמתי מזונות, מה עושים? לא ינתן צו ירושה כל עוד יש עיקול? חצי מהזכויות של אחותי היא יכולה לקבל צו ירושה על זכויותיה והאם עליי לפנות בהליך הוצלפ נגד גרושתי ולהסיר עיקול כדי לקבל צו ירושה? תודה תודה על העזרה זה דחוף.

עיקול על צו ירושה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

עצם הטלת העיקול אינה אמורה למנוע את הוצאת הצו. הצו הוא למעשה הצהרתי ואיתו הולכים לגופים השונים (בנקים וכד') ומבקשים לקבל את הזכויות על פיו.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תשלומים בנוסף למזונות ומדור

ניר 14/09/08
האם בנוסף לתשלום מזונות ל-2 ילדים בני 4 ושנה וחצי של 1400 ש"ח לילד+השתתפות במדור 40% מסך שכירות אמור לשלם הבעל 50% מעלות גן פרטי לתינוק+50% מעלות צהרון (הרי הבעל משתתף ב-50% מהוצאות של טיפולים רפואיים+קייטנות וכו)
יוצא שהבעל שמרויח 7000 ש"ח משלם כמעט 5000ש"ח לאישה.
החוזה הוצא ע"י מגשרת שטוענת שבית המשפט יחייב את הבעל בכל הכתוב מעלה.
אין חשיבות לכמה הבעל מרויח -בית משפט רואה רק את טובת הילדים
כך מקובל?

תשלומים בנוסף על מזונות- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

עקרונית, בהסכם ניתן לקבוע כמעט כל דבר, ואפשר להחליט שתשלומים מסוימים אינם נכללים במזונות או שהם כן נכללים במזונות. אבל כאשר בודקים מה בימ"ש פוסק, בהנחה שמגיעים למצב שבו על ביהמ"ש להכריע אז ההוצאות המפורטות על ידך, ברוב המוחלט של המקרים, נפסקים כהשתתפות במחצית ע"י שני ההורים, בנוסף על סכום המזונות הבסיסי.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פירוק שותפות- בין בני משפחה – דחוף .

דנית 14/09/08
כיצד מתבצע תהליך פירוק שותפות בדירת מגורים המשותפת ל2 בני משפחה אחת (לא בעל ואישר) אשרמסוכסכים בינהם?
האם התהליך ארוך, ןהאם יש דברים שעליי לתת עליהם את הדעת?
תודה מראש : דנית.

פירוק שיתוף בין בני משפחה- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

מגישים תביעה לפירוק שיתוף לבימ"ש. כל בעל זכות בנכס שרוצה לפרק שותפות זכאי לכך ולמעשה כמעט ואין דרך להתנגד לתביעה שכזו.

בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פתיחת תיק גירושין

דנה 14/09/08
שלום,
הסכם הגירושין שלי נחתם בשנת 2003, בהתאם לכך נקבעו דמי המזונות עבור ילדיי. הייתי מבקשת לדעת האם יש טעם בפתיחת התיק על מנת לעדכן את דמי המזונות, שכן אלה שנקבעו לפני 5 שנים אינם ריאלים היום.
תודה מראש,
דנה

פסיקת מזונות- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

ראשית, המזונות בדר"כ הינם צמודים למדד ולכן אינם בשווים הנומינאלי שהיה בעת עריכת ההסכם.
שנית, תיאורטית, ניתן ל"לפתוח" את ההסכם מחדש, אך הענין אינו בהכרח כה פשוט ויש לבדוק זאת היטב לפני עשיית המעשה (הגשת תביעה). ניתן לפנות באמצעות "יעוץ אישי" ולקבל הסבר מפורט יותר.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גורל דירה הרשומה על שמות שני בני הזוג

דויד 14/09/08
בכתב תביעה מבקשת אלמנתו של אחי (אשר השאיר לי את כל רכושו בצוואה) פסק דין הצהרתי, ע"פ הלכת השיתוף, את מחצית זכויות של מחצית הדירה הרשומה על שם בעלה המנוח (רבע דירה), למרות שמחצית הדירה כבר רשומה על שמה. מאידך, אינה מצהירה על חשבונות בנק שעל שמה בלבד.

האם יש מצב שתזכה ברבע דירה נוסף ?
האם זכותי לבקש בכתב ההגנה מחצית מכספה בבנק ?

תודה

גורל דירה הרשומה על בן הזוג

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

אם הצוואה קובעת שאת היורשת אזי במקרה הטוב מבחינת האישה היא תהיה זכאית לקבל מחצית מהדירה, ולא רבע נוסף.
לך אין זכויות לבקש כספים מחשבונה הפרטי.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם חובה להגיש תצהיר לכתב הגנה

דויד 14/09/08
בכתב הגנה שאגיש יש לי רק טענות משפטיות ואינני מציג עובדות או טענות אחרות. האם חובתי לצרף תצהיר, ומה יקרה אם לא אעשה זאת ?

חד משמעית, כן!!!

אביהו 14/09/08

תצהיר לכתב הגנה- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן 14/09/08
שלום רב

חובה לצרף תצהיר. התצהיר, המכונה תצהיר בגצ"י, הינו קצר ביותר ואומר שכל האמור בכתב ההגנה הינו אמת (מבלי לפרט עובדות).



בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

הכתובה

אלמונית 13/09/08
בעלי החליט להתגרש ממני בטענה שאנחנו לא מסתדרים אני לא חושבת שיש בגידה פשוט הוא לא רוצה.
בצער רב אני נאלצת להתמודד עם הגירושין, הוא כתב בכתובה 360 אלף ש"ח ומאז נישואינו ועד היום אני הייתי המפרנסת העיקרית בבית שכן הוא סטודנט אך מגיע מבית בעל אמצעים.
אין לנו כל רכוש משותף ולא ילדים.
אם אבקש לפדות את כתובתי האם אקבל את סכום הכסף? האם בית הדין הרבני יכול לבטל את הסכום או לשנותו?
תודה

כתובה- דיני משפחה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

אם אין עילת גירושין קיים סיכוי סביר שביה"ד יחייבו בכתובה.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חלקה של ירושה בנכס

רונית 13/09/08
שלום רב, לפני 20 שנה בעלי ואני רכשנו דירה. הדירה נרשמה על שמו של בעלי. כ- 50 אחוז ממחיר הדירה היו מירושה שירש בעלי באותה תקופה. עם השנים הוכפל ערכה של הדירה פי 10 (זו היתה קניית מציאה !) אם נתגרש - האם בעלי זכאי להחזר כלשהו מעבר לחלוקה של חצי בחצי? ואם כן - איזה החזר? חשוב לציין שבעלי לא כתב ולא הצהיר בעל פה באותה תקופה דבר בנושא כספי ירושה אלו. תודה רבה מראש!

דירה שנקנתה בחלקה מכספי ירושה

עו"ד מיקי שיפמן מנהל 14/09/08
שלום רב

על אף שכספי ירושה אינם ברי איזון, אני סבור שכאשר רכשתם את הבית עם כספים נוספים (לפחות 50% לדבריך) וחייתם בבית וייתכן ואף שיפצתם אותו במשך השנים, אזי לא נראה לי כי יכולה להתקבל טענה של הבעל בדבר החזר המחצית שנקנתה בכספי ירושה.


בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

050-4734121

shifman.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסכם ולא תביעה

רעיה 12/09/08
יש בינינו הסכם. כך שאין צורך בתביעת מזונות. שאלתי היא האם בכל זאת יש צורך להגיש לבימש תלושי שכר שלי ותדפיסי בנק? אם לא איך אוכל להמנע מלהציגם?

לא צריך להגיש שום תלוש או תדפיס בכדי

אבי 13/09/08
לאשר הסכם.
גשי למזכירות בית המשפט והם יסבירו לך איך להגיש הכל לאישור שופט.

הסכם ממון

עו"ד מיקי שיפמן 14/09/08
שלום רב

אם אתם מגישים הסכם לאישורו של ביהמ"ש אין צורך לצרף תלושים. זה לא מענין את ביהמ"ש והוא אף לא דורש זאת.



בברכה,


מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
דילוג לתוכן